×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 15 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:24
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Hotărâre a Curții de Apel Cluj
Blejnar a pierdut definitiv procesul cu senatorul Valer Marian

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat recent definitiv şi irevocabil în procesul de daune morale intentat senatorului Valer Marian de către fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar. Prin decizia penală pronunţată în data de 8 octombrie 2014, în dosarul nr. 2233/296/2011, Curtea de Apel Cluj a admis recursul senatorului Valer Marian, a desfiinţat hotărârea prealabilă a Tribunalului Cluj şi a respins integral pretenţiile lui Sorin Blejnar, confirmând astfel veridicitatea acuzelor lansate la adresa acestuia prin declaraţii şi interpelări parlamentare.

În martie 2011, Sorin Blejnar a formulat o acţiune civilă împotriva senatorului de Satu Mare, Valer Marian, prin care i-a solicitat acestuia daune morale de un milion de euro, referitor la anumite afirmaţii privind implicarea fostului preşedinte al ANAF în activităţi de contrabandă şi de corupţie, formulate prin declaraţii şi interpelări parlamentare. Acţiunea lui Blejnar a vizat în principal acuzele aduse prin declaraţia intitulată „Apel către procurorii DNA: Nu-l lăsaţi în pace pe Sorin!” , care a pornit de la intervenţia preşedintelui Traian Băsescu pe lângă fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu: „Lasă-l te rog în pace pe Sorin”.
În urma cererii de strămutare formulate de reclamantul Sorin Blejnar, procesul a fost strămutat de la Judecătoria Satu Mare la Judecătoria Cluj-Napoca. În februarie 2013, Judecătoria Cluj-Napoca a respins acţiunea reclamantului Sorin Blejnar, cu motivaţia că afirmaţiile făcute la adresa acestuia sunt veridice. Blejnar a declarat apel, pe care, în martie 2014, Tribunalul Cluj l-a admis parţial, obligând-ul pe senatorul Valer Marian la plata de daune morale în valoare de 5.000 lei. Având în vedere că soluţia Tribunalului Cluj era nelegală şi netemeinică, întrucât nu a ţinut cont de toate probele administrate în cauză, şi că existau suspiciuni că membrii completului de judecată care au pronunţat soluţia erau simpatizanţi ai PDL, fostul partid de guvernământ care l-a promovat şi susţinut pe fostul preşedinte al ANAF, senatorul Marian a declarat recurs, care, aşa cum am arătat mai sus, a fost admis de Curtea de Apel Cluj.
Între timp fostul preşedinte al ANAF a fost învinuit, inculpat şi chiar trimis în judecată de către DIICOT şi DNA pentru infracţiuni de crimă organizată şi de corupţie, rezultând ca unii procurori au luat în seamă declaraţia apel a senatorului Valer Marian. Sorin Blejnar este singurul reprezentant al regimului Băsescu şi singurul subiect al cărţii „România penală văzută de un senator fost procuror”, tipărită de editura Compania, care l-a acţionat în judecată pe senatorul de Satu Mare.

Publicat Vineri, 24 octombrie 2014
3857
 | 24
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gogu
0
Penticostalii si adventistii puternic sustinuti de aceste culte din USA s-au infiltrat in PDL si fac jocuri antinationale. Unul din acestia este si hotul de Blejnar venit tot de la Arad unde se afla finul lui Basescu, Falca . Mai multe despre cei ce finanteaza acest partid de hoti in: h-i-85668
Publicat Sâmbătă, 25 octombrie 2014
+Răspunde
valerian vreme
+15
prototip[ul arogantei, cinismului, coruptiei si nesimtirii are un nume. blejnar.la brutarie cu seful evaziunii fiscale!de ce se tergiverseaza atata timp dosarul sau??
Publicat Vineri, 24 octombrie 2014
+Răspunde
Ion
+28
Cand va fi legat ?
Publicat Vineri, 24 octombrie 2014
+Răspunde
Mos Ene
+26
Bai dar asta inca se mai plimba liber?
Publicat Vineri, 24 octombrie 2014
+Răspunde
gabriel
+33
Pe cand si condamnarea facaturii cu chip uman de la ANI?Astia par a fi multiplicati la copiator...toti slugi ale marinarului,nu-i trece vreodata vreun gand,au fate ponosite,da' succesuri...fara numar
Publicat Vineri, 24 octombrie 2014
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+39
Pe cale de consecinta, in mod logic, inseamna ca toate acuzele lui Valer Marian la adresa lui Blejnar sint REALE. Deci, calare pe el, inainte sa fuga si asta, sa joace pe vreo plaja exotica table cu Marta, Constantinescu, Bittner, Cocos, ....
Publicat Vineri, 24 octombrie 2014
+Răspunde
Recomandate
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 20 ore şi 10 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 20 ore şi 42 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 21 ore şi 5 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 17 minute