”Furtuna”, spectacolul TNB, astă seară, la Budapest Spring Festival

Invitat şi în acest an la unul din cele mai ambiţioase festivaluri europene de teatru, MITEM (Madach International Theater Meeting), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta cu sprijinul Guvernului ungar, Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti va prezenta sâmbătă 25 aprilie 2015, pe scena mare, spectacolul Furtuna de William Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, cu Ion Caramitru în rolul principal.

La ediţia precedentă, spectacolul prezentat de TNB, Două loturi de I.L.Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, s-a bucurat de un succes de prestigiu, fiind îndelung comentat şi apreciat.

Caramitru şi generaţia Apocalipsei

Un spectacol în regia lui Alexander Morfov

La această a doua ediţie a festivalului MITEM, care se va desfăşura între 14 şi 28 aprilie 2015 în capitala Ungariei, tema generală a întâlnirii este “Actorul şi Arta sa”. Evenimentul reuneşte la Budapesta 20 spectacole din 13 ţări, trupe prestigioase şi producţii teatrale de mare succes, semnate de regizori importanţi din Europa şi din afara spaţiului european, în acest an enumerându-se: Matthias Langhoff, Toni Servillo, Luk Perceval, Emma Dante, Eugenio Barba, Viktor Rizakov şi mulţi alţii.

Mihai Călin în rolul lui Caliban

Aflat la prima ieşire dincolo de graniţele ţării, spectacolul TNB Furtuna a avut premiera în aprilie 2014 şi reprezintă cea de-a doua întâlnire a cunoscutului regizor bulgar Alexander Morfov cu trupa Naţionalului bucureştean după „Vizita bătrânei doamne„.

MITEM este inclus şi în acest an în cadrul evenimentului Budapest Spring Festival, unul din cele mai importante festivaluri europene dedicat tuturor artelor.

Scenă din Furtuna

„Budapesta trebuie să se aştepte la o întâlnire deschisă şi variată din punct de vedere stilistic, apreciază Secretarul de Stat pentru Cultură, Peter Hoppal. Întâlnirile interculturale, cooperarea şi apropierea de ideile şi creaţia celorlalţi îi încurajează pe artiştii de teatru să-şi înnoiască şi îmbunătăţească creaţiile şi, în acelaşi timp, să îşi întărească legăturile cu cultura şi tradiţiile proprii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.