În Confederaţia Elveţiană va intra în vigoare legislaţia privind expulzarea infractorilor străini

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, începând cu data de 1 octombrie 2016, în Confederaţia Elveţiană vor intra în vigoare dispoziţiile legale de punere în aplicare a iniţiativei privind expulzarea infractorilor străini, adoptată la data de 28 noiembrie 2010, potrivit unui comunicat.

Noua legislaţie prevede înăsprirea dispoziţiilor care reglementează expulzarea infractorilor străini.

„Pentru o serie de infracţiuni, instanţa penală, care va stabili un verdict de vinovăţie, va fi obligată să pronunţe, în plus, şi expulzarea condamnatului. Durata expulzării va fi de 5 până la 15 ani. În caz de recidivă, se poate ajunge la 20 ani sau ca expulzarea să fie valabilă pe viaţă. Lista infracţiunilor în cauză include, în special, toate actele care au ca rezultat moartea unei fiinţe umane, vătămarea gravă sau punerea în pericol a altor persoane, infracţiuni grave de natură sexuală şi toate infracţiunile grave împotriva patrimoniului.

Judecătorul va putea, în mod excepţional, să renunţe la dispunerea unei expulzări obligatorii, dacă aceasta pune cetăţeanul străin într-o situaţie personală gravă sau atunci când interesele publice pentru expulzare nu prevalează asupra interesului privat al cetăţeanului străin de a rămâne în această ţară. O atenţie deosebită va fi acordată situaţiei străinilor care s-au născut sau care au crescut în Confederaţia Elveţiană. Pentru alte infracţiuni prevăzute în Codul Penal şi în dreptul penal accesoriu, judecătorul poate pronunţa o expulzare (nu este obligatoriu) pentru o perioadă de la 3 la 15 ani”, menţionează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.