Cristian Preda: „Am cerut demisia Elenei Udrea”

În cadrul Colegiului Naţional al PMP, reunit pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, vicepresedintele Cristian Preda a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al formaţiunii, anunţă Ziare.com, citând surse din cadrul PMP.

Solicitarea sa nu a avut, însă, succes printre colegi, primind un singur vot – al său. Restul membrilor CExN au votat împotriva demiterii Elenei Udrea, au mai declarat sursele citate.

Elena Udrea trebuie să explice de ce a discreditat candidatura lui Cristian Diaconescu. Am propus chiar ca ea să fie demisă. Colegii au votat împotrivă (Cristian Preda)

Cristian Preda a declarat, ulterior, că a cerut demisia Elenei Udrea de la conducerea partidului, propunere respinsă însă de membrii PMP. „Consider că Elena Udrea trebuie să explice de ce a discreditat candidatura lui Cristian Diaconescu. Am propus chiar ca ea să fie demisă. Colegii au votat împotrivă. Chiar au desemnat-o candidat”, a declarat Cristian Preda, vicepreşedinte al PMP.

Preda este, de asemenea, singurul care a votat împotriva desemnării Elenei Udrea drept candidat la prezidenţiale.

În urmă cu o zi, Cristian Preda considera că atacul lansat de Elena Udrea la adresa lui Cristian Diaconescu urmat de o intrare în cursa prezidenţială ar fi o „eroare ce se poate dovedi fatală”, în urma careia Udrea ar putea pierde partidul.

„Ofensiva pornită de Elena Udrea împotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, care ar putea fi urmată mâine de o intrare a şefei PMP în cursa pentru Cotroceni, e o eroare ce se poate dovedi fatală. Şi pentru PMP, şi pentru Udrea, şi pentru Băsescu.

Inainte de Colegiul National al PMP, Cristian Preda a postat pe Facebook următorul mesaj:

„Un prieten foarte bun mi-a spus că, după abandonul lui Cristi Diaconescu, nu ar trebui să mai merg la reuniunea Colegiului Național al PMP, programată marți de la 11h, într-una din sălile de la Parlament.
„Stai acasă și citește ceva!”, mi-a recomandat el.

Nu-i voi asculta sfatul, chiar dacă pe birou mă așteaptă lecturi urgente, ci voi merge la discuția care va încurca probabil și mai mult scena politică din România.

Nu pot depune armele, pe care mi le conferă statutul și pe care mă obligă să le folosesc un simț politic elementar.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.