×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 26 aprilie 2017, 06:57
EUR (€)
-0.0090 ↘
4.5250 RON
USD ($)
-0.0146 ↘
4.1556 RON
• • •
Cotidianul cititorilor
Ce părere aveţi despre reinstaurarea monarhiei?
  1. Ce părere aveţi despre iniţiativa prin care mai multe organizaţii reprezentative doresc reinstaurarea monarhiei?
  2. În ce măsură aţi putea să contribuiţi dumneavoastră personal la acest demers dedicat constatării nulității absolute a formei republicane de guvernământ?

Vă rugăm să răspundeţi cît mai repede întrebărilor propuse de ziarul Cotidianul. Vă mulţumim!

Răspunsurile dumneavoastră ajută la înţelegerea corectă a evenimentelor. Cele neserioase sau nesemnate vor fi ignorate. Îi invităm pe cititori ca, pe lîngă nume, să adauge dacă doresc, și vîrsta, profesia, localitatea. Vă rugăm să nu ne transmiteţi adresa. Vor avea prioritate răspunsurile personalităţilor, ale jurnaliştilor şi ale persoanelor cunoscute. Cele complexe vor fi reproduse şi în varianta tipărită a ziarului Cotidianul. Opiniile dumneavoastră pot fi trimise direct la secţiunea comentarii de sub articol.

