×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:01
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Cîțu și fantasmagoriile PSD

În acest harakiri pe care PSD-ul și-l face, a intervenit, pe neașteptate, și senatorul liberal Florin-Vasile Cîțu. Hop că premierul Mihai Tudose ar trebui să-și ceară scuze de la Simona Halep. Presupun că aproape toți cititorii știu deja de această glumă făcută de prim-ministru în legătură cu indemnizațiile pe care statul le plătește femeilor însărcinate. Devenind mamă, cu 85% din venit, Simona Halep ar fi ajuns să-și crească puiul încasînd o sumă uriașă de la buget.

D-ale legislației românești, ce mai! Și d-ale premierului Tudose, devenit proverbial cu glumele sale în dungă! Ele trădează limbajul colorat-bolovănos al personajului pe care numai Sfântul Petru îl mai poate face un delicat și un politician prețios și manierat!

Să revenim însă la Florin-Vasile Cîțu, cel care s-a grăbit să-i sară premierului în cap pentru gluma cu Simona Halep. Ani și ani, doctorul în științe de la Iowa University, fost și economist-șef la ING Bank, Florin Cîțu s-a afirmat ca unul dintre cei mai interesanți și avizați comentatori de politici economice din România. L-am citit cu admirație, mai ales că scria necontorsionat, și m-aș fi bucurat să-i pot găzdui textele și în ziarul Cotidianul. De cîteva ori i le-am și preluat pe cotidianul.ro, Florin Cîțu făcînd critica unor decizii strîmbe, indiferent cui aparțineau: puterii sau opoziției. Discret, ușor rebel, cu o tunsoare de rocker, lipsit de morgă și inhibiții, Florin Cîțu mi s-a părut a fi unul dintre cîștigurile importante pentru scena publică din România, atît de invadată de tot felul de maimuțe, circari și impostori.

M-am mirat cînd am aflat că domnul Cîțu se aruncă în politică. Liberalii, pentru a demonstra că au purces la o schimbare importantă de echipă, l-au convins să candideze pe aceeași listă cu profesorul Leon Dănăilă și cu Mirela Zivari.

Deocamdată, Florin Cîțu nu se poate lăuda cu o activitate parlamentară prodigioasă. I-am parcurs fișa activității de la Senat. Sinteza prestației sale m-a determinat să-mi imaginez cît de mirat ar putea să fie domnul Cîţu de eficiența instituției în care a aterizat, spre mîndria Partidului Național Liberal. N-am de unde ști dacă și spre bucuria sau sau spre dezamăgirea sa neexprimată încă!

Oricum, între toate articolele sale din ultima vreme, între interpelări, întrebări, declarații, intervenții televizate, cea referitoare la gluma cu Simona Halep mi se pare cea mai cunoscută. Și, în același timp, cea mai fără rost dintre toate. La circoteca întinsă pe toate etajele societății românești, domnul Cîțu a găsit de cuviință să apere onoarea celei mai curajoase sportive din România, poate și singura stea a sportului românesc. Avea nevoie Simona Halep de un asemenea apărător? Mai degrabă sportul românesc, iar nu domnișoara Halep duce lipsă de un asemenea avocat.

Mult mai importantă mi se pare poziția PNL față de această aiureală cumplită cu pensiile speciale. Am căutat pe Google. Domnul Cîțu nu zice nimic. Probabil că încă știe frica de SRI și de polițiști și nu are curajul să iasă la scenă deschisă pentru a cere oprirea acestei aberații. Nu o face nici PNL-ul. O simplă propoziție scăpată de Ludovic Orban nu înseamnă mare brînză. De altfel, această cumplită nerușinare cu pensii rostogolite și păstrate așa gonflate (după cum promit Liviu Dragnea și Carmen Dan) provoacă nemulțumirea populației. Oamenii află un adevăr ascuns atîția ani în materie de venituri. Ce salarii și ce pensii umflate au generalii, procurorii și judecătorii după ce campania de presă despre „pensiile și salariile nesimțite“ a permis ciuntirea veniturilor celor nevoiași. Și ce tehnici aiuristice de recalculare practică generalii noștri!?

Și, ca să nu se atingă de salariile și lefurile generalilor (indiferent de unde și de la ce) și de banii pe care-i învîrt, mai trebuie ca românul să fie condamnat și la 25 de ani de închisoare pentru ultraj.

