Avertisment pentru C.P. Tăriceanu

Guy Verhofstadt, liderul ALDE în PE, este în Board-ul „Friends of Europe” (Soros)

Mulţi dintre români s-au întrebat cum este posibil ca, de cîte ori are prilejul, Guy Verhofstadt, liderul ALDE în Parlamentul European, să-l ameninţe pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE din România, că îi va scoate formaţiunea din familia europeană! Pe baza unei ample documentări, am aflat cheia acestui gest incredibil, rar întîlnit în Parlamentul European: Guy Verhofstadt face parte din board-ul „FRIENDS OF EUROPE”, un Think tank (ONG) înfiinţat şi finanţat de George Soros! Să privim mai întîi ce scrie pe pagina oficială a acestui ONG:

Două nume din board-ul „Friends of Europe” ne atrag atenţia: Etienne Davignon, care este chiar Preşedintele ONG-ului, şi Guy Verhofstadt, membru în board-ul ONG-ului, ambii de origine belgiană.

ETIENNE DAVIGNON este preşedinte în cadrul Bilderberg, grup extrem de puternic şi influent pe plan mondial. În acelaşi timp, Etienne Davignon a fost vicepreşedinte al Comisiei Europene, fiind acum preşedintele „FRIENDS OF EUROPE”, o structură care are în board şi în componenţă mulţi politicieni, majoritatea din Parlamentul European. Între ei, după cum se ştie, era şi Dacian Cioloş, devenit apoi Prim-ministrul României.

GUY VERHOFSTADT este liderul ALDE în Parlamentul European, însă face parte, în acelaşi timp, şi din board-ul „FRIENDS OF EUROPE”, fiind, în această calitate, subordonatul lui Etienne Davignon. A fost chiar Premierul Belgiei, însă acum ultimele sondaje creditează formaţiunea din care face parte cu doar 2% dintre opţiunile populaţiei.

În aceste condiţii, cred că putem să punem atitudinea ostilă a lui Guy Verhofstadt faţă de Călin Popescu Tăriceanu pe seama faptului că, în repetate rînduri, Tăriceanu a criticat imixtiunea lui George Soros în viaţa politică din România, prin zecile de ONG-uri finanţate de fundaţiile sale! Iată numai ultima declaraţie a lui Tăriceanu, referitoare la George Soros, cu trimitere explicită chiar la Jean Claude Juncker, preşedintele Uniunii Europene:

Cordialitatea lui Juncker o cunosc. Este un fapt comun care se petrece. Eu nu îi dau niciun fel de conotaţie suplimentară că s-a îmbrăţişat cu Soros. Nu e problema cu Jean Claude Juncker. Este un om care este format în spiritul principiilor democratice. Problema e cu Soros. Ce vrea să facă Soros şi a reuşit, în bună măsură, este ca prin această reţea enormă de ONG-uri pe care le-a susţinut în foarte multe părţi ale lumii să ducă la o slăbire a instituţiilor fundamentale ale statului şi a încrederii publice în aceste instituţii şi să înlocuim sistemul de democraţie parlamentară care se bazează pe votul majorităţii cetăţenilor cu democraţia manifestaţiilor de stradă, unde o minoritate gălăgioasă doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii legitimată bineînţeles prin alegeri libere. Acesta este demersul pervers al lui Soros în toată lumea” (ianuarie 2019)!

Dacă suprapunem această declaraţie peste faptul că Laura Codruţa Kovesi este susţinută public de întreaga „reţea Soros” din România prin mişcarea #Rezist, începem să înţelegem cele două chestiuni care păreau ilogice:

– susţinerea de către Guy Verhofstadt a Codruţei Kovesi, deşi ar fi trebuit să ia seama la opiniile venite dinspre cei din familia sa politică, adică ALDE

– ameninţările transmise lui Tăriceanu, privind riscul ca ALDE România să fie exclusă din grupul parlamentar european dacă nu vor înceta s-o critice pe Codruţa Kovesi şi dacă îşi vor susţine propriul ministru al Justiţiei.

Lucrurile par acum ceva mai uşor de înţeles: din moment ce poziţia lui Guy Verhofstadt în „Friends of Europe” este atît de puternică, mai ales că şi preşedintele Etienne Davignon este un conaţional de-al său, are impresia că-şi poate permite astfel de ameninţări la adresa lui Tăriceanu!

De remarcat că imediat după apariţia articolelor noastre din 2015 despre apartenenţa lui Dacian Cioloş la „Friends of Europe”, site-ul acestui ONG s-a schimbat radical, dispărînd numele finanţatorilor! Motivul este chiar prezenţa lui George Soros în acest capitol! Noroc că arhiva păstrează pagina din 2015 a „Friends of Europe”, care arăta aşa:

Este foarte greu pentru Tăriceanu să reziste în faţa unor presiuni venite dinspre un om atît de influent cum este Guy Verhofstadt, atîta timp cît în spatele său se ascund interesele numite generic „Soros”. Puţini sînt cei care înţeleg care este influenţa reală a miliardarului american prin uriaşa reţea pe care a dezvoltat-o pe întreaga planetă.

