×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:13
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Dosar Cotidianul
Klaus Iohannis, beneficiar de case și proprietăți naziste
Palatul Brukenthal
Palatul Brukenthal

O simplă sentință judecătorească necontestată de nimeni, emisă la Sibiu, a schimbat un decret-lege și a încălcat o Convenție internațională la care România este parte din 1944. Sentința dată la Sibiu pe 28 mai 2007 consfințește că Forumul Democrat al Germanilor din România este succesorul în drepturi al organizației Grupul Etnic German, fără a menționa nimic despre faptul că este vorba de o organizație interzisă pentru activitatea fascistă desfășurată pe teritoriul României și Germaniei.

Nu cunoștea Klaus Iohannis istoria Grupului Etnic German și rațiunile pentru care acesta a fost interzis prin Convenția de Armistițiu din 1944? Pentru o mai exactă cunoaștere a istoriei GEG din România, în zilele următoare vom reveni pe larg asupra activității acestuia.

Sub președinția lui Klaus Iohannis la FDGR și în mandatul de primar al aceluiași Klaus Iohannis la Sibiu, s-a petrecut o încălcare a unui document fundamental din încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Convenția de Armistițiu cu valoare de tratat internațional la care România a fost și mai este parte și care a fost internalizat în România printr-un Înalt Decret Regal nr. 1626, publicat în Monitorul Oficial 202/2 septembrie 1944. În baza acestuia, Regele Mihai a promulgat legea 485/7 octombrie 1944, prin care Grupul Etnic German a fost desființat și interzis.

Sentința obținută de Primăria Sibiu în anul Capitalei Culturale EuropeneFDRG și judecătoarea Maria Morar s-au prevalat de OUG nr. 83 și de cele patru articole (6-9) adăugate la votarea Legii 66/2004. Aceasta stipulează:

„(1) Imobilele care au aparţinut comunităţilor minorităţilor naţionale din România şi care au fost preluate în mod abuziv, cu sau fără titlu, de statul român, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice, în perioada 6 septembrie 1940 - 22 decembrie 1989, compuse din construcţii împreună cu terenul aferent, existente în natură, se restituie foştilor proprietari în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.

(3) Prin comunitatea minorităţilor naţionale se înţelege entitatea juridică de drept privat, constituită şi organizată potrivit legii române, care reprezintă interesele cetăţenilor unei comunităţi ale unei minorităţi naţionale ce a deţinut în proprietate imobile preluate în mod abuziv şi care dovedeşte că este continuatoarea recunoscută a persoanei juridice titulare de la care s-au preluat bunurile de către stat“ (Legea 66/2004).

Cum a dovedit FDGR că este „continuatoarea recunoscută a persoanei juridice titulare de la care s-au preluat bunurile de către stat“ (Legea 66) pentru a fi recunoscută drept continuatoarea acestei organizații fasciste interzise în România prin legi neabrogate, rămîne un mare-mare mister.

După ce negocieri, și cu cine, și cum a redactat guvernul A. Năstase o Ordonanță de Urgență devenită Legea 66/2004, aceasta este o altă poveste.

Noi rămînem deocamdată la Klaus Iohannis și la FDGR, continuatorul unei organizații de tip fascist, interzisă prin legi în vigoare.

Cornel Nistorescu

Noua „Casă Verde“

Să facem un exerciţiu de imaginaţie. Să presupunem că pur şi simplu în România se înfiinţează o organizaţie politică, iar aceasta solicită în instanţă să fie recunoscută drept succesoare a Gărzii de Fier. Iar un tribunal este de acord. După care, la scurt timp, statul român îi retrocedează toate bunurile Mişcării Legionare, care au fost pe bună dreptate confiscate atunci când Garda a fost declarată extremistă, ilegală şi criminală. Şi, în fine, se ne mai imaginăm şi faptul că ar obţine câştig de cauză şi s-ar alege cu bunuri în valoare de miliarde de euro, care până ieri au aparţinut Statului Român. Care ar fi efectul?