Publicat Joi, 20 aprilie 2017
3708
 | 15
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+1
Pt. Sanda Popescu. Comentariul Dvs. este impecabil si il salut cu tot respectul cuvenit. Nu pot totusi sa nu fac o corectura necesara. Indiferent ce prevede Constitutia referitor la puterile directe ale Presedintelui Romaniei, stipularile referitoare la numirile sefilor institutiilor de fosta inclina balanta in mod subversiv. In acest fel ocult puterile devin dictatoriale, statul inghezand in proiectul securist. Postacii securisti care ataca Stanga nu intamplator sunt cei mai acerbi antimonarhisti si atei, intrecandu-i si pe stangisti. Cu totii se dau altfel mari patri-hoti, chiar nationalisti, l-au adulat pe ceausescu cand cu Burebista, primul presedinte de regat dac!? Hulesc Dinastia, mergand pana la a-l ridica in slavi pe Cuza, fara sa priceapa ca se contrazic. Daca atunci Cuza se declara Rege l-ar fi hulit la fel de grobian pe urmasul Sau dinastic. Din venetici bolsevici nu puteau fi clonati altfel de postaci decat antinationali.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
Sanda Popescu
+2
Da, America este republica, dar acum 200 de ani, I-a lipsit doar un vot in Congres pentru a ramane monarhie, iar G. Washingion a refuzat sa fie Rege, din modestie. Votul universal din SUA este controlat de Marii electori, asa cum s-a vazut in 2016. Dar VOTUL nu este decat un RATING, care implica sume mari de BANI pentru Campania electorala, care dureaza aproape un an de zile. Dar acolo sunt bani si oameni bogati, iar pentru campania electorala exista si legea loby-ului. In plus, gospodinele americane au si timp ca sa participle la discursuri. Prea multi bani si prea multa galagie pentru mascarada alegerilor republicane ! In statele cu regim Monarhic, este liniste si partidele nu invart mari sume de bani ca sa-si impuna un Presedinte. Apropo, la noi, Presedintele nu are nicio putere, la fel ca Regele, dar Regele are prestanta si discuta de la egal la egal, chiar de sus, cu ceilalti Sefi de state. In plus, are propria avere, genealogie cunoscuta si educatie.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Pt.Bucovineanul. V-am spus - vezi de drum, nu ne mai plictisisti cu demagogia bolsevica vanaturata de rusi si indivizi din cadrul '' poprului ales '' sositi in tara ROMANIA in secolul trecut la 23.aug.1944 pe tancurile rusesti , licenta F.O.R.D. ! VEZI DE DRUM, NU MAI AIURI DE PROSTI LA GAZETELE DIN TARA ASTA !
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
adevarul @ c.g.
0
Vezi ca bolsevicii aceia cu tot cu tancurile rusesti au venit in fuga mare in Romania la invitatia fostului rege Mihai !!!.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
c.g.
0
Pt.Panescu Dragos. Din pacate cam aveti deptate cu remarca '' ROMANIA NU EXISTA DECAT IN MASURA IN CARE DORESC ALTII SA EXISTE! Restul sunt povesti ... '', azi dupa 28 de ani de balamuc nou suntem cam pe farasul istoriei, demontati practic ca tara si popor in lucratura asta care se cheama: democratie originnala in sos slinos de capitalism de cumetrie implementate in tara asta, in locul tovarasiei, de cozi de topor autohtone gen batranul edecar Ion Iliescu, omul rusilor si dusmanul de neam si tara Petre Roman, dupa lovitura de stat din dec'89 cu pretentie obraznica si tupeista de ... revolutie, in fapt, un amestec in treburile interne ale ROMANIEI ale fostei URSS iar cei numiti '' colegii americani '' nu au avut nimic impotriva ! Sanatate ca este mai buna ca toate !
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
Panescu Dragos
0
Si uite asa sistemul testeaza periodic starea natiunii.... E ca in povestea cu piatra aruncata in apa...O tema falsa care nu are legatura cu REALITATEA pe care ALTII ne-o fauresc ! Asa ca intotdeauna in istoria acestui popor indiferent de momentul dat. Ni se livreaza subiecte gata confectionate doar in scopul manipularii subconstientului fiecaruia inducandu-se falsa ideea ca NOI ca popor CONTAM in luarea deciziilor . Fiind asezati la rascruce de vanturi( interese geostrategice) ale marilor puteri ( Rusia SUA ue ( nu e mare putere) dar are forta economica a proiectului celui de-al IV -lea reich, ROMANIA NU EXISTA DECAT IN MASURA IN CARE DORESC ALTII SA EXISTE!Restul sunt povesti ...
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
sanda popescu
+1
Daca Regele este de decor, Presedintele tot de decor este. Dar Regele da mai bine, are educatie si are si rude in toata lumea !
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Pt.Bucovineanul. Mergi si canta la alte mese teoriile astea ! REGATUL ROMANIA MARE- EVERESTUL NOSTRU CA TARA SI NATIE INFAPTUIT SUB SCEPTRUL M.S.FERDINAND I LA DATA DE 1.DECEMBRIE.1918 ! O revenire a ROMANIEI in siajul monarhiilor traditionale europene in anii '90 cu M.S.REGELE MIHAI I in fruntea statului ROMANIA puteam sa evitam ruina: economica, politica,sociala de azi in republica inventata de serviciile secrete ale fostei URSS dupa 3o.dec.1947 ... un fel de '' mama hotilor '' ! Repet, azi suntem pe farasul istoriei ca asa vor cei mai si tari in Lumea asata cam prost facuta si nu mai amintesc ce am spus in comentariile anterioare, avem insa azi in fruntea statului pe '' maria sa Palton Voda '', dar nu orice cetatean roman de etnie germana face REGATUL ROMANIA MARE asa cum face REGELE ... '' cel mai puternic om '' ! Vezi de drum, crestine ... !
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
bucovineanul @ c.g.
+1
