×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 26 aprilie 2017, 06:56
EUR (€)
-0.0090 ↘
4.5250 RON
USD ($)
-0.0146 ↘
4.1556 RON
• • •
Criza refugiaţilor este mondială
John Kerry
John Kerry

Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat luni că actuala criză a refugiaților cu care se confruntă Uniunea Europeană este de ordin "mondial", și nu doar de dimensiune "regională" pentru țările din Europa și Orientul Mijlociu, relatează AFP.


"Statele Unite consideră că criza refugiaților este mondială (...) Nu este doar o provocare regională (...) Este un test pentru noi toți", a declarat John Kerry în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.


Șeful diplomației de la Washington a recunoscut că "Iordania, Libanul și Turcia sunt primele care resimt impactul" afluxul de refugiați sirieni, pentru că oferă adăpost de peste patru ani milioanelor de persoane care au fugit din fața conflictului care le devastează țara, transmite sursa citată.
"Este însă o provocare mondială și nu este problema altcuiva", a insistat demnitarul american care acționează de câteva luni pentru o reglementare diplomatică a războiului din Siria, în special negociind împreună cu Rusia un acord de încetare a focului, intrat sâmbătă în vigoare în Siria, precum și transportul de ajutoare umanitare de către ONU către zeci de mii de sirieni.

(R.C.)Publicat Marţi, 01 martie 2016
2301
 | 5
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Conu Leonida fata cu reactiunea
+1
Pai daca " criza " refugiatilor este mondiala, luati domnule secretar de stat cateva milioane , ca incap in tara dumneavoastra.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Mircea Popescu
+1
Pe 9 Septembrie 2015, publicam pe blogul "Diaspora si Reintregirea", articolul "Solidaritatea Globală" in cadrul ciclului "INVAZIA". L-am retransmis si unor personalitati politice din Romania, dar si americane. Vad ca romanii tac ca pestii, in timp ce americanii reactioneaza. Si este vorba de o problema care afecteaza Romania si Europa mai mult decat America.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
John Kenny
+1
Dragi migranti, maika Rasia si tatuku vostru Putin va asteapta cu bratele deschise. E loc destul pt toti cei din arabia saudita, irak, siria, liban etc in Siberia si Iakutia. Iar cine mai vrea sa castige un ban in plus poate lucra in Kazahstan, Kirkizstan, Uzbekistan, Turkmenistan etc, tari imense, cu populatie foarte Putina, de langa voi si pt care nu va costa nik transportul!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Geo Politicu
+1
sunt tari in lume formate din anada ,Noua Zeelanda, Mexic,Israel si un continent intreg ,America Latina !Astea pot prelua,urmandu-si destinul, populatiile Siriei,Libiei,Somaliei, Afganistanului ,Iraqului,Etiopiei, etc fara probleme!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
eu solo
+4
sa rezolve problema englezii si ricanii,,ei sunt capu raului
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Jorge
+3
Jorj @ Conu Leonida Fata cu Reactiunea..... Citeste comentariu lu Amy fraiere
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea
-2
Mutti, asta nu este frumos, i-ai chemat la tine la Germania si acum ii arunci in Ioropa?? Pai nu esti Mutti al tutulor " refugiatilor? EvR.International Autor Dodo Romniceanu. Cancelarul german Angela Merkel: “Trebuie să ţinem graniţele deschise. Europa poate găzdui un milion de sirieni” Autorităţile de la Atena anunţau zilele trecute că cel puţin 22.000 de migranţi au ajuns pe teritoriul elen în ultima săptămână şi că numărul acestora poate ajunge şi la 70.000 pe parcursul lunii martie. Situaţia ar putea scăpa de sub control dacă Grecia nu va fi ajutată să depăşească situaţia dificilă în care se află. Turcia a anunţat că va menţine o politică a porţilor deschise pentru “fraţii sirieni”, chiar dacă pe teritoriul său sunt 2,7 milioane de refugiaţi sirieni, a anunţat chiar premierul de la Ankara.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Amy
+13
Cum sa nu, vaaaaaai ce cumsecade sunteti jigodii putolente. Ati facut primaveri arabe ati ucis milioane de copii si batrani populatia civila, le ati luat petrolul gratis si acum inundati EU cu emigrantii carora le ati bombardat casele si i-ati lasat in camp. Syctir !
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Zoe
+14
Adica vrea sa spuna ca mondialii au distrus si bombardat tarile din noardul Africii, Irak, Siria, Afganistan? Noi stiam ca nu mondialii ci americanii au demolat aceste tari pentru a le fura resursele.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
stefan @ Zoe
0
" tarile din noardul Africii " - care sunt alea, ca m-ai pierdut... :))))
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Stevenson@Stefan @ Zoe
+2
De Libia ai auzit? Aia au fost bombardati direct si pe intrecute. Alte tari destabilizate din Nordul Africii sunt Egiptul si Tunisia. Gata gata era sa intre si Marocul in joc, dar a negociat regele si s-a amanat democratizarea Marocului.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Tudor
+11
Va fi mondiala atunci cand se vor rostogoli si peste America valurile de oropsiti pe care tot America i-a dislocat .
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Convorbire cu Paraziți
Publicat acum 22 ore şi 35 minute
Legea grațierii, modificată
Publicat acum 14 ore şi 10 minute
Președintele Macron, copilul alintat al Republicii
Publicat acum 16 ore şi 19 minute
Minciunile PSD – pericole pentru țară
Publicat acum 12 ore şi 4 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
7 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 18 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
16 articole/ Actualizat Duminică, 16 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
110 articole/ Actualizat Vineri, 21 aprilie 2017

România se va schimba cînd o altfel de elită va exista care va cîştiga alegerile cu un program alternativ şi va guverna.

Alina Mungiu-PippidiPublicat acum 11 ore şi 14 minute