Căutarea avionului dispărut va fi reluată

Căutarea subacvatică a epavei avionului Malaysia Airlines, dat dispărut în martie cu 239 de persoane la bord, va fi reluată „în aproximativ o lună”, a anunţat premierul australian.

„Vom explora, acum, de-a lungul şi de-a latul zonei probabile a impactului, care acoperă, din câte-mi amintesc, aproximativ 60.000 de kilometri pătraţi de fund oceanic, în largul coastelor occidentale ale Australiei”, a declarat Tony Abbott pentru grupul ABC, citat de Mediafax în pagina electronică.

Căutările vor fi reluate „în aproximativ o lună” şi ar putea să dureze un an, a adăugat el.

Nicio urmă a avionului nu a fost găsită. Bazându-se pe date culese prin satelit, anchetatorii consideră că acesta a zburat către sudul Oceanului Indian, în care s-ar fi prăbuşit după ce a terminat carburantul.

Căutările efectuate până în prezent nu au condus la vreun rezultat, însă anchetatorii au primit material sofisticat de explorare subacvatică la mare adâncime de la o companie olandeză specializată, Fugro Survey.

„Dacă avionul se află pe fundul oceanului – iar cea mai bună expertiză arată că a intrat în apă pe traseul unui arc de cerc ce trece prin largul Australiei de vest -, dacă avionul este acolo, există şanse rezonabile să-l găsim, pentru că suntem dotaţi cu cea mai bună tehnologie disponibilă”, a dat asigurări Abbott.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.