Dar, măcar acum putem să înţelegem din ce parte a lumii vin aceste ameninţări absurde la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, urmînd să vedem dacă îl ţin puterile să rămînă în continuare un apărător al interesului României, în general, şi al respectării drepturilor fundamentale ale omului, în special, aşa cum îl ştim de mulţi ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Ion Spânu 1818 Articole
Author

17 Comentarii

 1. Domnu Tariceanu, ar presupune sa va schimbati numele partidului si orientarea ,dar ar trebui sa va alaturati lui Orban al Ungariei, lui Salvini, Marine Le Pen si celorlati suveranisti – Polonia Austria etc, pentru a scapa Europa de teroarea sorosista si islamista

 2. Daca vor sa apere interesele Romaniei, ALDE si PSD ar trebui sa iasa din afilierile la partidele lui Verhofstadt si Timmermans, pentru ca acestea au avut permanent o atitudine dusmanoasa si au facut mult rau Romaniei cu MCV, Schengen etc. ALDE si PSD ar trebui sa se alieze cu partidele europene prietene ale Romaniei. Altfel isi pun alegatorii intr-o situatie foarte ingrata la europarlamentare. Ce roman intreg la cap ar vota cu niste dusmani ai Romaniei.

  • L-a oprit cumva Verhofstadt pe Tariceanu cand a fost 4 ani premier sa construiasca autostrazi, spitale, penitenciare, scoli si gradinite?! Ii opreste acum sau i-a oprit timp de 22 de ani de guvernare Timmermans pe PeSeDisti sa contsruiasca spitale, scoli, autostrazi?! Au vandut cumva ca fier vechi industria Romaniei in special rusilor Verhofstad si Timmermans in locul PSD-Iliescu-Nastase? Dusmanii Romaniei sunt romanii care s-au vandut, nu strainii!

  • #trezeste-te! – Dar pe Boc cine l-a oprit sa construiasca autostrazi, scoli, spitale, penitenciare, bai, loaza? Fierul vechi in care a fost transformata industria Romaniei a fost vandut in principal de Petre Roman, nu de Nastase, secatura (cu asta sunt alte lucruri de discutat). Ai dreptate, dusmanii Romaniei sunt, pe langa strainii care vor doar sa jecmaneasca aceasta tara, si romanii care s-au vandut strainilor. Si cu toate ca stii cum sta situatia te uiti exact unde nu trebuie. Ori esti bicisnic si tampit, ori coada de topor, vandut si, desigur, rau intentionat. EDITATULE!

  • „Trezeste-te!”
   Dar pe Ciolos (tot lacheu al lui Soros vezi Friends of Europe), cine l-a oprit sa construiasca autostrazi? Iti reamintesc faptul ca in 14 luni de mandat a inaugurat 0 km de autostrada! Spre deosebire, penibilii lui Dragnea au inaugurat totusi vreo 100km in 24 de luni! Putin, dar totusi infinit mai mult decat aia 0 ai lui Ciolos!

 3. Părți interesate și contribuitori : Soros și Steven Ballmer CEO Microsoft! E clară acum legătura cu Cioloș și Koveși. Guy Verhofstadt acționează interesat.

 4. Felicitări !
  Sincere felicitări dlui Ion SPÂNU pentru această convingătoare dezvăluire !
  Ce ne-am face fără jurnaliști de valoarea profesională a dlui Ion SPÂNU ?!
  Este îngrijorător/alarmant că UE este dominată de adepți ai devastatoarei ideologii promovate de dl SOROȘ !
  Admonestarea/amenințarea dlui Călin Popescu-TĂRICEANU este un motiv de maximă îngrijorare privind credibilitatea Uniunii Europene !
  Sprijinirea dnei Laura KOVESI este un exemplu devastator !
  Cum este oare posibil ca manevrele mârșave ale perfidelor grupări (ONG-uri) SOROȘ-iste să prindă rădăcini în țara oastră ?

 5. Etienne Davignon, şi Guy Verhofstadt, ambii de origine belgiană.
  La scoala la Bruxelles , profesoara ii imparte pe copii in 2 siruri :
  „-flamanzii sa treaca in bancile de la dr ,-valonii la stanga ”
  Elevul Itzik : „Dar noi , belgienii , unde sa stam?”

 6. Cauza … pai probabil nu stie ca Tariceanu a trecut la „limba maghiara” si, cum naiba sa se inteleaga. Problema este cum naiba inteleg romanii sa-l mai voteze pe Tariceanu ???, asta-i inrebarea.

 7. Tăriceanu „asociat” cu Soroș care a fost acuzat public de furtul a 1 miliard de dolari de la Banca Angliei ?

  • SOROSISTULE, DU-TE SI CULCA-TE. NU E DESPRE CRESTERA INDEMNIZATIEI PENTRU Editat CA TINE, NICI DESPRE MECIUL STEAUA CU DINAMO. ESTI CAM PARALEL, ABURITULE.

 8. ha ha ha ha ha ha ha ha ha ce noutate! nici cu gindul nu gindeam ca asa ceva ar fi posibil… sluga e sluga si ca orice sluga la stapin, are accese de furie cind intra in relatii cu cei pe care ii vrea ca slugi pentru el. niste degenerati ordinari, fara niciun capatii! si cica bestiile astea dau mersul timpurilor…ai pe dracu! cum sa traiesti intr-un vis imaginat de un asemena individ primitiv si gasca lui de netoti? ha ha ha ha ha ha ha astia-s stapinii lui kovesi, danilet-facalet, iohannis, lazar, macovei si altor slugi din acelasi grup.

 9. @ Ați spune că Tăriceanu are și câțiva fani printre cei ce fac comentarii la articolele din Cotidianul ? Sau Soroș ?
  În „alte vremuri” se plăteau și „postaci” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.