Gorghiu: Alegerea mea la şefia PNL nu a fost un aranjament

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă seară, la Antena 3, că alegerea sa la şefia formaţiunii nu a fost un aranjament, aşa au acuzat unii jurnalişti, ci rezultatul faptului că liberalii au învăţat nu doar din înfrângeri, ci şi din victoria câştigată în alegerile din 16 noiembrie.

Lecţia a fost nevoia de resetare, nevoia aducerii în frunte a unui om tânăr, cu un discurs proaspăt, a spus preşedintele PNL.

”Domnul preşedinte Băsescu m-a comparat, când am citit raportul Ridzi în Parlament, cu Ana Pauker. Ţin minte că m-a usturat, m-a durut eticheta nedreaptă. Cred că e la fel în cazul jurnaliştilor al căror acces este refuzat de omul care ocupă efemer locul de la Cotroceni (referindu-se la faptul că Mircea Badea nu ar fi fost primit la Cotroceni pentru conferinţa de presă a preşedintelui Traian Băsescu de sâmbătă – n.r.)”.

Întrebată de moderator despre posibilitatea ca Traian Băsescu să devină premier, Gorghiu a spus:

“Nimeni în PNL nu şi-a pus problema îndeplinirii funcţiei de premier de către Traian Băsescu. Din partea PNL există un premier desemnat, este vorba despre Cătălin Predoiu”.

Referitor la numirea sa în fruntea PNL Gorghiu a spus că e o mare şansă, o onoare, o reponsabilitate, dar nu o povară.

”Suntem partidul care pentru prima dată a reuşit să dea preşedintele României. Avem în opţiunile electoratului peste 40%, în mare parte graţie lui Klaus Iohannis şi programului său. Încercăm să ducem până la capăt procesul de receptare a tuturor mesajelor din partea electoratului”.

De multe ori, bagajul politic poate să fie o povară

“De multe ori bagajul politic poate să fie o povară, cel puţin în contextul alegerilor din 16 noiembrie. Situaţia este delicată în politică, nu există drum fără mărăciniş. Fuziunea cu PDL cred eu că în perspectivă a fost un compromis sănătos. Sunt oameni, din orice partid politic, care au creat durere unor categorii socio-electorale, care trebuie să facă pasul înapoi. Şi sunt mulţi care s-au retras, cred că mai sunt încă persoane care trebuie să facă acest pas înapoi. Uneori au fost luate şi măsuri greşite. Sunt oameni care au călcat pe bec şi trebuie să se gândească”.

Gorghiu a comentat acuzaţiile lui Radu Tudor referitoare la alegerea sa, peste noapte, în lupta pentru şefia PNL.

„Oricare dintre cei 32 de vicepreşenţi ai PNL ar fi putut să candideze pentru această poziţie şi să ocupe această funcţie fără nicio grijă. Am fost extrem de bucuroasă să constat că partidul meu, în care am crescut şi de care îmi pasă, a învăţat nu doar din înfrângeri, ci şi din victoria din 16 noiembrie, a învăţat un mesaj – nevoia de resetare, de un om tânăr cu un discurs proaspăt. Nu a fost niciun aranjament”.

Întrebată dacă ar fi câştigat şefia partidului fără sprijinul lui Klaus Iohannis, preşedintele PNL a spus:

“În mod cert era un risc mai mare de a nu câştiga. Poate aş fi pierdut dacă nu exista această susţinere, dar nu uitaţi că a fost un vot secret. Dacă au ţinut cont de susţinerea lui Klaus Iohannis, de discursul domnului preşedinte Quintus etc. Sunt pregătită să răspund pentru orice eşec. Succesele sunt întotdeauna colective, eşecul nu”.

Întrebată dacă poate fi manipulată, după ce moderatoarea a evocat un comentariu făcut, joi, de jurnalistul C.T. Popescu, potrivit căruia alegerea sa în funcția de copreședinte al PNL, în detrimentul lui Ludovic Orban, ar fi fost efectul unei „înțelegeri” dintre Klaus Iohannis și Vasile Blaga, Gorghiu a spus:

“Să ştiţi că nu am adversari nici în PDL, nici în PNL. Eu am prostul obicei, criticat de unii, să am contact foarte direct cu oamenii”.

Întrebată cum comentează acuzaţiile potrivit cărora ar fi un fel de Elena Udrea a lui Klaus Iohannis?, preşedintele PNL a răspuns:

“Le-aş spune că le cer încrederea pentru următoarele şase luni şi vor vedea că profilul meu se conturează altfel decât cred ei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.