Crin Antonescu despre PNŢCD: Să îşi vadă fiecare de treabă

Preşedintele liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, la Braşov, că PNL şi PNŢCD nu mai pot colabora pentru că ţărăniştii l-au ales pe Traian Băsescu.

„Eu am considerat totdeauna, fiind, după cum aţi văzut şi din negocierea asta cu PC, un liberal foarte sentimental, nu de stânga, dar sentimental, că Partidul Naţional Ţărănesc măcar pentru suferinţa, pentru sutele de mii de ani de puşcărie, pentru rezistenţa pe care aceşti oameni au făcut-o împotriva comunismului imediat după război, pentru modul în care ne-am luptat cot la cot, împreună adică, cu acelaşi comunism, după 1990, merită să le întindem o mână”, a spus Antonescu.
El a adăugat că în 2009, Aurelian Pavelescu l-a anunţat că împreună cu Marian Miluţ vor face un congres la care se va hotărî să meargă cu Traian Băsescu. „Zic eu: ‘Aurelian, tu eşti avocat, mai ai de-a face cu borfaşi, totuşi, nu e o experienţă chiar aşa, în sine?. Miluţ, deh, om de afaceri, om ager, om umblat. Cu cine domne’? Nu ai povestit chiar pe la televizor, cine-i omu’? Treaba voastră, dar e păcat de partidul ăsta’. Deşi ştiam ce vor face, m-am dus, în calitate de preşedinte al PNL de data asta, la congresul lor, m-am expus acolo, cu bună-ştiinţă”, a mai spus preşedintele PNL.
Antonescu a adăugat că în campania electorală a făcut multe ”pentru cauză”, s-au întâlnit cu Victor Ciorbea şi el şi Victor Ponta, şi le-au cerut celor de la PNŢCD să vină alături de ei. „Domnul Ciorbea chiar se împrietenise cu domnul Ponta mai mult decât cu mine. Mă bucur, zic, ia uite! Imediat cum s-a rezolvat cât s-a rezolvat din jumătatea aia de proces, îl văd pe domnul Ciorbea care spune aşa: Nu, nu, dacă ar fi numai PNL-ul în USL, mai treacă-meargă, dar nu pot trece niciodată peste cine e PSD-ul ăsta. Îl lăsasem la uşă la Ponta ultima oară”, a mai spus Antonescu.
El a adăugat că a avut mâhnirea de a vedea că la catafalcul lui Ion Diaconescu „s-au călcat pe bombeu” Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu şi Dudu Ionescu, „care să-i ţină servieta lui Băsescu când a venit”. Prin urmare, Antonescu a spus că PNŢCD şi PNL ar trebui „să îşi vadă fiecare de treabă”.

Vineri, la Braşov, Crin Antonescu a mai declarat că PNL va repune în discuţie negocierea cu PC dacă nu vor trage toţi în aceeaşi direcţie şi dacă nu se respectă ceea ce s-a convenit deja. „Nu-mi place să pun în discuţie lucruri adjudecate. Dar în momentul în care există nişte elemente care se adună şi care nu se respectă, atunci consider că e mai bine să ne certăm noi, că după aia ne împăcăm, decât să ratăm şansa de a face ceea ce trebuie făcut”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus că a avut cu PC „cea mai respectuoasă şi prietenoasă relaţie”, dar a subliniat că, deşi conservatorii au cerut, la negocieri, zece posturi de deputat şi cinci de senator, a oferit 12 posturi de deputat şi 7 posturi de senator.

Antonescu a spus că, mai mult, PNL i-a oferit preşedintelui fondator al PC postul de vicepreşedinte al Senatului.

„La împărţirea pe judeţe am făcut noi (PNL, n.r.) sacrificii pentru ca toată construcţia să fie bine mi-e şi ruşine de Gabi Grozavu pe care l-am pus într-o situaţie îngrozitoare în organizaţia lui pentru că Târgovişte – primăria – a apărut la PC sau am discuţii complicate şi laborioase despre tarele negocierii cu cei din Maramureş”, a dezvăluit Antonescu. „Un lucru să fie foarte clar: dacă în foarte scurtă vreme nu avem convingerea că tragem cu toţii în aceeaşi direcţie, că tragem serios, că venim cu oameni, şi dispuşi cu adevătat, şi buni să se bată, această negociere cu PC, în ce ne priveşte strict, se repune în discuţie”, a spus liderul liberal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.