Forum despre reconstrucția și apărarea Ucrainei, organizat la București

Reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile vor discuta, în cadrul unui forum, despre provocările cu care se confruntă Ucraina din perspectiva a trei piloni importanţi: reconstrucţia, apărarea şi reabilitarea fizică şi mentală a victimelor războiului.

The Rebuilding Ukraine Forum – Bucharest 2023 va oferi un mediu propice pentru stimularea parteneriatelor, schimbul de cunoştinţe şi generarea de soluţii practice pentru dezvoltarea durabilă a Ucrainei potrivit organizatorilor.

Conform sursei citate, forumul este un eveniment internaţional de înalt nivel care serveşte ca o platformă pentru promovarea dialogului, colaborării şi acţiunii în vederea reconstrucţiei Ucrainei.

„The Rebuilding Ukraine Forum – Bucharest 2023 este o platformă de real interes pentru diverse părţi, care se pot uni şi contribui la reconstrucţia, apărarea şi reabilitarea fizică şi mentală a victimelor războiului Rusiei din Ucraina. Prin promovarea sinergică a dialogului, colaborării şi acţiunii, acest forum îşi propune să genereze schimbări pozitive şi să deschidă calea către un viitor prosper şi rezilient pentru Ucraina. Rezultatele forumului vor constitui o resursă valoroasă pentru ambele ţări, vecine şi prietene, în general, precum şi pentru toate entităţile implicate în procesul de reconstrucţie al Ucrainei, inclusiv din perspectiva atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, notează organizatorii.

Forumul va fi organizat sub Înaltul Patronaj al prim-ministrului României şi al prim-ministrului Ucrainei şi găzduit de Camera de Comerţ Bilaterală România-Ucraina în parteneriat cu Ambasada Ucrainei în România, US Institute of Diplomacy and Human Rights, Camera pentru Diplomaţia Dezvoltării Durabile cu Ucraina, Asociaţia Română a Producătorilor de Tehnică Militară (PATROMIL) şi New Strategy Center.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

24 de Comentarii

  1. Pe când un Forum de reconstrucție a României???? Privita în profunzime, situatia României nu este mai buna decât cea a Ucrainei la ora aceasta. Dar pe noi, cu niște guvernanti incapabili, ne frământă grija de cei care ne mănâncă semințe în cap.

  2. Premierul semianalfabet, prin urmare rusofob, Marcel Ciolacu va baga Romania in Razboi…

  3. Hai, lasati-o ca macane, din „reconstructia” Ukraniei, noi nu vom castiga nimic, dimpotriva..

  4. @axon:

    Asa ti-a soptit tie baba Vanga,dom’ inginer-matematician-taran?

    A disparut Gelu, care proorocea ca in august se apasa pe butonul rosu, si i-ai luat tu locul.

  5. Toate firmele romanesti de constructii precum si din alte domenii, trebuie sa se astepte sa ploua cu carnati si cu euroi dupa terminarea razboiului provocat de putinantropul antropoid in Ucraina. Mai ales alea care reusesc sa faca 1 km de autostrada in 14 ani……[Rumburak]

  6. E o actiune de imagine din care se incaseaza gras! Ukraina se reconstruieste singura cu cetatenii din tara din mers! Fonduri primesc permanent, cetatenii au vointa si determinare, construiesc si reconstruiesc indiferent ca distrug sau nu rusnacii in ukraina. Ce sa reconstruiasca? Zonele deja defrisate de case, blocuri si cetateni care au fost ucisi? Mai curand pute a spalare de bani sau turism financiar(trece prin Romania, apoi prin ukraina si retur la expeditor/donator), este metoda practicata dedin si in orice tara fie ea chiar democrata.

  7. He, mda..Nu știu de te lasă rusul..Poate nici in Moldova nu mai trebuie să dai gaz..Și mai ales cunoscîndu-se perfomanțele din lucrări interne,. păi nici ultimul de pe listă nu poți fi..Vorbe și vise ale aiuruiților care se cred capitaliști,.nici brațul Sulina nu puteau decolmata. acu ukranul are sute de vapoare pe zi.. Nu era o sursă pentru bugetu găurit ?? Ați futisat și asta..

