Ioan Rus: Nu am negat niciodată listele trimise Curţii Constituţionale

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, vineri, într-un interviu acordat RFI, că nu a negat niciodată cifrele privind numărul de români cu drept de vot trimise Curţii Constituţionale. 

Astfel, Ioan Rus, respinge acuzaţiile lui Traian Băsescu şi spune că nu a negat datele care au stat la baza referendumului din 29 iulie.

„Nu, nu am negat niciodată! Ministerul a trimis datele cu care am operat la referendum şi în legătură cu întrebarea dacă acele liste sunt sută la sută valide, nu există niciun mort sau vreunul care nu are drepturi, asta chiar nu putem confirma, pentru că poate să existe cineva, poate să existe, dar am evocat doar posibilitatea de a exista şi o astfel de situaţie, care chiar poate exista”, a declarat, Rus, afirmând, totodată, că declaraţiile conform cărora guvernul pregăteşte scoaterea numelor românilor din diaspora de pe listele electorale este falsă:

„Guvernul nu şi-ar dori ca românii din străinătate să nu fie trecuţi pe liste. Există români care lucrează în străinătate, au reşedinţă în străinătate şi se află pe listele electorale permanente în România. Ei nu pot fi radiaţi de pe aceste liste, pentru că noi ne desfăşurăm activitatea într-un cadru instituţional, legal, existent azi în România. Şi el în orice… cu o oră înainte de a fi un referendum, de exemplu, se poate decide să vină să voteze în România, unde se află pe o listă electorală permanentă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.