Pot să-l înțeleg pe domnul Cîțu că are niște rețineri cînd este vorba despre pensiile speciale și despre beneficiarii acestora.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de luni versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 06 august 2017
5578
 | 22
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
c.g.
+1
Pt.Marinescu. '' Simplu '' cum spuneti si dvs. in comentariu, deoarece Dragnea si Liviu este si el un politician care in ultimii 28 de ani s-a infruptat copios din prop. socialista precum TOTI ceilalalti politicienii importanti din TOATE aglomerarile politice, probabil pentru ca este si el parte din cei care sunt gargaragii si marionete ! Este totusi Liviu si Dragnea impreuna cu actualul PSD si tabachera politica ALDE condusa de C.P. Tariceanu( care a marit pensiile si salariile in mod consistent cat a fost Premierul ROMANIEI si l-a contrat dur pe machitorul Traian si Basescu, si camarila sa de nesatui si banditi din fostul PDL ..., pe atunci om in Dealul Cotrocenilor ... !)sensibil un pic , nu mult la traiul mizer de sorginte fanariota al majoritatii romanilor pensionari si salariati ! Cred ca si Dragnea si Liviu este si el inaintarea unora care se amesteca in mod copios in treburile interne ale romanilor repet: rusi, '' colegi americani '', '' poporul ales '', mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii, deoarece astia doresc jefuirea permanenta a ROMANIEI ca pe o colonie, ne vor faramati ca tara , vor ca poporul roman sa fie imprastiat in Lumea asta cam prost facuta asa cum au fost altii ..., vor ca tara asta sa fie pe farasul istoriei sa fie o amintire deaorece ce s-a intamplat la la 1.DECEMBRIE- 1918- REGATUL ROMANIA MARE -EVERESTUL NOSTRU CA NATIE SI TARA SUB SCEPTRUL M.S.FERDINAND I, nu convine dusmanilor nostrii, nu putini, mai apropiati sau mai indepartati de '' pamantul asta gras si frumos '' care cu dragoste majoritatea romanilor ii spunem ROMANIA ! Dumnezeu sa aiba in Paza Sa ROMANIA si pe MARIA SA POPORUL ROMAN !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Marinescu
+4
In fapt esre vorba se niste mafii care s-au organizat in frunte cu unii magistrati care praduiesc veniturile bugetului in dauna milioanelor de romani. Dragnea cu guvernului lui ar putea rezolva simplu problema. Sa nu li se aplice in continuare principiul contributivitatii dar plafonul maxim al pensiei, atat a celor in plata cat si in viitor sa nu depasesca 60% din salariul Presedintelui tarii la data iesirii la pensie sau data recalcularii. Indexarea sa se faca in acela s mod cu pensiile calculate pe principiul contributivitatii. Simplu. De ce nu trece Dragnea la treaba?
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Ţăranul
+8
Că Florin Cîţu nu are intenţie să critice ticăloşiile PSD-ului şi nici respect pentru mulţimea romănilor dispreţuiţi de întreaga clasă politică prin favorurile create salariaţiilor din instituţiile de forţă ... , nu mă miră , sunt toţi o apă şi-un pămînt... , s-a aliniat şi el , supus ... , perversei relaţionări între guvernanţi şi satrapii naţiei ... ! Nu ştiu cum să vă explic d.le Nistorescu , dar statutul de economist şef la una din băncile care ascunde profitul enorm minţind fiscul şi statul romăn , nu implică şi vocaţie de mare politician ... , integru ... ! Şi încă ceva ce îmi scapă ... , nu am sesizat nimic deosebit în profesionalismul lui Cîţu care să dea pe spate lumea bancară şi reflexele acestui fenomen asupra societăţii ... , sau poate nu sunt eu familiarizat cu acest domeniu ... ! Pînă una-alta , Cîţu rămîne un mic arţăgos de salon , un soi de ... Bubico liberal ... !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
numitu @ Ţăranul
+6
@ taranu,,,,,,,,cind pisica n'ajunge la struguri zice ca's acrii...nu esti bubico liberal...esti postac sorosh =))))) =)))))) =)))))
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Ţăranul
+1
Numitu @ Ţăranul Baţi cîmpii ... !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
