Cum s-a împărțit votul pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis, joi după-amiază, suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, din cauza actelor de agresiune comise în cursul invaziei militare în Ucraina.

Proiectul de rezoluţie privind suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului a fost adoptat cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă şi 58 de abţineri, conform CNN.

Proiectul de rezoluţie a fost iniţiat în contextul acuzaţiilor privind încălcări ale drepturilor omului de către Rusia. Consiliul Drepturilor Omului a exprimat „preocupări grave” referitoare la informaţiile despre „încălcări grave şi sistematice”, despre „abuzuri asupra drepturilor omului” şi „încălcări ale dreptului umanitar internaţional” comise de Rusia prin invazia militară în Ucraina.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Ghenadi Kuzmin, le ceruse statelor membre ONU să respingă proiectul de rezoluţie. „Nu este nici momentul, nu este nici locul pentru teatru. Acest proiect de rezoluţie nu are nicio legătură cu situaţia reală a drepturilor omului pe teren. Este vorba de o tentativă a Statelor Unite de menţinere a poziţiei dominante şi de control total”, a afirmat Ghenadi Kuzmin, citat de CNN.

China a votat împotriva suspendării Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului. „O astfel de abordare în Consiliul Drepturilor Omului va crea un precedent periculos, cu efecte grave”, afirmat ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun.

Reacția Kremlinului

Ministerul rus de Externe a calificat drept ”ilegală” suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, într-un comunicat difuzat joi – transmite France Presse.

Rusia consideră că această suspendare este „ilegală şi motivată politic, cu scopul de a pedepsi în mod ostentativ un stat membru suveran al ONU care duce o politică internă şi externă independentă”.

”Din păcate, în condiţiile actuale, Consiliul este practic monopolizat de un grup de state care îl folosesc în scopuri oportuniste”, a adăugat ministerul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

29 de Comentarii

 1. Mda. Vizibil, imbecilii din varii organizații de tăiat frunze la câini, numiți evident politic, acum se intrec la sancțiuni și zeloși se inscriu in ”linia licuriciului”..Ce poți să zici decât că, la un moment dat și rahatu iese la suprafața apei..

 2. „DE CE AȚI PUS POZA ACEASTA ÎN -GROPIȚA- DIN FAȚA GOSPODĂRIILOR ÎNSTĂRITE ȘI ÎNGRIJITE–(O FI TRECUT VREUN SUFLU DE RĂZBOI PE ACOLO???„iar oficialii ucraineni spun că o groapă comună de lângă o biserică conține între 150 și 300 de cadavre.” Chiar nu este suficientă această „aproximare a morților” pentru a înțelege câte minciuni,câte manipulări, câte batjocuri() au pus americanii,englezii …și ucrainenii la „dispoziția publicului foarte larg din lumea largă,impresionat până la „pierderea de sine” MAI BINE AM IEȘI TOȚI RUGĂTORII UNUI DUMNEZEU-ALAH-BRAHMA-BUDA- RUGÂNDU-NE ȘI STRIGÂND:DOAMNE OPREȘTE RĂZBOAIELE CĂ SE PRĂPĂDEȘTE LUMEA!!!

 3. Drepturile omului in viziunea occidentului imperialist iudeomason inseamna drepturile satanei !

 4. Javrele lui Putina si-au pierdut dreptul moral sa mai aiba vreo putere de decizie in privinta drepturilor omului.
  Ptr aceste bestii exista doar dreptul de a invada, masacra, viola, jefui si distruge complet o alta tara. Dar acestea sunt drepturile salbaticilor.
  Sper ca lingailor propagandisti filorusi le-a placut inregistrarea de la posta din Belarus, data ieri la TV, unde puteau fi admirati cei 6 soldati=talhari ai lui Putina, cum se luptau ei vitejeste sa impacheteze in folie televizoarele, tricicletele si tot felul de cutii si cutiute cu lucruri jefuite din Ucraina, pe care le expediau acasa. Deci pana si cei de la posta din Belarus au fost oripilati de aceste bestii si i-au facut de ras punand pe Internet filmarea cu talharii in actiune.
  O asemenea mizerie de armata a mai existat doar pe vremea fostei URSS, cand au trebuit sa rejoace piesa infigerii steagului sovietic pe Reichstag din cauza ca un talhar iesise in poza cu 4 ceasuri furate pe o mana.
  Sa va traiasca talharii si criminmalii lingailor! Mandriti-va cu aceste specimene……[Rumburak-fanul talharilor si criminalilor lui Putina]

