Elena Udrea, laude pentru Ceaușescu ! Cum îl vede apropiata lui Băsescu pe fostul dictator

Fosta șefă de cabinet de la Palatul Cotroceni a lui Traian Băsescu, i-a adus, joi seara, la b1TV, un vibrant omagiu tovarșului Nicolae Ceaușescu – precedentul dictator comunist al României -, executat pe data de 25 decembrie 1989. Blonda de la Cotroceni îi calcă, astfel, pe urme lui Băsescu T. – de care este extrem de apropiată. Insul demis de majoritatea românilor votanți în vara lui 2012 a spus că Ceaușescu ar fi fost un mare președinte dacă ar fi stat doar zece ani la putere. Și Udrea și apropiatul ei, Băsescu, i-au adus laude dictatorului Ceaușescu la postul de televiziune b1TV.

Ceaușescu ” era patriot și mai făcea ceva pentru țară”, a spus, joi seara, în emisiunea lui Robert Turcescu, Udrea E., lidera de facto a partidului creat de Băsescu T. special pentru ea. După ce s-a dat cu parașuta, Udrea a vrut, de fapt, să îl atace pe Victor Ponta, cum că nu ar fi făcut nimic în viața lui. De aici, și comparația cu tovarășul Ceaușescu.

Băsescu T. spunea, tot într-o joi seara, dar pe data de 4 noiembrie 2010, și tot la b1 TV (unde era invitat chiar de ziua lui de naștere), despre Ceaușescu:”Dacă el stătea numai 10 ani, era un mare preşedinte în istoria românilor”. Era o aluzie la faptul că el avea să acumuleze, în cele două mandate, doar zece ani de stat ca președinte al României.

Locatar imoral în Cotroceni, după referndumul destinat cuvenitei sale demiteri, Băsescu a fost reprezentant al României comuniste, nu doar în străinătate, ci mai ales într-un stat occidental – pe deasupra și regat! Pe atunci, chiar și pentru o banală ieșire până la vecinii de lagăr comunist ai țării noastre – bulgari, sovietici, iugoslavi, unguri – erau necesare aprobări din partea temutei poliții politice a regimului comunist, Securitatea.

“În această noapte de la cumpăna anilor, cei 40 de navigatori de pe această plutitoare cetate de oţel construită în România îşi îndreaptă gândurile spre ţară, spre conducătorul partidului nostru, tovaraşul Nicolae Ceauşescu”, stătea scris în Scânteia – cotidianul oficial al Comitetului Central al Partidului Comunist Român – din data de 3 ianuarie 1986, iar sub text era trecut un nume: Traian Băsescu. Sursa citatului:FrontPress

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.