Carmen Iohannis era lângă Heinz Fischer şi exersa salutul prezidenţial la balcon

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui, cea care declara anul trecut că vrea să rămînă profesoară la Sibiu, a devenit în numai şase luni dornică de expunere maximă în afara ţării. În ţară, aproape că nu apare în spaţiul public, dar în străinătate vrea să-şi umbrească soţul şi nu numai prin vestimentaţie, ci şi prin comportament.

Fotografia de mai sus este aproape necunoscută în presa românească (ea a fost postată de Mircea Marian, pe blogul său) şi a fost realizată în Austria, unde familia prezidenţială se află în vizită cu ocazia Festivalului de la Salzburg.
În timp ce soţul său discuta cu Dan Mihalache şi stătea cu spatele la preşedintele Austriei, Carmen Iohannis i-a luat locul lîngă şeful statului austriac, Heinz Fischer, şi a salutat populaţia aflată sub balcon, ca şi cum dînsa ar fi fost preşedintele României. De la Elena Ceauşescu, care, totuşi, stătea la balcon într-o poziţie care să nu-l minimalizeze pe soţul său, nu am mai văzut ca soţia unui Preşedinte să se bage în seamă în acest fel, încălcînd orice protocol la un asemenea nivel.
Trebuie remarcat, totuşi, că în ţară Carmen Iohannis evită apariţiile publice, nefiind văzută nici în orfelinate, nici în spitale, aşa cum face prin alte ţări Prima Doamnă. Se pare că domnia sa are o apetenţă specială doar pentru vizitele în marile ţări europene, acolo unde îşi expune în toată splendoarea ţinutele sale aparţinînd celor patru designeri angajaţi. Poate că din acest motiv, în delegaţia prezidenţială sînt invitaţi jurnalişti care transmit din locurile vizitate de cuplul prezidenţia numai ştiri despre „strălucirea” vestimentaţiei Primei Doamne, în locul reportajelor despre ce se întîmplă pe acolo.

LUI KLAUS IOHANNIS ÎI ESTE RUŞINE CĂ S-A POZAT CU MIRCEA CĂRTĂRESCU?

O altă fotografie interesantă, preluată tot de pe blogul lui Mircea Marian de la „Evenimentul zilei”, trezeşte alte semne de întrebare. Este vorba despre o poză în care apare scriitorul Mircea Cărtărescu, alături de familiile prezidenţiale din Austria şi din România, care a primit un important premiu din partea Austriei chiar la Festivalul de la Salzburg.

Fotografia postată de Bundespräsident Dr. Heinz Fischer.

Ceea ce surprinde, este faptul că Mircea Marian a găsit această fotografie pe site-ul Preşedinţiei Austriei, însă ea nu figurează în Arhiva foto a Preşedinţiei României, unde apar doar două poze cu Klaus Iohannis şi Heinz Fischer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.