Doi americani cheamă poliţia, revoltaţi de preţul unei îngheţate la Roma

Doi americani s-au revoltat în momentul în care, la Roma, li s-a prezentat o nota de plată de 42 de euro pentru trei îngheţate şi o sticlă de apă, comandate la un bar în centrul capitalei Italiei. Americanii au cerut poliţiei să intervină, însă managerul localului a declarat că a fost vina celor doi, care nu au consultat meniul.

Americanii au cumpărat îngheţată de la un bar din apropierea Fontanei di Trevi, obişnuiţi până atunci ca preţul unei îngheţate să fie de 3-4 euro. “Am plătit 59 de euro pentru o cină, inclusiv o sticlă de vin şi acum suntem taxaţi cu 42 de euro pentru o îngheţată. Ne-am ferit de hoţii de buzunare şi nu ne-a trecut prin cap că vom fi înşelaţi aici.”

Poliţia a stabilit că, preţul fiind trecut în meniu, barul nu a încălcat legislaţia italiană. “Italia nu este ca alte ţări. Aici plăteşti un preţ dacă stai la bar şi altul dacă stai la masă”, spune managerul.

Sfaturi de călătorie

Cum situaţiile de acest gen sunt multe (inclusiv miliardarul Flavio Briatore a scris pe reţelele de socializare cum a plătit 20 de euro pentru un suc în Sardinia), presa începe să publice sfaturi pentru turiştii ce aleg Italia ca destinaţie.

Multe dintre ele sunt cunoscute de români chiar din ţara lor. Astfel, cafeaua ar trebui băută la bar şi nu la masă, orice floare oferită gratuit de florărese trebuie refuzată (altfel turistul nu mai scapa până când nu plăteşte un preţ foarte mare pe floarea “gratis”), meniurile trebuie citite cu atenţie, pâinea adusă înainte de a comanda trebuie refuzată, trebuie aleasă o perioada extrasezon pentru a vizita Roma, iar pentru expaţi, niciodata nu trebuie făcute tranzacţii financiare cu persoane pe care nu le-ai cunoscut personal în prealabil – multi dintre ei au rămas astfel şi fără casă, şi fără bani în Roma.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.