Cum comentează Dragnea decizia privind plagiatul lui Ponta

Liderul PSD Liviu Dragnea a calificat joi decizia CNATDCU privind doctoratul lui Victor Ponta ca fiind una „discutabilă”.

„Din câte mi-aduc aminte, acum câțiva ani tot oficială a fost decizia comisiei respective. Până la urmă, care e decizia bună? Eu sunt destul de circumspect în cazul ăsta. Știu că e obsesie de patru ani de zile pentru anumiți cetățeni și instituții din țara asta în legătură cu teza lui Victor Ponta. Atunci, o comisie a spus că această teză nu este cazul de plagiat, eu știu că a fost și un proces în instanță câștigat de Victor. Am înțeles că aceasta a fost principala preocupare de ceva timp a acestui guvern. Cred că e o ‘veste bună’ pentru mulți oameni, până la urmă, m-au sunat câțiva fermieri care mi-au spus că acum, după ce „s-a ‘dovedit” acest plagiat, nici nu mai au nevoie de subvenții, câțiva transportatori care mi-au spus că nu mai au nevoie de autostrăzi, nici de drumuri, este o mare veselie în țară. Din punctul meu de vedere și al partidului, această hotărâre a comisiei este discutabilă, pentru că aceeași comisie în altă componență a luat altă decizie. Probabil că Victor Ponta va contesta. Dar nu cred că aceasta era principala preocupare a unui guvern tehnocrat”, a declarat Dragnea la Târgoviște, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Național al PSD.

„Nu mai știu să fie un caz în care să fie atâta încrâncenare, când o comisie a decis într-un caz sau altul, după care s-a reluat speța. Îmi aduc aminte că avem situația Olguței Vasilescu, în care, tot așa, o comisie a decis că este plagiat, iar instanța a spus că nu. Eu nu cred că va fi o decizie a instanței în privința lui Victor, dar, dacă ajungem în situația aia, o să vedem atunci. Eu îmi doresc din toată inima ca Victor să fie candidat pentru alegerile parlamentare, pentru că are de treabă și până la alegeri, și după alegeri”, a mai spus liderul PSD.

Dragnea a mai menționat că tema plagiatului nu este una minoră, dar aceasta intră în derizoriu când „se joacă alba — neagra cu decizia acestei comisii”. „Dacă era doar o singură decizie, prima decizie era de plagiat, nimeni nu mai avea de comentat. Vorbim de decizia finală”, a spus acesta

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.