×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:12
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Cotidianul cititorilor
Ce părere aveţi despre reinstaurarea monarhiei?
  1. Ce părere aveţi despre iniţiativa prin care mai multe organizaţii reprezentative doresc reinstaurarea monarhiei?
  2. În ce măsură aţi putea să contribuiţi dumneavoastră personal la acest demers dedicat constatării nulității absolute a formei republicane de guvernământ?

Vă rugăm să răspundeţi cît mai repede întrebărilor propuse de ziarul Cotidianul. Vă mulţumim!

Răspunsurile dumneavoastră ajută la înţelegerea corectă a evenimentelor. Cele neserioase sau nesemnate vor fi ignorate. Îi invităm pe cititori ca, pe lîngă nume, să adauge dacă doresc, și vîrsta, profesia, localitatea. Vă rugăm să nu ne transmiteţi adresa. Vor avea prioritate răspunsurile personalităţilor, ale jurnaliştilor şi ale persoanelor cunoscute. Cele complexe vor fi reproduse şi în varianta tipărită a ziarului Cotidianul. Opiniile dumneavoastră pot fi trimise direct la secţiunea comentarii de sub articol.

Publicat Joi, 20 aprilie 2017
4043
 | 15
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
C.Vasu
+1
1)Cea mai initiativa!2)Voi face contrar obiciului tot efortul de a ma prezenta in carne si oase la procesul de votare a"Restaurarii formei de organizare statala Monarhie Constitutionala conform Constitutiei Romaniei din 1938"
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
Balabala
+3
E inposibil sa o luam de la inceput. Am trecut in ani grei cu monarhia. Carol 1 a domnit si carmuit cum a putut si in final a participat ca oricare altul la desrobirtea turceasca in 1877. Altceva ......putin legate de existenta regelui. A venit Ferdinand si s-a inscris in activitatea ceruta de primul razboi mondial . S-a inbolnavit si a murit destul de tanar. Si apoi tine-te romane. A venit derbedeul de Carol II care a creat atatea probleme oamenilor prin "camarila" lui cu pedepse sardonice mentinute de oamenii palatului si ale celor legati de ei. A plecat , gonit de romani furand ce a putut mai mult. Bani, picturi de valori incomensurabile, bijuterii, etc, etc. Si ni l-a lasat pe Mihai; un tanar fara experienta cu hotarari pripite ce ne-a dus la rusinosul armistitiu din care am castigat: nimic. L-a trimis la moarte pe Antonecu si si-a luat naiv medalia de aur data de Stalin. Justificarea lui e puerila asa cum arata in toate ce le spuse si facute pana la adanci batraneti. Iar acum pe cine sa aducem: Pe Margareta si pe printul consort Duda. Adica pe Duda recomandat de Iliescu regelui ca fiind un (nb) bun (securist) infiltrat cu buna stiinta in clasa ce ar putea conduce tara noastra. Astia sunt cei ce ar trebuim sa-i aducem si sa schimbam ceva. Nebunie. Ne ajung anii patimiti pana acum dupa caderea usoara a fostului rege. Cu avera frumoasa ce o are sa ne lase in pace. Nu ne trebue; ne ducem pacatele ca si pana acum si vom reusi sa ne trezim spre mai bine pe calea ce ne-a ales-o aceasta casa regala de trista amintire
Publicat Marţi, 02 mai 2017
+Răspunde
Charlie
-1
Pt. Sanda Popescu. Comentariul Dvs. este impecabil si il salut cu tot respectul cuvenit. Nu pot totusi sa nu fac o corectura necesara. Indiferent ce prevede Constitutia referitor la puterile directe ale Presedintelui Romaniei, stipularile referitoare la numirile sefilor institutiilor de fosta inclina balanta in mod subversiv. In acest fel ocult puterile devin dictatoriale, statul inghezand in proiectul securist. Postacii securisti care ataca Stanga nu intamplator sunt cei mai acerbi antimonarhisti si atei, intrecandu-i si pe stangisti. Cu totii se dau altfel mari patri-hoti, chiar nationalisti, l-au adulat pe ceausescu cand cu Burebista, primul presedinte de regat dac!? Hulesc Dinastia, mergand pana la a-l ridica in slavi pe Cuza, fara sa priceapa ca se contrazic. Daca atunci Cuza se declara Rege l-ar fi hulit la fel de grobian pe urmasul Sau dinastic. Din venetici bolsevici nu puteau fi clonati altfel de postaci decat antinationali.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
Adevarul @ Charlie
0
Se vede ”treaba” ca ai prins avant la afiormatiile ... unui comentariu anterior doar ca ... VOI nu vreti cu nici un chip sa acceptati greselile fosteio monarhii, unele catastrofale, nu in paguba lor ci a ”unei tari intregi cu milioane de oameni”, toti ”fostii ... sunt imaculati ”, insusi Isus a acceptat ca omul este supus greselii*, numai penru voi ... fostii sunt imaculati, ciudate opinii si concluzii, haida ... de ..., credeti ca in Romania s-a rasturnat chiar toata caruta cu prosti ???
