Călătoreşti în jurul lumii fără să ieşi din Bucureşti

Începând de luni, 29 august, o întreagă săptămână este dedicată promovării artei şi culturii diferitelor ţări cu reprezentanţe diplomatice la Bucureşti. În cadrul Festivalului Ambasadelor, „timp de 7 zile vor avea loc, în 3 locaţii din centrul Bucureştiului, mai multe serii de evenimente şi momente artistice, care vor transforma Capitala într-o destinaţie a multiculturalismului, a diversităţii, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanalului, filmului şi teatrului”, arată organizatorii.

Teatrul Naţional Bucureşti, între 29 august şi 4 septembrie, aşteaptă publicul între orele 16.00 şi 20.00 pentru expoziţia „O călătorie în jurul lumii” în care sunt reprezentate nu mai puţin de 14 ţări, dar şi proiecte individuale inedite.

Cinema Muzeul Naţional al Ţăranului Român începe miercuri, 31 august, o serie de proiecţii care acoperă o arie foarte diversă din punct de vedere cultural. Din Uruguay până în Rusia ori Siria, proiecţiile de lungmetraje încep la prânz şi continuă până spre ora 22.00.

Romexpo ar fi destinaţia de weekend pentru acest festival. La intrarea C, de vineri, 2 septembrie, sunt programate spectacole, târg cu standuri ale ţărilor implicate în eveniment şi workshop-uri până la ora 22.00.

Organizatorii evenimentului promit că ”de-a lungul celor 7 zile, organizaţiile diplomatice, culturale şi artistice vor avea posibilitatea de a prezenta programe tematice la nivel internaţional, cu o varietate de la tradiţional la modern, de la clasic la experimental, de la artizanal la cultură urbană şi dezbateri pe teme de importanţă globală. Este un proiect interdisciplinar, care vizează următoarele zone artistice: arte vizuale (pictură, grafică, sculptură, fotografie, film), muzică, dans, modă, design de produs, arhitectură, teatru, cultură urbană şi tradiţională (artizanat, specialităţi culinare). Vizitatorii vor călători în jurul lumii din propriul oraş, iar Bucureştiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.