×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 26 iunie 2017, 06:47
EUR (€)
-0.0242 ↘
4.5673 RON
USD ($)
-0.0191 ↘
4.0905 RON
• • •
Hackerul Marcel Lazăr, alias Guccifer, va fi extrădat în SUA

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, vineri, cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, în Statele Unite ale Americii, potrivit Agerpres. Decizia este definitivă.

ÎCCJ a admis contestația Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara față de decizia instanței inferioare și a dispus arestarea acestuia în vederea predării.

Potrivit deciziei instanței supreme, magistrații au dispus predarea temporară a lui Marcel Lehel Lazăr, pe perioada desfășurării procedurilor judiciare, dar nu mai mult de 18 luni de la data preluării acestuia de către autoritățile statului solicitant.

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lehel Lazăr, pentru a răspunde în față unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalități și ar fi dezvăluit corespondența lor privată.

Hackerul, cunoscut sub numele de "Guccifer" sau "Micul Fum", devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, printre care și pe cel al fostul director al SRI George Maior, a fost condamnat în iunie 2014 de Tribunalul București la șapte ani de închisoare cu executare.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află George Maior și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Julieta TârnovanPublicat Vineri, 04 martie 2016
2151
 | 0
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
cititor
+1
Nu mai avem nimic bun in Romania, daca si cei care ar trebui sa ne apere drepturile in aceasta tara sunt slugarnici ,ar trebui sa le fie rusine ca au permis asa ceva,nu ne mai apara interesele nici justitia romana deci suntem tara nimanui si toti fac ce vor ca nu sunt trasi la raspundere. Sunt o rusine magistratii care au dat verdictup pentru aceasta tara.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Cititor
+10
Numai o tara de slugi isi extradeaza proprii cetateni.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Nemo
+12
un baiat destept aveam si noi si pa ala il dam americanilor!Romanie,tot la coada vacii ramai,ca acolo e locul tau!Nu mai stiu daca SUA a extradat Romanieipe soldatul ala care l-a calcat pe Teo Peter?Sau asta nu se pune:)))
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
nicu cohen
+8
A cistigat green cardul ! Ai nostri s-au facut pres !
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Basil
+10
Il cheama sa-l felicite si sa-l angajeze la NSA.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
LEONARD CAPRARU
+27
Mda!...Ce e corect e corect!Doar si americanii l-au "extradat" pe americanul editat Christopher Van Goethem care l-a omorat pe Teo Peter iar acesta isi ispaseste pedeapsa intr-un casino din Las Vegas !!Nu va e rusine mizerabililor?Romanul e condamnat la 7 ani de inchisoare?Atunci de ce sa mai fie "extradat" la americani ??De ce nu-l trimiteti in Malaysia sa-l spanzure??Boilor!!
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
X
+26
Ce tot vociferati stimati coetnici romani?! Este o situatie manual in privinta relatiei stapan - slujitor. Romania e tara cumva? Se manifesta statalitatea romanesca altcumva decat in imbecile "ba pe-a matii" cu Ungaria? Ce, cu nemtii avem altfel de relatii? Sau cu britanicii? Suntem tratati excact cum suntem dar nu ne place sa recunosatem.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
anado tauriga
+24
da' voi de ce nu-l cereti la schimb pe editat care l-a ucis pe Teo Peter, slugilor?
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
deja vu
+12
1.da desigur ca a admis, cum sa nu admita, doamne feri 2. e mai bine oricum in amerlocia, unde va avea o prolifica cariera (caca intentionata) lucrand la construirea liberatii de exprimare si ce libertati or mai avea ei pe acolo
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
flor
+16
Da' ce , noi nu avem Justitie?
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Visul lui Iohannis și un cal verde
Publicat acum 13 ore şi 11 minute
Marș, blocat cu gloanțe la Istanbul
Publicat acum 11 ore şi 16 minute
Lista rușinii: rateurile DNA
Publicat acum 18 ore şi 23 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat acum 14 ore şi 10 minute
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat Vineri, 23 iunie 2017
Ioan Viştea

Trebuie să recunoaştem un fapt: scandalurile cu tentă de război fratricid, răfuielile dintre facţiuni ale PSD, îndelung mediatizate, purtate cu poalele ridicate în cap şi cu tot izul de mahala fanariotă, au şi partea lor bună.

Ioan VişteaPublicat acum 12 ore şi 43 minute