Publicat Miercuri, 03 mai 2017
+Răspunde
Sanda Popescu
+1
Da, America este republica, dar acum 200 de ani, I-a lipsit doar un vot in Congres pentru a ramane monarhie, iar G. Washingion a refuzat sa fie Rege, din modestie. Votul universal din SUA este controlat de Marii electori, asa cum s-a vazut in 2016. Dar VOTUL nu este decat un RATING, care implica sume mari de BANI pentru Campania electorala, care dureaza aproape un an de zile. Dar acolo sunt bani si oameni bogati, iar pentru campania electorala exista si legea loby-ului. In plus, gospodinele americane au si timp ca sa participle la discursuri. Prea multi bani si prea multa galagie pentru mascarada alegerilor republicane ! In statele cu regim Monarhic, este liniste si partidele nu invart mari sume de bani ca sa-si impuna un Presedinte. Apropo, la noi, Presedintele nu are nicio putere, la fel ca Regele, dar Regele are prestanta si discuta de la egal la egal, chiar de sus, cu ceilalti Sefi de state. In plus, are propria avere, genealogie cunoscuta si educatie.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
Adevarul @ Sanda Popescu
+1
Mmmm ... probabuil vorbesti de educatia lui Carol II, Educatia lui Carol I care a incheiat in ascuns tratatul secret cu Austro-Ungaria prin care, la un articol al tratatului, se angaja ca ”NICIODATA, statul Roman sa nu se UNEASCA cu Ardealul !!!, despre ce educatie vorbiti, spatiul nu permite sa mai fac completari ...
Publicat Miercuri, 03 mai 2017
+Răspunde
c.g.
0
Pt.Bucovineanul. V-am spus - vezi de drum, nu ne mai plictisisti cu demagogia bolsevica vanaturata de rusi si indivizi din cadrul '' poprului ales '' sositi in tara ROMANIA in secolul trecut la 23.aug.1944 pe tancurile rusesti , licenta F.O.R.D. ! VEZI DE DRUM, NU MAI AIURI DE PROSTI LA GAZETELE DIN TARA ASTA !
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
adevarul @ c.g.
+1
Vezi ca bolsevicii aceia cu tot cu tancurile rusesti au venit in fuga mare in Romania la invitatia fostului rege Mihai !!!.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
c.g.
0
Pt.Panescu Dragos. Din pacate cam aveti deptate cu remarca '' ROMANIA NU EXISTA DECAT IN MASURA IN CARE DORESC ALTII SA EXISTE! Restul sunt povesti ... '', azi dupa 28 de ani de balamuc nou suntem cam pe farasul istoriei, demontati practic ca tara si popor in lucratura asta care se cheama: democratie originnala in sos slinos de capitalism de cumetrie implementate in tara asta, in locul tovarasiei, de cozi de topor autohtone gen batranul edecar Ion Iliescu, omul rusilor si dusmanul de neam si tara Petre Roman, dupa lovitura de stat din dec'89 cu pretentie obraznica si tupeista de ... revolutie, in fapt, un amestec in treburile interne ale ROMANIEI ale fostei URSS iar cei numiti '' colegii americani '' nu au avut nimic impotriva ! Sanatate ca este mai buna ca toate !
