Băsescu: Trebuie să vorbesc înainte ca aceşti oameni să fie condamnaţi

Update: Traian Băsescu a susținut, duminică seară, într-o emisiune la România TV, la care a participat şi Alina Bica, că cere public să fie audiat ca martor în dosarul acesteia şi că i se refuză acest drept. Băsescu vrea să fie audiat și în dosarul Elenei Udrea și în cel al lui Horia Georgescu, fostul șef ANI, a precizat fostul preşedinte.

Băsescu a intervenit telefonic într-o emisiune la care a participat, în studio, fosta şefă a DIICOT Alina Bica, judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu activitatea sa la ANRP. Fostul şef al statului a spus că i se refuză dreptul de a fi martor în procesul acesteia şi că va fi un moment în care va începe să vorbească public.

„Aş putea fi chemat ca martor în procesul Alinei Bica să spun mult mai multe decât v-aş putea spune dumneavostră. Mi se refuză dreptul de a fi martor în procesul Alinei Bica, ceea ce e foarte greşit. Va fi un moment în care voi începe să vorbesc public. Instituţiile statului nu pot transforma statul într-unul mafiot, care dispune arestări după bunul plac. Alina Bica a făcut obiectul unor denigrări, au fost discuţii repetate. Am avertizat: «Opriţi-vă!», dar şi-au dus treaba la capăt pentru că nu le-a devenit slugă. Vreau să fiu martor în procesul doamnei Bica. Instanţele au refuzat şi nu este corect. Cer public să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi fostul preşedinte ANI, în instanţă”, a declarat Traian Băsescu.

„Aştept să fiu chemat în instanţă cu uşile închise. Statul nu trebuie făcut praf, ori în dosarul Bica ce s-a întâmplat din 2015 încoace e mizerabil”, a continuat Băsescu, arătând că el a fost primul care, la sesizarea Elenei Udrea, a tras semnalul că la ANRP este ceva în neregulă.

Acesta a mai spus că falsul nu poate merge la nesfârşit şi că va apăra „oameni corecţi în situaţii dificile”.

„Azi ştiu ca procurorul Sutiman zice «să-l trimitem pe Băsescu în judecată, că a înspăimântat-o pe doamna Firea. Totul are o limită, falsul nu poate merge la nesfârşit. Voi apăra oamenii corecţi în situaţii dificile şi voi apăra statul de drept în România. Am vrut să construiesc un stat de drept, nu unul în care doi indivizi, Kovesi şi Coldea, să spună cine să fie arestat că nu le-a cântat în strună. Nu mai pot rămâne neutru legat de câteva persoane (…) Nu voi răbda sa se transforme în stat mafiot instituţii în care am investit enorm. Când au crezut că sunt libere, au trecut la acţiuni mafiote nişte indivizi depozitari de informaţii incredibil de importante. O să-i opresc eu, indiferent care sunt costurile. S-a depăşit o limită de funcţionare a statului de drept”, a mai spus Traian Băsescu.

Alina Bica i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru intervenţia sa.

„Apreciez ce a făcut domnul Băsescu în această seară, îi mulţumesc, e un gest de mare onoare”, a spus Bica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.