Grecia falimentară, mai tare decât România stabilă

Politicienii le tot flutură românilor prin faţa ochilor situaţia falimentară a Greciei. Spun că, dacă nu s-ar fi luat măsurile de austeritate din 2010, România ar fi ajuns în situaţia Greciei. Din păcate, românii nu au băgat de seamă că e mai bine să trăieşti în Grecia decât în România.

În 2010, România a tăiat salariile cu 25%. Nu era în faliment, ci doar pe buza prăpastiei. În 2012, Grecia falimentară, forţată de FMI şi UE, ar putea şi ea să reducă salariile tot cu 25%. În România, salariul mediu e în jur de 300 de euro. În Grecia, de peste 1.000 de euro. Şi atunci se pune întrebarea: unde e mai bine să trăieşti? Într-un stat falimentar precum Grecia sau în altul cu situaţie financiară stabilă precum România?

În plus, în România, din 2011 nu mai există pentru bugetari al 13-lea salariu. În Grecia, de-abia în aceste zile statele zonei euro şi FMI, care asigură contribuţiile financiare, au cerut ţării reforme dure, între care concedieri în sectorul de stat şi renunţarea la unele beneficii, precum salariile al 13-lea şi al 14-lea. De asemenea, nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că, în ultimii doi ani, în România inflaţia a fost de aproape 10%, iar în Grecia de 1%.

Deci, iată cum arată din punctul de vedere al omului simplu situaţia din Grecia şi cea din România. Aşa că mult trâmbiţatul dezastru financiar elen pentru un bugetar din România reprezintă un vis frumos, nu un coşmar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.