Jihadiști capturați în Austria, declarații halucinante

Doi terorişti au recunoscut că urmau să declanşeze atacuri kamikaze în Franţa, iar răsplata avea să fie asigurarea locurilor în Paradis, transmite B1TV.

Jihadiştii plecaseră din Siria împreună cu alţi doi membri ai grupării Statul Islamic, care s-au autodetonat în atacurile teroriste de la stadionul Stade de France.

Cei doi terorişti arestaţi de poliţia din Austria. |Este vorba despre Muhammad Usman, un pakistanez de 22 de ani, cunoscut de serviciile de informaţii ca fabricant de bombe și de algerianul Adel Haddadi, de 28 de ani, membru al grupării Statul Islamic din februarie 2015.

În urma interogatoriului, autorităţile austriece au reuşit să refacă traseul celor doi suspecţi. Jihadiştii plecaseră din Siria împreună cu doi irakieni, cei care s-au aruncat în aer la stadionul Stade de Franc, la rândul lor suspecţi de implicare în atentatele de pe 13 noiembrie, de la Paris.

Din Siria au ajuns în Turcia, ajutaţi de un complice, apoi au traversat în insula grecească Lesbos unde s-au alăturat fluxului de refugiaţi. După ce au trecut de controalele de frontieră folosind paşapoarte false, au fost demascaţi de poliţia elenă. Din Grecia au ajuns în Macedonia, apoi în Serbia, Croaţia şi Slovenia, iar destinaţia finală a fost Austria. Acolo, teroriştii au încercat să obţină azil, însă au fost identificaţi şi arestaţi într-un centru de refugiaţi din Salzburg.

Usman şi Haddadi au recunoscut că urmau să se autodetoneze în Paris şi s-au declarat onoraţi că au fost aleşi să devină martiri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.