Consilierul Casei Regale, despre decizia Regelui Mihai I

Un consilier al Casei Regale explică decizia Regelui Mihai de a-i retrage nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”, excluzându-l astfel din linia de succesiune.

„Pentru familia regală nu e o decizie surprinzătoare. Ea a fost luată la 1 august. Între 1 august și acum a fost o perioadă în care ea a fost comunicată membrilor altor familii regale europene, a fost discutată cu Principele Nicolae și nu a fost o decizie luată pripit, ci una luată cu adâncă chibzuință, după consultări directe și personale cu Majestatea Sa Regele și cu Consiliul Regal”, a explicat reprezentantul Casei Regale pentru știripesurse.ro.

Astfel, „în aceste condiții, decizia vine ca o realizare că Principele Nicolae nu mai putea să își joace rolul pe care și l-a asumat în țară pentru că presupune niște privațiuni și niște restricții și niște tipuri de proiecte care nu sunt neapărat în conformitate cu idealurile și țelurile sale. Decizia a fost luată pentru viitor, pentru ca acest clivaj între ceea ce Nicolae își dorește și ceea ce presupune rolul de succesor la coroană, chiar pe locul al treilea, sănu devină mai mare în viitor”.

Întrebat ce își dorea fostul principe și nu se putea face din această postură, consilierul a precizat că „înainte să vină în România a avut activități în Africa, cu copii, activități ecologice, cu marina kenyană, a fost un om care a avut o viață extrem de privată, care nu era obișnuit cu activitățile publice presupuse de familia regală și nu a avut experiență diplomatică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.