Eveniment istoric la Chișinău, anunțat de diplomația română

Toţi miniştrii de Externe din Uniunea Europeană se vor reuni, în premieră, la Chişinău. Evenimentul va avea loc în data de 1 septembrie, pentru a consemna intrarea în vigoare a Acordului de Asociere. Anunţul a fost făcut de şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Titus Corlăţean.

„În premieră, reuniunea grupului de prieteni europeni – miniştrii de Externe ai UE – grup prezidat de România şi Franţa – va fi organizată la 1 septembrie la Chişinău, pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Am reuşit să convingem miniştrii europeni să organizăm această reuniune la Chişinău”, a declarat ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean.

Ministrul român de Externe a subliniat faptul că aceste reuniuni au loc, de obicei, la sediul UE, fie la Bruxelles, fie la Luxemburg. Potrivit lui Corlăţean, reuniunea va fi precedată de o întâlnire a miniștrilor de Externe din statele Parteneriatului estic – Moldova, Georgia, Ucraina, la București, în cadrul Zilelor diplomației românești.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.