Controverse în jurul melodiei trupei Taxi împotriva Catedralei Neamului (VIDEO)

O melodie-manifest a trupei Taxi împotriva Catedralei Mântuirii Neamului a generat numeroase comentarii pe internet, dar și discuții aprinse între artiști. Artistul Grigore Leşe a a cărui imagine apare în videoclip a declarat că nu ştia că melodia, intitulată „Despre smerenie”, este un manifest împotriva Catedralei Neamului, şi vrea să fie scos din videoclip. Formația are însă o altă versiune.

„Eu m-am dus la o înregistrare cu Taxi, crezând că este vorba despre spiritualitate și nicio clipă nu am știut că este un clip împotriva construcției Catedralei. Eu îmi văd de muzica mea, eu am fost botezat într-o biserică de lemn, am aceste date, din familie. Nu am nimic împotriva construcției Catedralei. Eu am crezut că este un clip despre biserici, despre lemn, despre credință. Am zis că dacă vin atâția artiști, atunci vin și eu. Lui Dumnezeu îi place lemnul, atât am zis. Hristos a fost răstignit pe lemn, trunchiul de Templu a fost la început pe lemn, bisericile din Maramureș sunt în patrimoniul UNESCO, glasul meu vine de-acolo, am zis să particip. N-am niciun contract cu ei, a fost vorba de o simplă filmare. Nici nu i-am văzut pe toți care urmau să participe și apoi a început povestea asta. Eu nu am probleme cu Catedrala, cu construcția Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta. O să cer să mă scoată afară din videoclip. Am vorbit cu producătorul și o să cer să mă scoată afară din clip, nu am contract cu ei și o să o rezolv foarte simplu. Nu vreau să intru în povești de genul acesta, într-o lume învrăjmășită cum e în ziua de azi…Eu cred că s-a mai întâmplat și cu alții chestia asta, că n-au înțeles despre ce a fost vorba( în clip -n.r.)”, a declarat Grigore Leșe pentru un site.

De partea cealaltă trupa Taxi afirmă că artistul știa în ce este implicat.

„Domnul Grigore Leșe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitației de a filma.
1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei și lista participanților confirmată în acel moment.
2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leșe a venit la studio. Înainte de a-și da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa și să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa și a vizionat filmările, domnul Leșe a intrat în studio pentru înregistrările audio și video”, se precizează într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a formației.

În videoclip apar personalități din lumea muzicii, a teatrului și a literaturii, piesa dorind să atragă atenția asupra dimensiunii Catedralei.

Solistul trupei Taxi Dan Teodorescu a transmis că nu își imagina că ”un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate”.

” Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, şi de-acum încolo, exact ce simt şi ce cred. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“, a afirmat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.