Înalta Curte a stabilit termenul în procesul lui Klaus Iohannis

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit primul termen, în 25 septembrie, în dosarul în care ANI l-a acuzat de incompatibilitate pe Klaus Iohannis, proces pe care liderul PNL l-a câștigat deja în primă instanță.

Instanța supremă a stabilit termenul de 25 septembrie după ce șeful ANI, Horia Georgescu, a trimis conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție o cerere prin care solicita să stabilească un prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare în care a acuzat situații de incompatibilitate, printre care se află și cel al președintelui PNL, Klaus Iohannis.

În 24 aprilie 2013, ANI anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate pe motiv că are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009.

Câteva luni mai târziu, în septembrie 2013, Iohannis a câştigat procesul intentat ANI. Astfel, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Klaus Iohannis la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare al agenției. ANI a mers însă mai departe la Înalta Curte, contestând decizia.

Surse juridice au explicat pentru HotNews.ro că un complet-filtru de la instanța supremă stabilit pe regulile noului Cod Civil va decide dacă recursul depus de ANI împotriva deciziei Curții de Apel este admisibil și va înainta un referat cu propunerea unei date cu termen de judecată, dacă recursul este admis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.