Corlățean critică acuzaţiile lui Băsescu la adresa unor instituţii franceze

Titus Corlăţean a declarat, vineri, că acuzaţiile publice aduse unor instituţii ale statului francez contravin cutumelor diplomatice şi aduc atingere relaţiei de prietenie cu Franţa, precizând că referirile critice la structuri de securitate riscă să prejudicieze interesele naţionale ale României, informează Mediafax.

„În calitate de ministru de Externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziţii de un evident partizanat politic, se aduc acuzaţii publice unor instituţii ale statului francez”, precizează ministrul de Externe.

Corlățean susţine că o astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de şef de stat, „contravine grav regulilor şi cutumelor diplomatice şi aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relaţii de prietenie şi încredere” între România şi Franţa, consolidată sub forma Parteneriatului Strategic.

Totodată, ministrul de Externe apreciază faptul că „tendinţa constantă de a introduce în discursul de campanie prezidenţială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea şi protejarea securităţii şi stabilităţii democratice a statului român, prin declaraţii care au ca scop discreditarea şi timorarea acestor instituţii, este de o deosebită gravitate şi riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naţionale legitime ale României”.

Traian Băsescu a declarat joi seară, în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, de pe B1 TV, că Elena Udrea a fost urmărită de serviciile secrete la Paris, acolo unde a fost urmărită pas cu pas la cumpărături, alături de două prietene.

„Cineva a știut că Elena Udrea ajunge la Paris. Au închiriat un apartament vizavi de hotelul unde s-a cazat și au făcut poze 48 de ore încontinuu pe unde a mers. Nu are cum să fie paparazzi”, a afirmat președintele.

Și Elena Udrea a susținut, joi, după publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica şi cu fosta şefă a CNI, Anamaria Topoliceanu, la cumpărături la Paris, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete.

Fotografiile cu pricina au apărut pe portalul joscenzura2014.wordpress.com, care ulterior a fost șters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.