Pentru C.g. @ - Cum ... *mama hotilor ... gen Carol II ?* care a influientat pentru propriile avantaje economice si ale acolitlor - zii hotie pe scara astronomica - cumpararea de avioane care se dezmembrau la decolare ???. Se vede ca ai invatat istoria romanilor in Helvetia !!!. Pa si pusi !.Care Romanie ... cea care a fost pierduta, *circa O TREIME* de taica-su Carol II care a facut in *izmene in fata rusilor si restul lumii !!!* sau cea vanduta rusilor pentru tron !!!. Sau ... istoria maltratata de la 23 august 1944 cand a predat (capitulare neconditionata - fara nici un armistitiu) rusilor Armata Romaniei ???, nu mult vre-o 150 000 de ofiteri si soldati !!! pentru care nu mai vrea sa-si asume raspunderea !. C.g. @ intoarcete in Helvetia si re-invata isrotia romanulor, cea reala. Care istorie, cea in care *a arestat un MARESAL roman si l-a vandut rusilor ???.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
bucovineanul
-1
La intoarcerea in tara a lui Carol II, Maniu si Bratianu, dezamagiti de *imopsturile si slabiciunea ... familiei regale de Hohenzollern* , aveau intentia de a *declara Romania REPUBLICA*, doar ca, istoria ... a jucat altfel cartile ROMANIEI la acel moment.
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
c.g.
+2
Pt.Prometeu. Dumneata ai cam mult tupeu ,chiar obraznicie in comentariile dumitale ! Sunteti republican, dreptul dumitale, dar nu mai arunca cu noroi in MONARHIE ! Republica tovaraseasca a fost indesata pe gatul romanilor dupa 30.dec.1947 de catre serviciile secrete ale rusilor intens populate de indivizi ai '' poporului ales '', asa ca nu mai aburi cititori ca '' oculta '' sustine MONARHIA, este o minciuna si o ordinarie afirmatia asta a dumitale. In anii '90 M.S.REGELE MIHAI I a fost impiedicat sa restabileasca MONARHIA in tara ROMANIA tocmai de '' oculta '' si cozile de topor autohtone, batranul edecar Ion Iliescu, omul fostei URSS si dusmanul de neam si tara Petre Roman, cel care a montat in locul tovarasiei dupa dec'89 democratia originala in sos slinos de capitalism de cumetrie, care dupa 28 de ani a adus ROMANIA in ruina economica, politica, sociala, suntem practic un NIMENI ECONOMIC care atragem in mod obiectiv un NIMENI POLITIC, adica putem redeveni cnezate si voievodate ca in feudalismul timpuriu ca asa vor muschii si interesele: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', cu' r 'velor Europei francezii, englezii si acum si germanii ! Nu mai aiuri vorbe, vezi de drum cu minciunile astea ieftine, MONARHIA azi, in conditiile actuale de faramare ale tarii nu poate sa mai faca nimic, suntem pe farasul istoriei precum fosta Yugoslavie, fosta Cehoslovacie, ca asa vor interesele celor citati mai sus si ale '' ocultei '' de care amintesti cu atata parsivenie in comentariiler dumitale otravite si mincinoase, ale OCULTEI din care faci probabil dumneata parte ! VEZI DE DRUM ... !
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
bucovineanul @ c.g.
+2
|C.g @ - Si totusi poate ai auzit , daca nu citeste mai departe, nu TOTI romani sunt |*EDITAT lumii cum credeti voi. Ce declara cancelarul Otto von Bismarck unui *roman* : ”Sa nu va asteptati la recunostinta de la vreun Hohenzollern !!!*. Poate ai auzit despre celebra afacere *Strousberg - linia de fier* prin care tanarul stat roman a fost *escrocat de o suma imensa de bani. Metresa lui Carol I, Mita Kremnitz a avut o pensie pana la moarte din banii statului roman cu suma de 3000 dolari anual. Ce spui de *tratatul secret* incheiat de Carol I* cu Austro-Ungaria si descoperit dupa moartea acestuia, prin care Carol I se angaja ca Romania sa nu se uneasca NICIODATA cu Ardealul ! sau ... de abdicarea acestuia la refuzul consiliului de coroana de a intra in razboi de partea Austro-Ungariei - dusmanii de moarte ai romanilor. Apoi, despre rezistenta lui Ferdinand - un om slab, labil - de a intra in razboi de partea Antantei, daca datoram ceva pentru *Marea Unire* acel ceva datoram Reginei Maria. Dar despre Carol II care a influientat achizitia de *avioare carese dezmembrau la decolare, tancuri skoda invechite ... etc, dupa care, la inceperea cercetarilor a fost trimis in excursie in jurul lumii sa se recreeze, ... etc, etc. ... . Dar despre ultimul rege *neamt* care a arestat un MARESAL ROMANsi la vandut rusilor, declarand sau mintitnd cu nerusinare ca a incheiat armistitiu cu rusii dar de fapt *declarand capitularea ARMATEI ROMANE, dezarmarea a circa 150 000 de ofiteri, subofieri si soladati romani dusi in lagarele sovietice ..., armata tradata de propriul rege !. APOI, sintagma *pentru tara si pentru rege* face parte din *perioada feudala* in care a fost pastrata taranimea romana pana dupa inceperea secolului XX, foame, paduchi, analfabetism ... iar *spatiul NU permite mai multe*.
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
Tudor Anton
+2
Pt punctul 1 : Foarte buna parere ii sustin Punctul 2: Pot sa lucrez probono pt o astfel de constructie. Eu zic ca forma de guvernamant "republicana" si-a demonstrat deja stupiditatea. Este numai generatoare de coruptie si furt.
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
7 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 19 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
16 articole/ Actualizat Duminică, 16 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
110 articole/ Actualizat Vineri, 21 aprilie 2017

România se va schimba cînd o altfel de elită va exista care va cîştiga alegerile cu un program alternativ şi va guverna.

Alina Mungiu-PippidiPublicat acum 11 ore şi 15 minute