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
Panescu Dragos
+1
Si uite asa sistemul testeaza periodic starea natiunii.... E ca in povestea cu piatra aruncata in apa...O tema falsa care nu are legatura cu REALITATEA pe care ALTII ne-o fauresc ! Asa ca intotdeauna in istoria acestui popor indiferent de momentul dat. Ni se livreaza subiecte gata confectionate doar in scopul manipularii subconstientului fiecaruia inducandu-se falsa ideea ca NOI ca popor CONTAM in luarea deciziilor . Fiind asezati la rascruce de vanturi( interese geostrategice) ale marilor puteri ( Rusia SUA ue ( nu e mare putere) dar are forta economica a proiectului celui de-al IV -lea reich, ROMANIA NU EXISTA DECAT IN MASURA IN CARE DORESC ALTII SA EXISTE!Restul sunt povesti ...
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
sanda popescu
-1
Daca Regele este de decor, Presedintele tot de decor este. Dar Regele da mai bine, are educatie si are si rude in toata lumea !
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Pt.Bucovineanul. Mergi si canta la alte mese teoriile astea ! REGATUL ROMANIA MARE- EVERESTUL NOSTRU CA TARA SI NATIE INFAPTUIT SUB SCEPTRUL M.S.FERDINAND I LA DATA DE 1.DECEMBRIE.1918 ! O revenire a ROMANIEI in siajul monarhiilor traditionale europene in anii '90 cu M.S.REGELE MIHAI I in fruntea statului ROMANIA puteam sa evitam ruina: economica, politica,sociala de azi in republica inventata de serviciile secrete ale fostei URSS dupa 3o.dec.1947 ... un fel de '' mama hotilor '' ! Repet, azi suntem pe farasul istoriei ca asa vor cei mai si tari in Lumea asata cam prost facuta si nu mai amintesc ce am spus in comentariile anterioare, avem insa azi in fruntea statului pe '' maria sa Palton Voda '', dar nu orice cetatean roman de etnie germana face REGATUL ROMANIA MARE asa cum face REGELE ... '' cel mai puternic om '' ! Vezi de drum, crestine ... !
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
bucovineanul @ c.g.
+2
Pentru C.g. @ - Cum ... *mama hotilor ... gen Carol II ?* care a influientat pentru propriile avantaje economice si ale acolitlor - zii hotie pe scara astronomica - cumpararea de avioane care se dezmembrau la decolare ???. Se vede ca ai invatat istoria romanilor in Helvetia !!!. Pa si pusi !.Care Romanie ... cea care a fost pierduta, *circa O TREIME* de taica-su Carol II care a facut in *izmene in fata rusilor si restul lumii !!!* sau cea vanduta rusilor pentru tron !!!. Sau ... istoria maltratata de la 23 august 1944 cand a predat (capitulare neconditionata - fara nici un armistitiu) rusilor Armata Romaniei ???, nu mult vre-o 150 000 de ofiteri si soldati !!! pentru care nu mai vrea sa-si asume raspunderea !. C.g. @ intoarcete in Helvetia si re-invata isrotia romanulor, cea reala. Care istorie, cea in care *a arestat un MARESAL roman si l-a vandut rusilor ???.
Publicat Luni, 24 aprilie 2017
+Răspunde
bucovineanul
0
La intoarcerea in tara a lui Carol II, Maniu si Bratianu, dezamagiti de *imopsturile si slabiciunea ... familiei regale de Hohenzollern* , aveau intentia de a *declara Romania REPUBLICA*, doar ca, istoria ... a jucat altfel cartile ROMANIEI la acel moment.
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 5 minute