Reacţia opiniei publice naționale şi internaţionale şi a instituţiilor din lumea întreagă - ca să nu mai vorbim de reacţia guvernelor - ar fi instantanee şi năprasnică. România ar fi literalmente pusă la zid. Cum să încalci legile interne care au declarat criminală Mişcarea Legionară, au dizolvat-o şi i-au confiscat bunurile, precum şi legile internaţionale, că să nu mai vorbim de Convenţia de Armistiţiu, tratat aflat şi astăzi în vigoare?

Imposibilul a fost făcut posibil. Pentru că, iată, Grupul Etnic German, o altă organizaţie criminală declarată şi sancționată ca atare prin Convenţia de Armistiţiu şi printr-un decret semant de Regele Mihai a devenit, în urma deciziei Judecătoriei Sibiu, izvor de uriaşe drepturi patrimoniale pentru Forumul Democrat al Germanilor din România. Care, astfel, a luat cu japca imobile şi alte bunuri estimate la o valoare plasată între 14 şi 18 miliarde de euro, conform estimărilor Ministerului Finanţelor.


Notă de la Siguranța vremii

Ceea ce Mişcarea Legionară încă nu a reuşit, a reuşit Klaus Iohannis, care a condus Formul German şi care a reuşit să obţină nu numai recunoaşterea statutului de succesor al organizaţiei, în speță criminalul Grup Etnic German, dar şi să primească totalitatea bunurilor acesteia. Pentru sutele de imobile preluate în mod ilegal şi prin încălcarea flagrantă a tratatelor internaţionale, statul român, în noua sa calitate de chiriaş, plăteşte chirii care, însumate, ating sume exorbitante.

Toată această inginerie a fost montată şi finalizată de Klaus Iohannis în intervalul 2007-2014 - an în care acesta a câştigat alegerile prezidenţiale. Aceasta, după ce, în prealabil, a primit Crucea de Fier pentru merite deosebite aduse statului german, printr-un decret semnat de Angela Merkel. La sfârşitul anului 2011, cancelarul de la Berlin vizitase România şi solicitase retrocedarea proprietăţilor confiscate în beneficiul Forumului Democrat al Germanilor din România, condus de domnul Klaus Iohannis. Dacă acest detaliu contează cumva, mai precizăm că la procesul nelegiuit în care s-a stabilit succesiunea, Primăria Sibiu, condusă tot de Klaus Iohannis, a refuzat să facă opoziţie. În ciuda faptului că multe dintre bunuri erau la acea dată în proprietatea primăriei.

Să ne întoarcem la exercițiul nostru de imaginaţie. Cum ar fi fost dacă aceeaşi afacere criminală ar fi favorizat Mişcarea Legionară? Nu ar fi luat foc o lume întreagă? Cât înseamnă 15 miliarde de euro, la care se adaugă chiriile plătite lunar? Ce s-ar putea face cu aceşti bani pentru bătrâni, pentru spitale, pentru învăţământ şi chiar pentru etnicii germani - câţi au mai rămas? Pentru că, atenţie, din această megapotlogărie, ei nu beneficiază cu nimic.

Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, cum răspundeți acestor acuzaţii, pentru care am postat şi postez în continuare probe?

Radu Golban


Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" din Sibiu

Decretul-lege de interzicere a Grupului Etnic German și de confiscare a bunurilor acestuia

Lista bunurilor preluate de la Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)

- La Biserica Evanghelică:

Clubul Sportiv „Șoimii Sibiului“ (str. General Magheru, nr. 18), Școala Populară de Arte „Ilie Micu“ (str. Avram Iancu, nr. 10), Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu“ (str. Banatului, nr. 2), Colegiul Național „Samuel Von Brukenthal“ (str. Piața Huet, nr. 5), Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Sibiu (str. Arhivelor, nr. 1 și 3), Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna“ (str. General Magheru, nr. 30), Complexul de Servicii „Prichindelul“ (str. Bastionului, nr. 6), Complexul Național Muzeal „Astra“, (Pădurea Dumbrava), Complexul Național Muzeal „Astra“ (Muzeul de Etnografie Saxonă „Emil Sigerus“ – str. Piața Mică, nr. 21),
intersecția Bulevardului Corneliu Coposu cu str. Herman Oberth și parțial Spitalul Clinic Județean Sibiu (B-dul Corneliu Coposu), Muzeul Brukenthal.

