Beyonce, inițiatoarea unui program de burse școlare

Cântăreața americană se pregătește să nască gemeni în curând, dar nu a abandonat proiectul pe care l-a inițiat în urmă cu un an, cel referitor la un program de burse pentru tinere eleve sau studente, anunță Cosmopolitan.com.

Majoritatea artiștilor celebrează evenimentele importante cu ajutorul unei simple postări pe un cont de socializare, însă artista a găsit un mod deosebit de a-și anunța aniversarea primului an de la apariția albumului muzical „Lemonade“.

Beyonce va lansa „Formation Scholars“, un program de burse pentru tinerele studente la colegiu sau cursante la școli postuniversitare. Potrivit unei declarații postate pe site-ul Beyonce.com, acest program urmărește să „încurajeze și să sprijine tinere femei care nu se tem să se gândească liber și sunt îndrăznețe, conștiente și încrezătoare“.

Începând cu anul școlar 2017-2018, patru burse vor fi acordate celor care sunt studente, sau sunt pe cale să devină, și care studiază artele creative, muzica, literatura sau cursuri afro-americane.

În prezent, doar patru universități sunt partenere cu această inițiativă filantropică a artistei: Colegiul de Muzică Berklee, Universitatea Howard, Școala de Design Parsons și Colegiul Spelman. Un student va fi selectat din fiecare școală pentru a primi bursa respectivă.

Cu puțin timp în urmă, albumul „Lemonade“ a primit trofeul prestigios „Peabody“, datorită faptului că „a atins sensibilitățile beletristice, muzicale, cinematografice și estetice ale producătorilor de culoare și a creat o tapiserie bogată de inovație poetică“.

„Lemonade“, sursă de motivație

De asemenea, albumul a câștigat două premii Grammy, opt VMA (Video Music Awards/ Premiile Muzicale), cinci premii BET, patru premii Soul Train Music și patru nominalizări Emmy. În prezent, albumul care le-a încurajat pe femeile de culoare să-și urmeze visurile într-o manieră nemaiîntâlnită va continua să le ajute pe tinere să își atingă țelurile prin intermediul acestui program de burse școlare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.