Efectele negative ale ceaiului verde

Recunoscut pentru efectele sale deosebite, cel mai adesea sunt ignorate efectele secundare ale ceaiului verde.

Ceaiurile naturale conțin cafeina, un stimulent al sistemului nervos, care consumată în exces, produce insomnie nervozitate, iritabilitatea, dureri de cap și anxietate.  

Trebuie știut că în 250 de ml de ceai există între 15 și 75 mg de cafeina, în funcție de modul în care a fost preparat. De asemenea, un consumul ridicat poate genera probleme gastrointestinale, bătăi rapide și neregulate ale inimii, precum și vibrații ale muschilor. Efectele negative ale ceaiului verde pot fi puse în legătură cu modul greșit în care acesta este preparat. Apa nu trebuie să dea în clocot, pentru că ceaiul nu numai că va avea un gust neplăcut, dar poate provoca arsuri și dureri de stomac. 

De asemenea, unele tipuri de ceai verde pot conține o concentrație mare de fluorură. În doze mari, aceasta va inhiba asimilarea calciului. Și vitamina B poate fi absorbită cu dificultate. În plus, poate cauza deficiență de fier în organism.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.