Fundaţia „George Manu” cheamă bucureştenii la solidaritate pentru Mircea Vulcănescu

Fundaţia „George Manu”, remarcată pentru susţinerea idealurilor marilor martiri ai închisorilor comuniste, va fi prezentă marți la şedinţa extraordinară a Consiliului Local al sectorului 4 unde are loc şedinţa în care se speră că va fi abrogată Hotărîrea din 29 iunie, privind schimbarea numelui Liceului „Mircea Vulcănescu”.

Cezarina Condurache, sufletul acestei fundaţii, a fost prezentă cu colegii săi şi la şedinţa Consiliului Municipal Cluj, cînd primarul Emil Boc a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului care viza schimbarea denumirii Străzii Radu Gyr:

Şedinţa extraordinară de azi a fost convocată de mai mulţi consilieri aparţinînd mai multor partide în baza unui convocator care a intrat în posesia redacţiei noastre, pe care îl publicăm mai jos:

Fundaţia „George Manu” a transmis, de asemenea, un Apel către toţi consilierii de la sectorul 4, în care le cere tuturor să abroge Hotărîrea din ziua de 29 iunie, pe care o consideră „imorală şi constituie o amputare voită a memoriei şi identităţii noastre, amputare croită pe acelaşi tipar folosit în 1946 de regimul criminal comunist”:

Reamintim că schimbarea numelui Liceului „Mircea Vulcănescu” din sectorul 4 din Bucureşti este doar una dintre solicitările Institutului „Elie Wiesel”, aflat în subordinea Guvernului, fiind condus de fostul ideolog al PCR Alexandru Florian. Pe aceeaşi listă se aflau şi alţi martiri condamnaţi de Tribunalul Poporului: Horia Vintilă, Radu Gyr, mitropolitul Moldovei Visarion Puiu etc. Ministerul de Interne a transmis către mai multe prefecturi o adresă prin care se cerea analizarea oportunităţii ca solicitarea Institutului „Elie Wiesel” să fie acceptată, însă unele consilii locale au trecut direct la schimbarea denumirilor de străzi sau instituţii. Urmare a demersului nostru şi susţinerii acestuia de un grup uriaş de personalităţi şi membri ai societăţii civile, acelaşi Minister de Interne a precizat într-o adresă că nu a cerut schimbarea imediată a numelor respective, ci doar analizarea fiecărei situaţii în parte!

Şedinţa de azi de la Sectorul 4 se anunţă ca fiind una istorică, întrucît abrogarea Hotărîrii din 29 iunie ar fi precedentul care ar pune capăt aberantelor solicitări din partea Institutului „Elie Wiesel”, precum şi un pas important în vederea abrogării Legii 217/2015 privind modificarea OUG 31/2002.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.