c.g.
+5
In tovarasia 'nainte de dec.'89 era Legea 57 o lege a salarizarii de bun simt, era o Lege a pensiilor de bun simt, care parca facea o medie a veniturilor din ultimii 5 ani de activitate si era cam 60-70% din salariul unui angajat ... ! Dupa lovitura de stat din dec.'89, dupa amestecul copios in treburile interne ale ROMANIEI a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, avem o golanie de confidentialitate a salariilor, avem o golanie in salarii si pensii care fac pe romani sa nu ii mai intereseze de tara ROMANIA care a ajuns o ruina: economica, politica, sociala, unde sunt intalnite abuzuri, golanii, mega hotii, mega banditisme economice s.a.m.d., in democratia originala in sos slinos de capitalism de cumetrie montate in locul tovarasiei de batranul edecar Ion si Iliescu impreuna cu pupilul sau, dusmanul de neam si tara, PetreRoman, care au facut din amarata asta de tara un NIMENI ECONOMIC care atrage un NIMENI POLITIC, adica farmarea statului national unitar pentru a jefui ROMANIA de bogatiile solului si subsolului, in dispret pentru mediu, precum in coloniile din Africa si America de Sud, in contrast izbitor cu apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA ! Presedintii de tara si majoritatea politicienilor sunt niste gargaragii, marionete, uneori machitori-vezi cazul lui Traian si Basescu niste inaintari a celor citati mai sus care pot fi calcati de JUSTITIE si inchisi pentru multi ani, iar averile lor, in judecati drepte, pot fi confiscate deoarece sunt ILEGALE ... ! Din pacate amarata noastra de tara este pe farasul istoriei, ajutata de dusmanii nostrii, nu putini, care mai ales in ultimii 28 de ani codosesc sa redevenim cnezate si voievodatea ca in feudalismul timpuriu ! '' Ghinion ... '', vorba sotului doamnei Carmen, ultima calamitate de om in Dealul Cotrocenilor, unealta celor care se amestca copios in treburile noastre interne sa ne farame ca tara si popor !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
c.g.
+5
In tovarasia 'nainte de dec.'89 era Legea 57 o lege a salarizarii de bun simt, era o Lege a pensiilor de bun simt, care parca facea o medie a veniturilor din ultimii 5 ani de activitate si era cam 60-70% din salariul unui angajat ... ! Dupa lovitura de stat din dec.'89, dupa amestecul copios in treburile interne ale ROMANIEI a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, avem o golanie de confidentialitate a salariilor, avem o golanie in salarii si pensii care fac pe romani sa nu ii mai intereseze de tara ROMANIA care a ajuns o ruina: economica, politica, sociala unde sunt intalnite abuzuri, golanii, mega hotii, mega banditisme economice s.a.m.d., in democratia originala in sos slinos de capitalism de cumetrie montate in locul tovarasiei de batranul edecar Ion si Iliescu impreuna cu pupilul sau, dusmanul de neam si tara PetreRoman, care au facut din amarata asta de tara un NIMENI ECONOMIC care atrage un NIMENI POLITIC, adica farmarea statului national unitar pentru a jefui ROMANIA de bogatiile solului si subsolului, in dispret pentru mediu, precum in coloniile din Africa si America de Sud, in contrast izbitor cu apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA ! Presedintii de tara si majoritatea politicienilor sunt niste grgaragii, marionete, uneori machitori-vezi cazul lui Traian si Basescu niste inaintari a celor citati maia sus care pot fi calcati de JUSTITIE si inchisi pentru multi ani iar averile lor in judecati drepte pot fi confiscate deoarece sunt ILEGALE ... ! Din pacate amarata noastra de tara este pe farasul istoriei, zjutata de dusmanii nostrii, nu putini, care mai ales in ultimii 28 de ani codosec sa redevenim cnezate si voievodatea ca in feudalismul timpuriu ! '' Ghinion ... '', vorba sotului doamnei Carmen, ultima calamitate de om in Dealul Cotrocenilor, unealta celor care se amestca copios in treburile noastre interne sa ne farame ca tara si popor !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Visarionovici
