Blejnar a pierdut definitiv procesul cu senatorul Valer Marian

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat recent definitiv şi irevocabil în procesul de daune morale intentat senatorului Valer Marian de către fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar. Prin decizia penală pronunţată în data de 8 octombrie 2014, în dosarul nr. 2233/296/2011, Curtea de Apel Cluj a admis recursul senatorului Valer Marian, a desfiinţat hotărârea prealabilă a Tribunalului Cluj şi a respins integral pretenţiile lui Sorin Blejnar, confirmând astfel veridicitatea acuzelor lansate la adresa acestuia prin declaraţii şi interpelări parlamentare.

În martie 2011, Sorin Blejnar a formulat o acţiune civilă împotriva senatorului de Satu Mare, Valer Marian, prin care i-a solicitat acestuia daune morale de un milion de euro, referitor la anumite afirmaţii privind implicarea fostului preşedinte al ANAF în activităţi de contrabandă şi de corupţie, formulate prin declaraţii şi interpelări parlamentare. Acţiunea lui Blejnar a vizat în principal acuzele aduse prin declaraţia intitulată „Apel către procurorii DNA: Nu-l lăsaţi în pace pe Sorin!” , care a pornit de la intervenţia preşedintelui Traian Băsescu pe lângă fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu: „Lasă-l te rog în pace pe Sorin”.
În urma cererii de strămutare formulate de reclamantul Sorin Blejnar, procesul a fost strămutat de la Judecătoria Satu Mare la Judecătoria Cluj-Napoca. În februarie 2013, Judecătoria Cluj-Napoca a respins acţiunea reclamantului Sorin Blejnar, cu motivaţia că afirmaţiile făcute la adresa acestuia sunt veridice. Blejnar a declarat apel, pe care, în martie 2014, Tribunalul Cluj l-a admis parţial, obligând-ul pe senatorul Valer Marian la plata de daune morale în valoare de 5.000 lei. Având în vedere că soluţia Tribunalului Cluj era nelegală şi netemeinică, întrucât nu a ţinut cont de toate probele administrate în cauză, şi că existau suspiciuni că membrii completului de judecată care au pronunţat soluţia erau simpatizanţi ai PDL, fostul partid de guvernământ care l-a promovat şi susţinut pe fostul preşedinte al ANAF, senatorul Marian a declarat recurs, care, aşa cum am arătat mai sus, a fost admis de Curtea de Apel Cluj.
Între timp fostul preşedinte al ANAF a fost învinuit, inculpat şi chiar trimis în judecată de către DIICOT şi DNA pentru infracţiuni de crimă organizată şi de corupţie, rezultând ca unii procurori au luat în seamă declaraţia apel a senatorului Valer Marian. Sorin Blejnar este singurul reprezentant al regimului Băsescu şi singurul subiect al cărţii „România penală văzută de un senator fost procuror”, tipărită de editura Compania, care l-a acţionat în judecată pe senatorul de Satu Mare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.