Chiliman a fost mazilit şi din cauza jongleriilor cu bugetul şi patrimoniul primăriei

Partidul Naţional Liberal a luat decizia de a-l detrona din fruntea celei mai importante organizaţii a sale pe Andrei Chiliman. Acesta a fost înlocuit la şefia filialei Bucureşti a PNL cu deputatul Eugen Nicolăescu.

Demiterea lui Chiliman s-a făcut la propunerea liderului Crin Antonescu din cauza divergenţelor legate de desemnarea candidaţilor la alegerile locale din Bucureşti. Alături de primarul sectorului 1 au fost schimbaţi şi preşedinţii PNL de la sectoarele 2 şi 4, Dan Cristian Popescu, respectiv Geani Dinu.

Preşedintele PNL a făcut această cerere în şedinţa Biroului Politic Central din cauza faptului că cei trei insistă să susţină candidaţii PNL în aceste sectoare alţii decât cei conveniţi cu partenerii din USL.

Divergenţele între conducerea centrală a PNL şi Chiliman au pornit de la faptul că primarul sectorului1 îi sprijină pe Dan Popescu, cel care deja se promovează intens pentru o candidatură la sectorul 2, şi pe Geani Dinu, penelistul care s-a opus susţinerii lui Piedone de la PC pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4. Dan Cristian Popescu a început deja campania electorală, cu afişe şi bannere uriaşe în sectorul 2, deşi legea îi interzice să facă asta, cu până cu o lună înainte de alegeri, riscând ca PNL-ul să primească amenzi din cauza acţiunilor sale ilegale. El apare în afişe alături de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care de altfel a şi fost convocat de urgenţă la Comitetul Executiv, pentru a da explicaţii.

Însă Chiliman a fost înlăturat de la şefia filialei PNL Bucureşti şi din cauza afacerilor imobiliare şi nu numai în care este implicat. Cotidianul.ro a scris de nenumărate ori despre jongleriile cu banul şi cu patrimoniul public pe care le face în sectorul 1 al Capitalei tandemul compus din Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu – eminenţa cenuşie sau păpuşarul din umbră al primarului liberal.

Nu mai departe de săptămâna trecută, cotidianul.ro a relatat cum dispar parcurile din sectorul 1 şi Chiliman chipurile se face că nu vede. Iar asta are o explicaţie: Moisescu şi Chiliman nu par a fi străini nici de această afacere

Ce să mai vorbim despre cum îi minte Andrei Chiliman pe locuitoriii din sectorul 1!

Sau despre modul scandalos în care lasă de izbelişte zone şi obiective importante din sectorul pe care îl păstoreşte. Chiar încălcând legea!

Şi despre tunurile tandemului Moisescu-Chiliman date împreună cu diverşi afacerişti, cotidianul.ro a scris încă de anul trecut: http://www.cotidianul.ro/andrei-chiliman-arunca-167-milioane-de-euro-pe-marcaje-rutiere-140369/ şi http://www.cotidianul.ro/chiliman-moisescu-si-walter-busca-ventuze-liberale-pe-banii-bucurestenilor-137612/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.