  8. Eu zic sa mutam capital la Kiev si sa schimbam numele tarii in Republica Marioneta Romania.

  9. Nici nu ne-am prins că te-ai cam săturat de „polecra” marele urs, că ești mic și „vinitură”. Nu că aș rezona cu ucrainenii, că și ei ne iubesc de nu mai pot, dar axon rimează cu neuron. Și ăla, singur …

  10. Romania este deja promotoare a viitorului Razboi mondial, asa cum a fost promotoare si in 1941 cand alaturi de Hitler a pornit atacul impotriva URSS….Romania este direct responsabila pentru mortii din Ucraina, rusi si ucrainieni, pentruca prin contributia Romaniei Armata Americana a ajuns in Romania si Ucraina pentru a ameninta direct Rusia…Romania securista s – a angajat in destabilizatea Echilibrului de putere care mentinuse Pacea timp de 70 de ani… Politica revizionista a Romaniei a reinceput dupa Lovitura de Stat din 1989 organizata de Securitate. Romania a aderat la NATO pentru a ajuta la distrugerea Rusiei, in schimb noul Regim a primit cadou Romania cu mentinerea la putere prin tabere Tabere alternative… Securitatea s – a inrolat prima in slujba amerloca… Cu sufocanta Propaganda NATO, cu Trupe NATO si Armament masiv NATO in tara Romania este intre primele promotoare ale Razboiului mondial…

  11. Mai plictisiți mult cu ucraina Editat? Reconstruiți ca să aibă ruși ce dărâmă…

  12. Ucraina a fost vândută americanului Fink: noul proprietar a interzis îngroparea soldaților

    Un comunicat pe site-ul Președintelui Ucrainei informează:

    Zelensky și Fink au convenit să se concentreze pe coordonarea eforturilor tuturor potențialilor investitori și participanți la restaurarea țării noastre, direcționând investițiile către cele mai relevante și eficiente sectoare ale economiei ucrainene.

    Acest proiect este unul câștigător, deoarece restaurarea va începe abia după „victoria” ucraineană, evident de neatins, folosind banii rușilor, care acum sunt înghețați în băncile occidentale.

    Lawrence Fink este îngrijorat de utilizarea eficientă a investițiilor sale. În special, el îl critică pe Zelensky pentru utilizarea irațională a pământului fertil ucrainean pentru cimitirele militare care cresc ca ciupercile după ploaie, cerând ca morții să fie incinerați pentru a economisi bani:

    ‘Acum vedem o utilizare complet nerezonabilă a solului negru de către ucrainenii înșiși. Prea multe cimitire. Prieteni, acesta nu este doar pământul vostru (!). Trebuie să corectăm situația, altfel vom fi nevoiți să introducem sancțiuni pentru utilizarea abuzivă a activelor noastre investiționale’.

  13. Probabil, se va desfasura concomitent cu FORUMUL PENTRU DISTRUGEREA ROMANIEI. Caci, regizorul a ceea ce se intampla in Urcaina este acelas cu cel care a regizat ce s-a in tamplat in Romania, din 1989 pana la zi.

  14. …eu as avea o intrebare: cu ce poate participa cociocul la reconstructia a ceva, in asa fel incat sa aiba si un castig?…85% din materialele de constructii folosite in tara sunt din import sau autohtone dar sub patronaj strain…foer beton nu mai producem-de fapt nu prea mai producem, nu mai avem metalurgie…pana la izbucnirea razboiului ucraina era principalul furnizor, acum este turcia…cimentul este dat, atata cat mai este, strainilor…singura cale de a ciupi ceva din reconstructie ramane…forta de munca!…firmele care vor lucra acolo vor face profit acolo, vor plati dari acolo…pe de alta parte, de ce ai apela la firme venite dintr-o tara care nu a reusit, in 34 de ani sa finalizeze o autostrada?…care construieste poduri ce cad inainte de inaugurare?…

  15. Are balta lui Ciolacu pește pentru pensii speciale salarii SRI, STS, SIE, DNA, CCR, Judecători, Procurori, Reconstrucția Ucrainei, Fâșia Gaza…. Cetățenii de rând ai României plătitori de taxe cu copiii și viața lor la Sfântul Așteaptă.

  16. Ucraina se poate reconstrui fara teritoriile furate de la vecini, inclusiv de la rusi… tot asa scapa si de razboi…
    Problema e ca nu-i lasa stapanii hamerloci… Oricum daca rusii stiu sa-si revendice pamanturile furate de gashca de la Kiev, nu e cazul celorlalti vecini, care-i pupa-n dos pe criminalii neonazisti ucrainieni… spontan-la-ordin !
    Ucraina are un singur viitor, si acela e „Slava Z !”

  17. Reconstructia Romaniei pe cand?Conductori de paie cu limbile scoase in fata,pregatite pentru limbat cat mai adanc..ba,voi trebuie sa faceti chesti pentru poporul roman,pentru Romania,de aia sunteti pusi acolo,nu sa lingeti la toti strainii.

