Gabor Tompa, la Teatrul „Hudson Guild” din Los Angeles

În cadrul unui proiect independent organizat la Teatrul “Hudson Guild” din Los Angeles, Gábor Tompa a pus în scenă cea mai recentă piesă a Savianei Stănescu intitulată Toys.

Piesa spune povestea a două surori, Clara şi Shari, despărţite una de celaltă. Shari a crescut într-o ţară măcinată de război, iar Clara în oraşul New York într-un mediu plin de confort. Istoria lor este plină de tensiune, de întorsături neaşteptate, presărate cu un umor demn de un basm sumbru. Piesa explorează sentimentul de apartenenţă şi este interpretată de iniţiatoarele proiectului, actriţele Júlia Ubránkovics şi Tünde Skovrán. În perioada 6 noiembrie – 13 decembrie, spectacolul face parte din programul teatrului din Los Angeles.

În revista online Stage Raw, criticul de teatru Paul Birchall scria despre spectacol: ”Piesa Savianei Stănescu necesită o atenţie deosebită – cu toate acestea, spectatorul nu este condiţionat de înţelegerea pe deplin a tuturor substraturilor.

Regizorul Gábor Tompa adăugă piesei o intensă ferocitate intelectuală, dar totodată şi emoţii surprinzător de adânci, păstrând în permanenţă un ton ironic detaşat. Povestea Savianei Stănescu este în mod intenţionat fragmentată. Nu putem interpreta sau descifra exact ceea ce se întâmplă – dar exact aceasta a fost şi intenţia creatorilor”.

După spectacolul din 27 noiembrie a avut loc o discuţie cu publicul la care a participat, pe lângă regizorul Gábor Tompa, şi Saviana Stănescu, autoarea piesei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.