Doi și un sfert cumpără în draci aparatură de ascultare

În urmă cu patru săptămâni cotidianul.ro a scris despre Direcția Generală de Informații și Protecție Internă din MAI care achiziționează un sistem sofisticat de ascultări în valoare de 1,35 milioane euro , chestiune confirmată de altfel, de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Dincolo de faptul că e o adevărată sfidare ca în timp ce Igaș măcelărește salariile angajaților MAI și concediază mii de polițiști, serviciul secret din subordinea lui să cumpere aparatură de interceptare de milioane de euro, ne-am întrebat atunci în mod firesc, de ce au considerat șefii de la DGIPI că e necesar ca firma câștigătoare să aibă certificat ORNISS. ” Pe parcursul derularii contractului apare necesitatea accesului la informatii clasificate „secrete de stat” , se specifica în anunțul postat pe SEAP. Despre ce ” secrete de stat” poate fi vorba la doi și un sfert? Cumva despre urmărirea informativă a liderilor opoziției, a puținilor jurnaliști și sindicaliști care se mai opun regimului Băsescu? Și cu transparența achizițiilor publice cum rămâne?!

O altă chestiune remarcată în legătură cu această achiziție controversată a DGIPI, era aceea a intervalului de timp foarte scurt în care s-a demarat procedura de adjudecare a contractului. Ceea ce conduce la concluzia că mărimile din MAI se grăbesc tare cu acest contract prin care se achiziționează tehnică de comunicare, interceptare și transcriere, din motive care țin probabil de dorința PDL-ului de a se menține la putere și după alegerile din 2012.

Iată că, la patru săptămîni distanță, descoperim tot pe SEAP, că serviciul secret al MAI continuă cu frenezie shoppingul de aparatură de ascultare. În contractul de

„furnizare de echipamente de calcul si echipamente periferice de calcul este vorba despre achiziționarea de stații de lucru portabile în valoare de 150.806 RON imprimante laser de 237.097 RON și imprimante matriceale în valoarte de 12.097 RON” . Valoarea totală a contractului este de 400.000 RON fără TVA, iar finanțarea se face de la bugetul se de stat.

Surse din conducerea DGIPI au confirmat pentru cotidianul.ro că ” stațiile portabile, imprimantele laser și imprimantele matriceale sunt necesare pentru dotarea dispozitivelor în care se transcriu interceptările ambientale. ” Mai pe românește spus, e vorba despre aparatura de ascultare, copiere și transcriere cu care se dotează dubele de la doi și un sfert, în care agenții serviciului secret de la Interne ascultă ce vorbesc în casele lor, la cârciumă sau la locul de muncă, opozanții regimului Băsescu.

Este din ce în ce mai clar că sumele uriașe pe care ministerul condus de obedientul Igaș, le aruncă pentru achiziționarea de aparatură sofisticată de interceptare și transcriere, sunt destinate unor operațiuni care nu au nicio legătură cu democrația și cu statul de drept ci doar cu menținerea la putere a PDL și a lui Traian Băsescu. Cu orice preț și cu orice mijloace!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.