A murit primul ministru al Apărării civil de după Revoluție

Doliu în PSD. Gheorghe Tinca, fost ministru PSD al Apărării, a murit.

”O veste tristă: a murit diplomatul de carieră Gheorghe Tinca, primul Ministru al Apărării civil după decembrie 1989. În mandatul său s-au stabilit primele contacte oficiale între România și NATO.

Avea 82 de ani și o carieră de profesionist în Ministerul Afacerilor Externe, cu gradul diplomatic de ambasador, ocupând funcții de director, director general și secretar de stat.

Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Radu Tudor, într-o postare pe Facebook.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis condoleanţe familiei fostului demnitar.

„Ministerul Apărării Naţionale anunţă cu regret trecerea la cele veşnice a lui Gheorghe Tinca, ministrul Apărării în perioada 6 martie 1994 – 12 decembrie 1996. Transmitem, în numele Ministerului Apărării Naţionale, sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis joi MApN, într-o postare pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Despre morti numai de „bine”…Constat cu tristete ca marxist/bolsevicii si AGENTII SOVIETICI incep sa ne paraseasca treptat si in ultima vreme parca s-au inteles si pleaca aproape in grup…Asa cum au actionat intreaga viata…
  Am ras in hohote citind TRASNAIA lu IR cu „primul ministru ‘civil’…Exces de zel sau inconstienta? Optez pentru a doua varianta chiar daca si prima e tentanta…Pesemne IR era fraged ideologic in iepoca de Aur nestiind cine ajungea la Externele BOLSEVICE si anume AGENTI unu si unu, toti „desteptocrati si patrioti”… Un alt argument in acest sens e insusi faptul ca CRIMINALUL SOVIETIC CONTRA UMANITATII ROMANESTI Ilici GENOCID l-a numit ministru intr-un domeniu unde se pricepea, de unde concluzia logica ca tinea si de CI in MApN-ul ceausist…La fel ca Mongolu…Tara de „civili”…

 2. avea „origine sanatoasa”,
  foarte sanatoasa
  sau in chema Tinkermann.

 3. A civilian? Can be such a man Minister of Defence in Romania?
  What kind of country is that?

 4. Lucra la MAE dar era civil. Dumnezeu să-l ierte!
  Parcă el a dat vreo 10 hectare lui Becali în Băneasa.

 5. @Calin
  Nu asta, hotzul de Babiuc este cel care l-a imbogatit peste noapte pe ciobanul albanez.

 6. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca la sanul sau pentru ca a fost un roman adevarat si deosebit. Prin grija sa permanenta a fost dotata Flotila de Dunare cu cinci Monitoare Fluviale de Lupta, de ultima generatie, unice pe Fluviu, construite in Santierele navale romanesti, la inaugurarea carora a si participat la Braila.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.