Despre iluzii, mituri amăgiri, Premiul științific pe 2011, din partea ARAT

Cartea ,,Despre iluzii, mituri, amăgiri”, autori Cristiana Alexandra Levitchi, Clara Toma, care a apărut la Editura Ascendent, în 2011, a primit Premiul științific pe 2011, din partea ARAT.

„Despre iluzii, mituri, amăgiri” este scrisă pentru persoanele care își pun întrebări și nu se mulțumesc cu răspunsuri preconcepute. Pentru aceia care doresc să își păstreze iluziile, sa se protejeze prin negare, autorii recomandă să se conserve, cu toate riscurile ce decurg de aici.

Autorii avertizează totodată asupra posibilității ca ,,Despre iluzii, mituri, amăgiri” să provoace sentimente diferite și contradictorii.

Deși este foarte greu să ne punem la îndoială sistemul de credințe și să scăpăm de propriile iluzii autoarele, Alexandra Levitchi și Clara Toma, recomandă să fim asemenea copiilor și să ne întrebăm despre orice, pentru că o întrebare bună este mai bună decât răspunsurile preluate de la alții.

Astfel, Întrebarea unui copil „De ce așa și nu așa” conține multă inteligență și înțelepciune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.