-2
I-e frica si lui de bestiile care conduc astazi politia.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Nadira
+4
Domnule, aveti comentarii pertinente, dar sunt foarte greu de citit ( de multe ori renunt ) fiindca folositi majusculele. Mi se pare inadecvat acest lucru, mai ales ca, probabil, doriti ca opiniile dv. sa le impartasiti cititorilor.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
escu
+5
Cuuum? Câțu este „... doctorul în științe de la Iowa University, fost și economist-șef la ING Bank, ...”? Dacă a fost/este o așa de mare somitate de ce a ales să fie parlamentar? Care sunt rezultatele lui până acum? ZERO barat, cum ar fi spus cineva care nu mai este pe această lume. Cât privește reducerea indemnizației, să nu uităm că și Alina Gorghiu a beneficiat de cea prezentă. Sau de pensiile speciale ale parlamentarilor. Nu sunt și colegii săi, liberalii, beneficiari. Cum să-i ia o asemenea sinecură venerabilului M.I.Quintus? Vreți să-i piară umorul, să nu mai poată scrie o anecdotă două acolo pe lună?
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
unu @ escu
+1
ne spui si noua ce inseamna zero barat? haaaai, te rugaaaam! vrem sa facem o analogie cu ce e in capul tau.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Visarionovici@Unu @ escu
+4
Domnule Unu, vad ca incerci sa tragi spuza pe turta ta. Intr-adevar, in sistemul binar de numeratie folosit in tehnologiile digitale, inclusiv IT, zero barat inseamna complementul lui zero, adica inseamna Unu. Asta ai vrut sa arati stimate comentator numit Unu?
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
taranu dezintegrat
+5
PSD cel mai tare partid din estu europei de aia l am votat
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+1
CORECT MAESTRE DAR SA LASAM CHESTORII SI GENERALII SA NE REFERIM LA GRADELE DE SUB EI PLEACA PE CAPETE SI DRAGNEA RECUNOASTE CA ESTE O PROBLEMA DE SIGURANTA NATIONALA SUNT DE ANUL TRECUT 27 DE MII CADRE IN MINUS SE PLEACA CONTINUU IN MASA SI SE V A MAI PLECA ESTE UN ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA PLEACA SPECIALISTI DIN TOATE DOMENIILE MAI MAPN SERVICII IGSU CINE SI CU CE OAMENI SE OCUPA ACESTE GOLURI CU CATIVA ABSOLVENTI CARORA LE TREBUIE 2 SAU 3 ANI SA SE ACOMODEZE UNII CAND VAD CAT ESTE DE MUNCA SI CE MUNCA SI CE SACRIFICII PLEACA STIU CAZURI CLARE SI MILITARII NU AU PENSII SPECIALE AU PENSII MILITARE DE STAT DAR DE CE NU SE SPUNE ASTA REPET ASTEPT RECALCULAREA CA DE 10 ANI NU M I S A MARIT NICIODATA AM FOST COMANDANT INTR O UNITATE MAI SPECIALA AM IESIT PE CAZ DE BOALA ADICA M AU SCOS DIN CAUZA STRESULUI SII RASPONDERII NU AVEANM CASA MASA FAMILIE ETC ETC VTREAU 85 LA SUTA SA ZICEM DIN SALARIUL COLEGULUII CARE MI A LUAT LOCUL DE COL FUNCTIE DE ACUM CA IESIT LA PENSIE NU CE AM AVUT ACUM 10 ANI OLGUTA SI DRAGNEA SI PSD AU MINTIT NE AU INVRAJBIT CU CIVILII DAR PENSII SPECIALE AU ALTE CATEGORII DE OAMENI SI PARLAMENTARII DE SI AU TRIPLAT PENSIILE SI AU 160MILIOANE PE LONA PLUS SUMA FORFETARA DE 100 DE MILIOANE DIN CARE JUMATATE II BAGA IN BUZUNAR DACA NU MAI MULT SI MULTE ALTE BENEFICII AS MAI SCRIE DAR MA ENERVEZ DAR SLABIREA SISTEMULUI NATIONAL DE SECURITATE ESTE UN ACT DE TRADARE NATIONALA SI CEVA TREBUIE SCHIMBAT DE CE UN SEF DE PENITENCIAR SA AIBA 200 MILIOANE SALARIU SI DACA A FOST MAGISTRAT CRED CA 350 MILIOANE NU E POSIBIL TRADAREA ESTE PE INTELESUL TUTUROR MAESTRE SI CEVA TREBUIE FACUT NU SA I LASE PE CHESTORI SA IASA CU PENSII DE 9000 DE EURO SI REINCADRATI POLITIC IMEDIAT CE INSEAMNA ASTA CA SUNT INDISPENSABILI ATUNCI SA NU I FI LASAT SA IASA L;A PENSIE SAU SA SE FI DAT O OUG SA LIMITEZE BENEFICIILE CU CARE AU IESIT SAMD MA ABTIN MAESTRE VA DORESTE CU RESPECT SANATATE MAESTRE ACELASI SOBOLAN
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 49 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 48 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017