Copil internat în Italia cu sindrom hemolitic-uremic

Un copil de 14 luni este internat într-un spital pediatric din orașul Florența, în Italia, într-un caz probabil de sindrom hemolitic-uremic, provocat de bacteria Escherichia coli (E-coli), posibil după ce a consumat brânză provenită din România, au anunțat, într-un comunicat, autoritățile sanitare locale, relatează marți agenția de presă ANSA, potrivit |Agerpres.

Autoritățile sanitare „le recomandă tuturor celor care au produse pe bază de lapte ale (companiei române) SC Brădet SRL să nu le consume și să le returneze cât mai repede magazinului de unde le-au cumpărat”.

Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse românești în regiunea Toscana.

Cel mai probabil produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, așa cum au precizat autoritățile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauție, mai precizează ANSA.

Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a declarat într-o intervenșie la B1TV că produsele Brădet au fost restrase de pe piața din Italia încă de acum trei săptămâni.

”Facem export în Italia, informația mea este că copilul nu a murit, este bolnav, în stare stabilă. Noi nu am mai livrat brânză de câteva săptămâni, de când s-a declanșat procedura. Noi am retas produsele noastre de acolo. Este sigur că noi avem analizele și că produsele noastre nu au afectat. Și ultimul rezultat a arătat că copilașii nu s-au îmbolnăvit din cauza brânzei noastre. Analizele arată că nu sunt probleme cu produsele noastre”, a declarat Marius Badea.

”Nu au fost probleme în retrageri, firma de acolo le-a retras imediat, le-a distrus, este vorba de toate țările în care am exportat. Analizele au fost făcute de laboratoare competente pentru așa ceva, în Italia, în Germania și România. Rezultatele vor sosi în următoarele zile. Eu cred că este doar o speculație. De trei săptămnâni nu s-a mai produs nimic. De trei săptămâni nu am mai trimis brânză în Italia”, a mai spus patronul firmei de lactate.

Marius Badea a explicat și cum a aflat de cazul copilului bolnav din Italia.

”M-au sunat cei de la magazin să îmi spună că au retras marfa și că au venit cei de la direcția sanitar-veterinară acolo și le-au spus de cazul repsectiv, nu i-au incriminat”, a precizat patronul Lactate Brădet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.