Jerusalem Post: Jihadiştii din Statul Islamic, finanţaţi de pe carduri emise în Republica Moldova

Carduri emise în Republica Molddova pe numele unor persoane cu cetățenia moldovenească dobândită finanțează gruparea teroristă Statul Islamic (SIIL).

Cel puțin asta afirmă Mendi Safadi, fostul consilier al deputatului în Knessetul izraelian din partea Likud, și al viceministrului Ayoob Kara, aflat in contact cu lideri ai opoziţiei siriene, într-un interviu pentru The Jerusalem Post, transmite UNIMEDIA.

Mendi Safadi a prezentat redacției The Jerusalem Post documente potrivit cărora doi spioni au reușit să se infiltreze în gruparea insurgentă afiliată al-Qaida, Statul Islamic, pentru a transmite informații despre SIIL în schimbul unei remunerări.
Potrivit sursei, cei doi i-au arătat fotografiile în care puteau fi văzute cardurile, inclusiv emise în Republica Moldova, utilizate cel mai probabil pentru a face plăți și transferuri de bani în sprijinul activităților grupului terorist menționat mai sus.

Contactat de UNIMEDIA, Mendi Safadi a declarat că imagini cu cardurile de credit nu pot fi făcute publice, deoarece fac parte dintr-un dosar clasificat și investigat de autoritățile americane. În momentul când le-a văzut nu s-a interesat de numele proprietarului. Însă a putut spune cu certitudine că este o persoană cu cetățenia dobândită a Republicii Moldova, pe care a obținut-o după o perioadă de ședere în țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.