Flori Dinu, soția lui Condrea, fratele acesteia şi un fost director, audiaţi la DNA

Scandalul Hexi Pharma a ajuns și la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce Parchetul General a iniţiat o anchetă în scandalul dezinfectanţilor diluaţi produşi de această firmă.

Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, aflată în arest la domiciliu, s-a prezentat joi dimineață la DNA pentru a fi audiată. La intrarea în sediul instituţiei aceasta nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Update: După audiere, avocatul lui Flori Dinu a declarat că aceasta este suspectă pentru fapte de delapidare precizând că nu s-a luat nicio măsură preventivă în privința clientei lui.

Update: În același dosar a fost citat și fratele Ulianei Ochinciuc, partenera de viață a lui Dan Condrea.

Update: În jurul orei 10.00, la DNA a ajuns şi soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, pentru a fi audiată. Uliana Ochinciuc nu a stat de vorbă cu presa.

Miron Panaitescu, fost director al companiei Hexi Med, este, de asemenea, audiat, fiind adus din pușcărie la DNA.

Potrivit Tolo.ro, Panaitescu s-a ocupat de afacerile cu bani europeni ale lui Condrea şi a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru delapidare pe bursă. Acesta de la Penitenciarul Rahova, unde se află din decembrie 2015, unde execută o pedeapsă contopită pentru delapidare şi ucidere din culpă.

După o anchetă iniţiată de Parchetul General, directorul Hexi Pharma a ajuns, pe 27 mai, în arestul Poliţiei Capitalei, ulterior fiind prezentată fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria sectorului 5 a decis însă arestarea sa la domiciliu.

Flori Dinu este acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, precum şi infracţiunea de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Florin Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro”, arată Parchetului General.

Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate depăşeşte 28 de milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.