- La Forumul Democrat al Germanilor din România:

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu (str. Berăriei, nr 2), fostul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu (transformat în Restaurantul Hermania), (str. Filarmonicii, nr. 2), Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu (str. Funarilor, nr.1), sediul FDGR din Piața Mare, precum și multe alte clădiri din centrul istoric.

Precizăm că sunt în curs de revendicare, din partea FDGR și a Bisericii Evanghelice, cele mai impozante clădiri din centrul istoric, cuprinse în aria str. Bălcescu și Piața Mare.

- Clubul Sportiv „Șoimii Sibiului“
http://urbo.ro/sites/default/files/imagecache/photo-big/
fotos/2010/26/1/104033/ 104033-60607-39521.jpg

- Școala Populară de Arte „Ilie Micu“
http://wikimapia.org/5718051/ro/Liceul-de-Art%C4%83-Sibiu

- Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu“
http://www.tribuna.ro/images-up/2015_04_23_1_colegiul-agricol-d-pbarcianu-
condamnat-sa-dispara_66596.jpg

- Colegiul Național „Samuel Von Brukenthal“
https://ro.wikipedia.org/wiki/Colegiul_Na%C8%9Bional_%E2%80%9ESamuel_
von_Brukenthal%E2%80%9D_din_Sibiu

- Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Sibiu
http://wikimapia.org/5903985/ro/Directia-Judeteana-Sibiu-a-Arhivelor-Nationale

- Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna“
http://www.calificativ.ro/COLEGIUL_NATIONAL_ANDREI_SAGUNA_DIN_
BRASOV_REVENDICAT_DE_BISERICA-a15987.html

- Complexul de Servicii „Prichindelul“
http://www.dasib.ro/index.php/copil-si-familie/centre-de-plasament/centrepublice

Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
45411
 | 55
 | 112
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
fraiere
-2
Alooo V Ruse esti dus cu capul...tu esti la fel ca protestatari de la guvern nu intelegi nimic,o tini pe-a ta una si buna
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
16
+2
Am un caine ciobanesc german! O fi nazist? Ca acum il duc la doctor pentru injectia letala!
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
V Ruse
-8
După unii, dacă ai cupărat o casă care a aparținut naziștilor, ești nazist. În consecință, dacă ai cumpărat o casă care a aparținut comuniștilor, ești comunist. Dup aceste minți întunecate, toate aceste case ar trebui demolate, pentru că riscăm să fim ori naziști, ori comuniști. Ar fi patriotic să locuim în bordeie ca dacii ?
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
cohen @ V Ruse
+6
Nu! Toate aceste case au fost trecute, prin decrete internationale, semnate de Regale Mihai (nu de comunisti) in proprietatea statului roman. De trebuie ca statul roman sa plateasca chirii, la ora asta, in propriile proprietati?
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
x @ V Ruse
+4
Pai tu dai dovada clara ca ai mintea intunecata. Astia NU AU CUMPARAT casele ci le-au cerut revendicandu-si calitatea de urmas de drept a nazistilor.
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
al dumas @ V Ruse
+5
Ori esti prost ,ori rau intentionat!Aici nimeni nu a cumparat nimic ci a luat cu japca proprietatile confiscate de Statul Roman de la o organizatie criminala,nazista,cu ajutorul primarului Iohanis si le-a daruit Forumului german condus de primarul Iohanis .Ce-i greu de inteles aici? Poate doar crucea de fier daruita de merkel lui Iohanis ,dupa isprava. Haideti,domnula presedinte ,raspundeti!Am vazut ca aveti voce ,in alte situatii! Inchipuiti-va ca a facut asta unul dintre PSD-isti
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha
+6
Comentarii suficiente pentru ca un procuror de la Parchetul General sa inceapa o cercetare! Dar nu o va face, iar cel de la Cotroceni, va spune cu toata aroganta lui, ca nu-si da demisia!
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
Mesterul
+11
Parchetul General trebuie sa se sesizeze in acesta situatie urgent, iar Iohannis sa-si prezinte demisi si sa se puna la dispozitia organelor de ancheta. Rugam ziarul Cotidianul si pe domnul Nistoresciu sa comntinuie demascarea megaexcrcheriei si sa faca sesizare la Parchetul general.
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
QED
+6
Ce pretentie sa ai la un Marlan tradator de tara ?
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin
-10
Postaci bolsevici , Iohannis este ,,element dusmanos '' ? Vai de capul vostru , de prostie o sa muriti ! Folositi sintagme din 1955 , si care au disparut din vorbirea curenta a romanului ! Cine dracu' sunteti , de vorbiti ca acum 50 de ani ?
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
Ithaca
+15
Articolul 14 din Convenţia de Armistiţiu, semnată de România cu Uniunea Sovietică, Regatul Unit al Marii Britanii şi Statele Unite ale Americii la 12 septembrie 1944, prevedea: „GUVERNUL ROMAN SE OBLIGA să dizolve imediat toate organizaţiile prohitleriste de tip fascist aflate pe teritoriul românesc, atât cele politice, militare sau paramilitare, cât şi orice alte organizaţii care au desfăşurat propagandă ostilă Naţiunilor Unite şi în special Uniunii Sovietice, NEPERMITAND IN VIITOR EXISTENTA UNOR ASTFEL DE ORGANIZATII“./// ROMANIA NU POATE INCALCA CONVENTIA DE ARMISTITIU ,OBLIGATIA SA de a nu permite in viitor astfel d eorganizatii si deci nici URMASELE ORGANIZATIILOR PROHITLERISTE , asa cum se ERIJEAZA FDGR ! Fiind parte a unei CONVENTII INTERNATIONALE, prin retrocedare s-a incalcat aceasta Conventie, APLICAREA RETROCEDARII ESTE NULA CAT SI APLICAREA OUG nr. 83 și de cele patru articole (6-9) adăugate la votarea Legii 66/2004,DEOARECE STATUL ROMAN A PRELUAT BUNURILE LEGAL,IN BAZA CONVENTIEI INTERNATIONALE,NU ABUZIV ! Klaus Iohannis si complici au obligat Romania sa INCALCE O CONVENTIE ! SANCTIUNEA ESTE NULITATEA ABSOLUTA SI REINTRAREA RO IN PROPRIETATEA BUNURILOR SI IMOBILELOR ASUPRA CARORA ARE TITLU CF.CONVENTIEI SI OBLIGATIA NETROCEDARII CATRE URMASELE ORG.PROHITLERISTE ! Actiunea in Nulitate ABsoluta si IN Revendicare sunt imprescriptibile si s e pot formula oricand! AFARA cu neonazismul din Romania,bagat de Iohannis si complici- Biserica Evangelica, PE USA DIN DOS,IN ROMANIA ! DEMISIA IOHANNIS !!!!!!!
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
Marius
+20
Iohannis este un neo nazist si este element dusmanos Romaniei si poporului roman si a fost mituit cu milioane de euro pentru ca sa destabilizeze total Romania.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
gmbplay
-18
Pe ce te bazezi stimabile,ai informatii de la sri,pentru ca am inteles tot de la tine ca ei sint cu vinzatorii de tara, nu cu dragnea&comp.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 22 minute