Ceartă la Chişinău pe seama prezidenţialelor din România

Decizia lui Iurie Leancă de a participa la ceremonia de lansare a candidaturii omologului său român, Victor Ponta, la prezidențialele României, fără a înștiința conducerea PLDM, va fi discutată la partid, a declarat vicepreședintele liberal-democraților, Valeriu Streleț, după ce PLDM-ului i-au fost cerut explicații de la Partidul Popular European (din care face parte și formațiunea moldovenească), transmite DESCHIDE.md.

„Evident că nu se va ajunge la decizii foarte grave, cum ar fi de exemplu excluderea din partid, dar oricum gestul domnului Leancă va fi discutat în curând pe interiorul partidului. Asta ținând cont de faptul că premierul nu a înștiințat pe nimeni despre decizia de a merge la București”, a declarat Streleț pentru deschide.md.

Prim-vicepreședinte al PLDM, Iurie Leancă a mers sâmbătă la București, la lansarea în campania pentru prezidențialele din România a prim-ministrului român Victor Ponta, președinte PSD. „În numele Republicii Moldova salut și susțin candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale și sunt convins că prima destinație externă a lui Victor Ponta ca președinte al României va fi la Chișinău. Victorie pentru o Românie puternică și prosperă”, a spus Iurie Leancă în discursul de pe Arena Națională.

La rândul său, președintele PLDM, Vlad Filat, s-a arătat anterior deranjat de gestul lui Leancă, menționând că liberal-democrații îl vor susține în campanie pe candidatul Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.