  18. Războaiele și revoluțiile își au și ele rostul lor, acela de demolatoare a economiilor si vieților cetățenilor. Sunt convins ca România prin Ciolacu, Bode, Ciuca, Jhoannys și ceata progresistilor de la 22 va contribui serios la refacerea vieții ucrainienilor și a convingerilor privitoare la binefacerile UE și ale licuriciului cap de mort ușor căzute în groapa îndoielilor.
    PS. Se zvonește ca A3 (Corifeii Națiunilor Nazificate) își va muta sediul la Kiev numai și numai dacă Gadea se va rade de pe fata pământului cu un Gillet, Sabrina YouTube își va face implant de tuburi fluorescente în bibilica și curcanul primite moștenire de la moșii și strămoșii ei, Morsa Ațipita se va supune unui program de înfometare pentru a putea participa la concursul Mister Securit Licurician, Cătălina Porumbelul își va schimba numele în Cătălina Mierla ca să aibă o scuza când o mierleste, Răzvan Dumitrescu o va cauta pe Vidra în localitatea cu același nume ca să realizeze emisiunea ” Răzvan și Vidra” cu blana licuriciana, Mugur Ciuvica se va maturiza și va ajunge Vlăstar Murg Ciuvica, iar Radu Tudor, având sub comanda cei câțiva generali din hârtie igienica presară, se va prezenta în fata cersetorului cu legitimația CIA vizitarea zi și la fără frecventa, dupa care se va deplasa pe bratul Chilia ca sa-i facă masaj în zona cotului care, firește va coti când va fi cazul spre Cotul Donului fără remușcări.

  19. @axon:

    Te-ai cautat vreodata la cap? Numai cineva dus rau cu capul poate spune ca Romania a fost promotoarea razboiul mondial in 1941. Razboiul incepuse deja, in 1939, ignorantule, si inca te mai lauzi cu studiile tale.

    Romania s-a alaturat Germaniei in 1941, pentru ca fusese atacata de URSS in 1940 iar provocarile acesteia nu au incetat nici macar dupa ce Romania se conformase la ultimatumul din iunie 1940. URSS isi marea pretentiile, pe masura ce o faceau si vecinii, toti atunci in cirdasie cu URSS si Germania nazista. URSS ocupase insulele de pe Bratul Chilia, impinsese frontiera cit se putuse de mult in detrimentul Romaniei (ramasa actuala frontiera cu Ucraina pe Chilia), cerea acces penttru navele sale militare pe toata Dunarea maritima si chiar incercase sa forteze intrarea pe canalul Sulina. Mai mult de atit, complota cu Ungaria pentru ocuparea intregii Moldove si respectiv a intregii Transilvanii si cu Bulgaria pentru impartirea Dobrogei.

    In aceste conditii, Romaniei nu i-a ramas decit acceptarea garantiilor germanne, pentru a mai salva ce se mai putea salva. Fara agresiunea URSS contra unui stat neutru, care nu i-a fost dusman niciodata, Romania nu ar fi pierdut teritorii si nu s-ar fi aliat niciodata cu Germania. Din contra, foarte probabil, ar fi luptat de partea URSS in cazul unei agresiuni germane, date fiind tratativele duse de Titulescu si Litvinov, in 1936, acordul pentru tranzitul trupelor sovietice catre Cehoslovacia dat de regele Carol al 2-lea in 1937 si acordul pentru tranzitul aviatiei sovietice, dat de Petrescu-Comnen in 1938.

    Capul rautatilor, atunci ca si acum, a fost imperialismul rus, indiferent forma, stalinista atunci, putinista acum. Ca este asa, se vede din ‘grija’ pe care Putin o poarta Republicii Moldova. In cazul victoriei sale in Ucraina, Republica Moldova este sigur urmatoarea victima.

  20. Spectacolul slugarniciei abjecte botezate „democratie” devine din ce in ce mai grotesc pe zi ce trece.
    Clasa politica este complet decuplata de popor.

  21. hahahaha, nimic nu urla a „reconstructie” ca participarea asociatiei de producatori de armament… probabil si fondurile o sa fie asigurate din „fondul pentru pace” al UE si managementul „reconstructiei” o sa fie asigurat de Bill and Melinda Gates Foundation, si Halliburton

  22. Ai aprecierile mele pentru munca depusă cu scopul de a-și explica ce și cum
    lui axon-unic neuron. El va rămâne un ungur veșnic revizionist. Ăsta e rolul lui pe forum, să ne bată la cap cu prostiile lui zilnice. Altfel, după ce că are capul mic, îi mai stă și mintea lejeră.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.