Criză la o bancă cunoscută din România

Clienţii ING Bank care au încercat să retragă sâmbătă numerar cu cardurile emise de bancă sau să plătească la POS-urile locale nu au putut face acest lucru. Rețeaua de ATM-uri, sistemele de acceptare a cardurilor ING, cât și serviciul Home’Bank au devenit indisponibile sâmbătă, după ce sistemul de stocare a datelor a început să genereze erori în operare, potrivit unității bancare.

Update: Serviciile ING au redevenit funcționale sâmbătă noaptea după aproape 11 ore. „Acum și tranzacțiile cu cardul la comercianți si la bancomat sunt disponibile”, a anunțat banca sâmbătă noapte.

Update: Sâmbătă seara la 21.50 banca a anunțat că serviciul Home’Bank a fost remediat și este acum disponibil.

„Avansăm cu testarea soluțiilor pentru remedierea celorlalte servicii și pe măsură ce acestea sunt stabile, le vom repune succesiv în functiune”, mai precizează ING în anunțul său.

Banca a precizat anterior într-un comunicat că „astăzi, 10 septembrie, orele 13.00, sistemul de stocare a datelor a început să genereze erori în operare”.

„Ca urmare a acestei situații tehnice neprevăzute, atât rețeaua de ATM-uri, sistemele de acceptare a cardurilor ING cât și serviciul Home’Bank au devenit indisponibile. Lucrăm împreună cu furnizorii sistemului afectat în regim de maximă urgență pentru remedierea acestei situații în cel mai scurt timp posibil. Această problemă tehnică nu a pus niciun moment în pericol datele și disponibilitățile bănești ale clienților ING, care sunt în deplină siguranță”, susține ING în comunicatul de presă.

ING Bank s-a aflat pe locul 7 în topul celor mai mari bănci din România în 2015, cu o cotă de piaţă de 6,3%. Banca avea active în valoare de 23,37 miliarde euro în România în 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.