CSM l-a suspendat pe Florin Costiniu

În urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, Florin Costiniu nu mai este judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Costiniu a fost suspendat din funcţie, întrucât Direcţia Naţională Anticorupţie a pus în mişcare acţiunea penală împotriva acestuia, potrivit articolului 62 din Legea privind statutul magistraţilor.

Florin Costiniu a fost arestat vineri, pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul în care mai sunt arestaţi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi senatorul Cătălin Voicu.

Costiniu a deţinut funcţia de preşedinte al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, până la 31 martie, deşi DNA declanşate urmărirea penală împotriva sa din luna decembrie 2009.

Astăzi se judecă recursul celor trei din lotul Voicu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.