 5. Daca voiau sa acopere urmele crimelor ,rusii astupau groapa cu pamant ,nu o lasa asa sa faca jurnalisti ,ucrainieni,BBC poze.S-or fi carat rusii cu excavatorul si cu saci de gunoi dupa ei [ probabil ca si in razboi sunt ecologisti]?
  Se vede clar ca este o sapatura pentru fundatia unei case, intrucat se vad baxurile de prefabricate.,unde s-au aruncat niste saci de gunoi.

 6. Putin a in Bucea mat-o!Deja e un paria pentru Occident,e clar ca Rusia nu mai are conducere la Kremlin,are un iepure speriat ascuns in buncar

 7. Care drepturi ale omului? Sunt la cheremul celor puternici, in realitate exista doar pe hartie!

 8. Aseara l-am vazut pe reprezentantul Indiei la ONU cum condamna crimele din Ucraina. Deci Putina a zbarcit-o si cu sustinerea Indiei.
  Ieri scria in Corriere ca si China se nu este de acord cu atrocitatile impotriva civililor si amploarea cu care se razbuna Putin pe Ucraina.
  Cine poate sa fie prieten si sa se alieze cu un criminal? Inseamna sa se compromita……[Rumburak-fanul criminalului de la Kremlin]

 9. Ce tupeu pe rusnacii astia care se dau loviti in haripa ca vor occidentalii sa-i dea afara de la Drepturile Omului si sa strice „universalitatea” in care rusnacii au alte concepte si viziuni in care drepturile omului sunt asa cum le exerseaza ei pe civilii ucrainieni cu bombardari de-a valma,cu ucideri de femei si copii,cu executii de civili si jaf cat cuprinde din avutul cetatenilor unui stat suveran invadat de ei,cu distrugeri ale caselor platite de oameni o viatza intreaga si impunerea de tampenii cu forta turbata a lor contra unui popor pe care il santajeaza cu alte distrugeri daca poporul ala face un referendum si rezultatul nu iese numai asa cum vor ei rusnacii,asa cum a declarat purtatorul ala de minciuni ale lui Putina,Peshtov ala cu fatza de guvid,adica un referendum „original” si degeaba cu un singur raspuns valabil dupa mintea rusnacilor turbati.Pai cu asemenea viziuni de criminali teroristi,rusnacii putinisti murdaresc acel Consiliu ONU si principiile drepturilor omului pe planeta si trebuie trimisi urgent acasa pentru totdeauna unde sa aplice poporului lor acele viziuni ca sa-i vedem cat ii mai rabda pamantul pe acesti criminali nazisti putinisti,dar si cat ii mai rabda si rusii lor simpli cetateni.

 10. Rumburace, isteț si atent ca de obicei.Crimele si victimele civile.A spus cinevs
  a explicit ca EXCLUSIV ale rușilor?

 11. Rumburace, ai auzit de vreo armata care sa nu faca magariile respective? Amerlocii in Vietnam sai japonezii in China ce su făcut?? Dar croatii catecaubtras cu mitralierele din avioane in refugiatii sarbi? Crezi ca românii au fost mai breji in Rusia sau Bulgaria?Francezii, mzi finuti, au zis ” a la guerre comme a la guerre”, ca si ei in Vandee…

 12. Păi parcă scoați în acest ziar că trebuie două treimi din voturi pentru! Ori 93 din 175 înseamnă puțin peste 53%. Până la 66% mai este mult.

