Iarnă în apropierea României

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Republicii Slovenia că prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii pentru această perioadă a anului, însoțită de ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul și sud-estul Sloveniei, la frontierele cu Austria, Croația și Italia, precum și pe litoralul Mării Adriatice.

Potrivit unei atenționări transmise joi de MAE, circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit și pot apărea disfuncționalități din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunată din cauza poleiului.

„Circulația rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2-E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2-E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2-E61, între Ljubljana și Kranj, precum și pe autostrada A1-E61/ 70, care leagă Ljubljana de Koper și Italia (Trieste). Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulație, din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Vr?ič, Ljubelj și Korensko și drumul Mojstrana-Vrata”, se precizează în atenționare.

MAE le recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie și circulație pe principalele componente de infrastructură rutieră și feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.

Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic în condiții de ninsoare și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente, mai menționează ministerul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.