Grădina Sticlarilor în Noaptea Caselor

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 17, Grădina Sticlarilor, de pe strada Vasile Lascăr nr.36, vă aşteaptă cu un altfel de program, în cadrul Nopţii Caselor: Atelier de suflare a sticlei, Video Mapping, Expoziţii, Proiecţii şi alte activităţi socio-culturale.

Grădina Sticlarilor este o gură de aer proaspăt, în inima Bucureştiului. Casa, ascunsă idilic sub bolte de viţă de vie şi straturi de regina-nopţii şi-a deschis porţile în 2008, găzduind, la început, ateliere de pictură, sculptură, ceramică sau design de produs. Treptat, Grădina s-a transformat într-un spaţiu expoziţional în care se întâlnesc făuritorii şi devoratorii de frumos, cu scopul de a reintegra artele şi meseriile care se pierd odată cu evoluţia tehnologică, într-o simbioză perfectă între mijloacele de azi şi tehnicile de altă dată. Sub egida Recycle/Reuse/Repurpose, Grădina e împotriva consumerismului şi a curentului de mass production.

În acest context artistic s-a conturat şi o şezătoare zilnică, cu iz de ceainărie, construită din istoria locului şi a obiectelor adăpostite, uitate sau donate.

„Când păşeşti în grădină, aşteaptă-te la o armonizare a trupului şi a minţii prin sinergia celor cinci simţuri şi fii pregătit să fi surprins de un areal extins de activităţi reacreative şi culturale: ateliere artistice, workshopuri practice, jam session-uri live, performance-uri de dans, improvizaţie sau teatru, proiecţii de film, dezbateri artistice sau gathering-uri sociale”.

În Grădină:

17:00 – Warm-up cu ceai şi prăjituri

18:00 – 24:00 – Atelier de suflare a sticlei şi o incursiune în tainele vitraliilor.

Sticla este un material fascinant, aproape viu, care în spatele aparenţei sale rigide şi casante, ascunde o natură fluidă, sensibilă şi maleabilă. Organizatorii au pregătit o expoziţie şi o incursiune în tainele Vitraliilor.

21:00 – 24:00 Video Mapping : Nature takes over..

Proiecţii jucăuşe în interiorul unei case arse, în care natura a răzbit cu succes şi nişte copaci au început să-şi revendice teritoriul.

În Casă:

The White Room: Expoziţie Transparenţa Măştii, artist Iulia Năstase

Transparenţa măştii este numele expoziţiei care ne pune faţă în faţă cu singura mască acceptată de societate, masca pe care arta o creează. Măştile din sticlă, pe care le prezintă artista Iulia Năstase, nu denaturează valorile artei, fiindcă fac parte dintr-un proces purificator, de însufleţire a unor idei creative. Arta este liberă să creeze scenarii. În acest scenariu vă puteţi lăsa măştile acasă, pentru că masca artelor nu ascunde, ci relevă actul creativ.

The Living Room: Best of TRIPOTECA

Festivalul de film şi artă psihedelică Tripoteca aduce o selecţie de filme internaţionale gata să îţi crească sufletul şi să îţi deschidă mintea. Până acum, festivalul a ajuns în peste 20 de oraşe din 12 ţări, incluzând în acest traseu pan-european şi Bucureştiul. Vor fi proiectate cele mai bune piese ale ediţiilor 2012-2014 şi o expoziţie vibrantă de digital artwork.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.