Cei mai noi „teroriști” ai României. Caz incredibil

Autorităţile acuză doi elevi de clasa a IV-a de la o şcoală din Piteşti că au transmis o ameninţare cu bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Argeş, prin intermediul unui e-mail, din laboratorul de informatică al unităţii. Copii ar fi cerut eliberarea din arest a primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, dar şi a omului de afaceri Cornel Penescu.

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti a fost sesizată joi după-amiază de către conducerea AJFP Argeş că pe adresa electronică a instituţiei a fost primită o ameninţare cu bombă, cu scop revendicativ.

Potrivit BCCO Piteşti, citată de Mediafax în pagina electronică, imediat s-a creat la nivelul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT o echipă operativă complexă, care a stabilit că e-mailul a fost trimis în glumă, de la Şcoala nr. 3 „Ion Pillat” din Piteşti, de către doi elevi de clasa a IV-a, de pe un calculator din laboratorul de informatică al unităţii şcolare.

Conform unor surse judiciare citate de agenția de știri, cei care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, dar şi a omului de afaceri Cornel Penescu, ameninţând că în caz contrar vor detona o bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, situată într-o zonă intens circulată din Piteşti.

Cei doi copii care ar fi trimis mesajul de ameninţare nu vor putea fi sancţionaţi penal sau contravenţional pentru fapta lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.