 13. „…actelor de agresiune comise în cursul invaziei militare în Ucraina”?
  Adică, CE?
  Bețivii ăia căzuți pe jos în Mariupol ca „Petrov” în Beroul Owal, în zone periferice, de șantier, lîngă PET-urile lor de bere, ca să-i poată fotografia amerlocii de la „Natioanal Geographik”, ca să facă propagandă mondială mincinoasă?
  S.U.A. de ce nu au fost suspendate din O.N.U. cînd au invadat Iraq pe bază de MINCIUNI cît galaxia, inventate de C.I.A. și MI6?
  Aaaaaaa, O.N.U. e ANEXA Departamentului de Stat, așa cum se știe de 65 de ani! Curtea din dos a Washingtonului, împănată cu aghienți C.I.A. plătiți de Șoroș, fie ei în Avrupa, în Avstraliya, în Amerika Latină, în Asia, în Afrika, că jîdu’ peste tot s-a întins în ultimele decenii, ca pecinginea, PRIN CORUPERE! …O.N.U., ce pînă acum a jucat rolul măscăriciului „pacifist”, ca Jale’nsky pînă în februarie 2022….[Rumburak, fan al DemokraCIAei]

 14. E bine ca USA promveaza tari care sustin si respecta drepturile omului, ca Arabia Caudita

 15. Nu mai exista juridic pe glob dreptul omului, exista nuanta dreptul comun(turma) care da peste cap tot ce stiam noi ca inseamna drepturile omului. Unicul „drept” al omului care coincide cu dreptul comun este sclavia.

 16. Dar oamenii ca Julian Asagne si Edward Snowden au drepturi in „#lumea libera” ?
  Au fost vanati ca niste criminali pentru ca au indraznit sa arate lumii ce inseamna „diplomatia hamerloca”… o gashca de mafioti !

 17. Ori macac, ori Rumburak, tot un drak !
  ”Fareed Zakaria, gazda CNN, a scris în Washington Post în martie că războiul Rusia-Ucraina „marchează începutul unei ere post-americane”, adică „Pax Americana din ultimele trei decenii s-a încheiat”. Argumentul lui e valid. Semnele sunt numeroase, de la liderii Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite, care au depins de Washington pentru securitatea lor de zeci de ani, și care acum refuză să poarte convorbiri cu președintele american Joe Biden. La rândul ei, India, un partener cheie pe care SUA încearcă să-l atragă, refuză să urmeze conducerea SUA în condamnarea și sancționarea Rusiei, în ciuda avertismentelor repetate de la Washington.

  COALIȚIA ANTI-RUSIA E RESTRÂNSĂ
  SUA încearcă să formeze o coaliție anti-Rusia. Cu toate acestea, se poate baza, doar temporar, pe aliații tradiționali. E vorba de țările europene, Japonia și Australia, care s-au încolonat în spatele unor sloganuri precum „amenințarea Rusiei” și „democrație vs autoritarism”. „Se pare că acest cerc (al aliaților Americii n.r.) nu va crește”, e de părere Oleg Ivanov, șef adjunct al Departamentului de Securitate Internațională și Națională de la Academia Diplomatică din Moscova.

  Peste 140 de țări din cele peste 190 de state membre ONU nu iau parte la sancțiunile împotriva Rusiei. Majoritatea țărilor din lume ar dori să-și păstreze independența în procesul de elaborare a politicilor, departe de SUA și aliații săi. Mai mult, sunt interesate să se țină departe de încercările SUA de a le trage în acest cerc, ceea ce indică faptul că puterea și influența SUA sunt în scădere.”

