Elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa de iarnă la sfârşitul săptămânii

Preşcolari şi elevii vor intra de vineri, după terminarea cursurilor semestrului I şi până pe 16 ianuarie 2012, în vacanţa de iarnă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Peste 3.200.000 de elevi şi preşcolari vor intra în vacanţa de iarnă, potrivit unui centralizator al MECTS.

Dintre aceştia, peste 652.000 sunt preşcolari, 814.000 sunt elevi din învăţământul gimnazial, aproximativ 865.000 sunt în învăţământul gimnazial, iar 922.000 în învăţământul liceal.

Vacanţa de iarnă este începând din acest an cu o săptămână mai lungă faţă de anii precedenţi.

Cursurile semestrului al II-lea vor începe pe 16 ianuarie 2012 şi se vor încheia în 22 iunie 2012.

Copiii vor avea vacanţă de primăvară între 7 şi 22 aprilie, cu o săptămână mai lungă decât cea actuală.

Vacanţa de vară a anului şcolar viitor va fi cuprinsă în perioada 23 iunie-9 septembrie.

O noutate a acestui an şcolar o va reprezenta săptămâna numită „Şcoala altfel”, programată înaintea vacanţei de primăvară de anul viitor şi care va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracurriculare. În acea săptămână urmează să aibă loc şi faza naţională la olimpiadele şcolare.

Programul „Şcoala altfel” va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri. Vor avea loc activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare socială, de implicare în societate, activităţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor, scrie Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.