Camera Deputaților a votat dublarea alocațiilor copiilor

Update: Camera Deputaților a votat dublarea alocațiilor copiilor cu 332 de voturi pentru și două abțineri. Alocația va crește de la 42 lei la 84 de lei după votul dat pe proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgenta a Guvernului 65/2014, cu amendamentul PNL.

„Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi la un vot atât de consistent trebuie să ne conformăm. Mă bucur că o măsură de stânga este spijinită şi de liberali. Impactul finaciar pentru acest an este de 900 milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranţă. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare. Ne vom supune voinţei Parlamentului, pentru acest an vom asigura resursele financiare şi vrem şi sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori”, a spus Ponta.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat la rândul că aceasta este o primă veste foarte bună pentru familiile din România.

„Este o primă veste foarte bună pentru familiile din România, este vorba despre 3 milioane şi jumătate de copii, este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă. Nu vreau să dau culoare politică acestui moment, dar acest parcurs trebuie continuat”, a arătat Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la rândul său miercuri seară, despre legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii, că a vorbit cu premierul Victor Ponta despre problema resurselor pentru aplicarea acestei legi şi că, în opinia sa, este un act normativ binevenit.

„Am vorbit despre această chestiune (n.r. — a banilor necesari) și cu siguranță se vor găsi soluții. După părerea mea este un act normativ binevenit”, a spus șeful statului.

Deputaţii au aprobat, inițial miercuri, cu 98 voturi „pentru” şi 77 „împotrivă” un amendament, propus de deputata PNL Cristina Pocora, prin care alocațiile de stat pentru copii se dublează.
Amendamentul fusese respins marți la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, PSD spunând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii. Amendamentul prevede că alocațiile pentru copii se măresc de la 42 la 84 de lei.

Imediat după vot, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a solicitat o pauză de consultări, iar apoi a cerut, în plen, verificarea prezenţei deputaţilor, prin apel nominal, spunând că a constatat „cu neplăcută surprindere” că o bună parte dintre deputaţi a ales să nu fie în sală.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi printre care și aceasta, urma să fie supusă votului final la ora 15.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.