 18. Puneti un urs ? la colț și veți vedea reacția contrară in raport de dorințele celor care l- au trimis acolo…
  Mă miră acest joc cu moartea….unii se cred intangibili și invincibili…
  Istoria de după 1918 arata altceva…
  Ce este limpede este că asistăm neputincioși la drame umane gratuite fara finalitate…un conflict greu de gestionat și de controlat de cei care susțin continuarea sa….
  Un conflict între Vest și Est.
  Exact ca in 1984, din păcate acel roman distopic a fost o predicție realista a ceea ce se întâmplă astăzi..,☮️??

 19. La ONU cand se vorbeste despre drepturile omului ei se refera de fapt la drepturile poponarilor si restul bandei de dezechilibrati, la tzigani, evrei si astia care posteaza pe aici pentru USRPLUSLGTBQ. Restul populatiei este considerat ca o rasa inferioara buna doar la munca, consum si vaccin

 20. Din cate se cunoate, Ucraina are unul din cele mai fertile soluri din lume, numit cernoziom. Specific acestui sol este culoarea NEAGRA. Cernoziomul (din rusă чернозём – „pământ negru”) este un sol foarte fertil, de culoare închisă (neagră, castanie etc.), format sub o vegetație ierboasă, în condițiile unei clime continentale.
  In fotografie se vede un sol argilos, GALBEN, total diferit de specificul celui din Ucraina. Ma intreb unde a fost facuta fotografia?

 21. Rusii n-au invatat sa-i calce pe gat, e mai omeneste si nici nu te da afara din ONU.

 22. @cernoziom: Nu toata Ucraina este acoperita de cernoziom. Fotografia este facuta intr-o localitate, de presupus a nu fi asezata pe un teren bun pentru agricultura. Te-ai obosit degeaba cu copy-paste din dex sau alte surse.

 23. Pentru unii de pe aici rusii astia sunt ca minerii lui Iliescu, s-au dus sa planteze panselute.
  Animalele astea fac ceea ce au facut in Cecenia si Siria.
  Nu m-ar mira sa-i si gazeze ca in Alep.

 24. Voturile s-au impartit intre tari sorosiste versus tari independente.

 25. Faptul ca nazistii criminali sorosisti care au acaparat puterea la Kiev in 2014 prin violenta si multe miliarde de dolari(dixit nuland), folosesc populatia civila drept scuturi umane, demonstreaza clar ca acesti indivizi sant niste alogeni paraziti fata de poporul ucrainian si nu le pasa de poporul asuprit de ei, pentru ca nu fac parte din acelasi popor, ci sant de al neam : „presedinte” evreu, prim ministru evreu, ministru aparari evreu…adica niste minoritari alogeni paraziti, care nu le pasa de poporul majoritar ucrainian care e crestin ortodox, ci se folosesc de el pentru a apara interesele lor criminale :  acelea de a transforma tara in colonie de sclavi, buna de exploatat pentru corporatiile, multinationalele si bancile occidentale patronate de iudeomasoni(activele Ucrainei-proprietatea evreului Rothchild)de a sterge identitatea nationala si crestina limba traditie cultura familie…asa cum fac cu toate popoarele unde au acaparat puterea prin alogenii lor paraziti, transformandu-le in populatii, controlate si manipulate in lagarul digital global pe care-l pregatesc, prin schimbarile planificate de ei prin card si cip si paine si circ…teroare si crize fabricate…razboaie, „revolutii” portocalii, euromaidane, „primaveri” arabe, invazia migrantilor, refugiati, plandemii, virusi, vaccin obligatoriu…

  OAMENII NU ACCEPTĂ SCHIMBAREA DECÂT ÎN NECESITATE ȘI VĂD NECESITATEA DOAR ÎN CONDIȚII DE CRIZĂ”!
  debitează Jean Monnet „parintele” fondator al babiloniei neomarxiste satanice UE !
  (Mémoires,éditions Fayard,1976, p129)  ”

 26. Se vede care sunt amicii acestui imperiu fascist numit Rusia. Dictaturile africane , eternele shitholes Coreea de Nord, Siria și Cuba … Burkina Faso , Eritrea
  Deh , cine se aseamănă se voteaza

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.