Gorghiu, între ce își dorește și ce poate

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, joi, că şi-ar fi dorit ca decizia Consiliului Superior al Magistraturii în cazul Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, „să spulbere” orice fel de semn de întrebare.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu din cadrul Judecătoriei Mangalia.

„În calitate de ministru am o obligaţie de rezervă pe care nu pot să o încalc, nu am voie să mă pronunţ cu privire la dosar, nu am voie să mă pronunţ cu privire la probele din dosar. Însă am spus-o nu o dată, ci de fiecare dată când a venit vorba despre acest caz şi de alte cazuri care au avut aceeaşi încărcătură, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar. Motiv pentru care eu mi-aş fi dorit ca decizia de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii să spulbere orice fel de semn de întrebare, de nelămurire a publicului”, a declarat Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea a adăugat că, din punctul său de vedere, fiecare decizie a CSM, a ministrului, a sistemului judiciar trebuie să ajute la creşterea încrederii în acest sistem.

„Sigur, justiţia nu se face la televizor, justiţia nu se face în stradă, justiţia se face în instanţele judecătoreşti. În acelaşi timp, avem obligaţia să ascultăm care sunt nemulţumirile cetăţenilor şi să încercăm să fim transparenţi şi să dăm răspuns acestor nemulţumiri. Rămâne să evalueze fiecare dacă decizia de ieri a fost una înţeleaptă sau nu. Din punctul meu de vedere, fiecare acţiune, fiecare decizie a CSM, a ministrului, a sistemului judiciar trebuie să ajute la creşterea încrederii în sistemul judiciar şi în justiţie şi nu la o mai mare nemulţumire a cetăţenilor. Îmi doresc tare mult să contribuim cu toţii la creşterea încrederii în justiţie, nu la a pune încă o sămânţă în grădina neîncrederii”, a spus ministrul Justiţiei.

Pe 16 aprilie, Inspecţia Judiciară anunţa că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu.

(VIDEO) Judecătoarea lui Vlad Pascu, mută ca peştele, rămâne în funcţie

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. sa dam ezemplu toashi…sa cautam pedepse ezemplare toashi…ti se limba plimba-n gura tanti. legea este lege. aplicati-o si lasati gargara.

  2. Iata fata imposturii si sclifoselii la cote de varf. Nula ca avocatesa (traiasca privatele de drept!), zero merite de oriunde te-ai uita, dar iat-o ministressa la Bucuresci. Deh, cine stie, poate!

  3. Încă mai poate. Dacă nu mai performeza la toate aparatele, ca pe timpul lui dom Anastasiu, la clanță nu o ia nimeni. Aici e încă o mare campioană!

  4. Toți își doresc averi , lăsați propaganda și manipularea cu democrația!

  5. Sinistra saltelutza isi doreste o sinecura la UE pe bani multi. Trebuie sa presteze si pe la homalaii de la brucsel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.