Kovesi minte de îngheaţă apele: nu-i cunoaşte pe fostul soţ şi pe actualul său iubit?

Aşa cum era de aşteptat, încep să apară rezultatele investigaţiilor „spionilor” Mosad despre şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi. Primele informaţii au apărut în revista „Caţavencii” şi au avut un efect devastator asupra Codruţei Kövesi, care s-a repezit imediat la gîtul celor de la… Antena 3, cu minciuni necontrolate, menite să-i sublinieze disperarea!


Cazul este acum cunoscut de toată lumea (http://www.cotidianul.ro/razboiul-antena-3-dna-faza-iubitul-lui-kovesi-280662/): „Caţavencii” au aflat pe surse că unul dintre cei vizaţi de ancheta „Black Cube” a fost FLORIN NEMEŞ, director PR la RCS&RDS, care este actualul iubit al Laurei Codruţa Kovesi! Jurnaliştii au precizat că şi fostul soţ al şefei DNA a fost acum cîţiva ani angajatul aceleiaşi companii. În mod inevitabil, „Caţavencii” au scris şi despre procesul pe care îl au cei de la RCS&RDS cu Antena 3. Evident, subiectul a fost preluat rapid de Antena 3 şi dezbătut pe toate feţele. Speriată de articolul din Caţavencii, Codruţa Kovesi a dat însă un Comunicat împotriva Antenei 3, fără nici o referire la „Caţavencii”, adevăraţii „vinovaţi” de aceste dezvăluiri:

Bazîndu-se pe imensa sa popularitate, dar îngrozită de posibilul efect al dezvăluirilor, Codruţa Kövesi a făcut cîteva gafe în lanţ, apelînd chiar la minciuni sfruntate, contrazise de logica elementară chiar în precizările şefei DNA! Să le trecem în revistă cu obiectivitate:

PRIMA GREŞEALĂ. Codruţa Kövesi a trimis presei un Comunicat al Biroului de presă al DNA, deşi subiectul era unul personal! Motivul acestei strategii este unul pueril: a crezut că un astfel de Comunicat va avea mai mare greutate dacă va fi semnat de Instituţie decît dacă ar fi fost dat chiar de Codruţa Kovesi! Efectul este implicarea DNA în acest scandal, ceea ce este, desigur, condamnabil.

PRIMA MINCIUNĂ. În Comunicat, Kovesi spune senină: Atât la data înregistrării dosarului la DNA [este vorba despre Dosarul RCS&RDS vs. Antena 3], cât și pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal și nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajați/ foști angajați ai companiei care este parte vătămată în dosar”. Chiar Kövesi spune un aliniat mai sus că Dosarul acesta a fost înregistrat la DNA la 24 aprilie 2013, adică înainte de numirea sa ca şefă a DNA. Crezînd că se adresează doar proştilor, Kovesi omite să spună că la acea dată era Procuror General al României, iar secţia DNA era tot în subordinea sa! Un singur neuron este de ajuns să se constate că funcţia de Procuror General este mai mare decît cea de şef al DNA, astfel încît eschivarea lui Kovesi, cu toată dragostea, nu este decît o prosteală pe faţă, căci ea era şefa şefului DNA. Adică o minciună de genul „jur că nu l-am lovit pe copil cu pumnul în plex”, din galeria consacrată de Traian Băsescu! Ca să nu mai spunem că la data de 24 aprilie 2013, Ponta anunţase deja că o propune pe Kovesi ca şefă la DNA!

A DOUA MINCIUNĂ. Să nu părăsim însă paragraful citat mai sus. Deci, Kövesi spune că de la data înregistrării Dosarului RCS&RDS vs. Antena 3, adică 24 aprilie 2013, pînă la trimiterea lui în judecată, adică 1 octombrie 2013, nu a cunoscut pe nimeni dintre actualii / foştii angajaţi ai firmei de cablu! Se ştie însă că Eduard Kövesi, fostul soţ al Codruţei, a fost salariat al RCS&RDS, deci face parte dintre „foştii angajaţi”! Atunci, cum dracului „nu am cunoscut personal și nu am discutat” cu fostul meu soţ”? Pentru ca lucrurile să fie clare şi să nu ne trezim cu vreun proces de calomnie, iată Declaraţia de avere a Codruţei Kövesi (căci aşa îşi scrie corect numele), publicată de Mugur Ciuvică de la GIP, din care rezultă că – ia, uite, ce să vezi? – Eduard Kövesi îi era soţ în 2006 şi lucra la RDS:

Îi las pe cititori să decidă dacă Laura Codruţa Kövesi l-a cunoscut sau nu pe fostul angajat RDS Eduard Kövesi, care era chiar soţul său!


A TREIA MINCIUNĂ. Cu atît mai grosolană este această minciună, cu cît chiar în Comunicatul DNA Codruţa Kövesi spune: „Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relații personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparțialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA”. Păi, nu spunea Codruţa Kövesi că nu a cunoscut pe nimeni din firma RCS&RDS? Acum, la numai cîteva rînduri, recunoaşte nu numai că i-a cunoscut pe unii angajaţi, dar chiar că a avut relaţii cu aceştia! Unul era fostul soţ, dar, aşa cum precizează cei de la „Caţavencii”, este vorba şi despre actualul iubit, FLORIN NEMEŞ, director PR al RCS&RDS, pe care l-a cunoscut în anul 2012!


A PATRA MINCIUNĂ. În fragmentul de mai sus din Comunicatul DNA, Laura Codruţa Kövesi face o precizare în acelaşi registru manipulator şi scrie: „Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul șef al DNA, ci de procurorul șef al Secției pentru combaterea corupției”. Poate că aşa e, n-am văzut acest Rechizitoriu, însă ce importanţă are cine a semnat Rechizitoriul, ştiindu-se că el vine în urma cercetărilor îndelungate făcute de procurori. Or, iată ce scrie revista „Caţavencii” în articolul „Belgravistan și Procuroristan, o frumoasă poveste de dragoste”: „E drept, ar fi fost interesante discuțiile celor doi adulți responsabili pe parcursul anului 2013. Atunci, pe 15 mai a fost semnat decretul de numire în funcția de procuror-șef al DNA a doamnei Laura Codruța Kövesi. Pe 31 mai, la doar 16 zile distanță, Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, a fost arestat preventiv pentru șantajarea grupului RCS & RDS, operațiune petrecută în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013. Astăzi dosarul se apropie de sfârșit, iar doi oameni țin pumnii pentru o condamnare: șefa procurorilor care au instrumentat dosarul și șeful comunicatorilor din firma care a depus plângerea. Mereu, în spatele unei coincidențe puternice stă o femeie și mai puternică”.


Înţelegeţi? Pe 15 mai 2013 Codruţa Kövesi a fost numită şefa DNA, iar pe 31 mai 2013 (la numai 2 săptămîni) a fost arestat directorul Antena Group pentru şantajarea societăţii unde este director iubitul Codruţa Kövesi! Peste cîteva luni, Rechizitoriul a fost trimis în instanţă, dar vedeţi de unde a început cazul? De ce o fi omis doamna Codruţa Kövesi să ne spună că prima decizie majoră în calitate de proaspătă şefă a DNA a fost tocmai una legată de interesul iubitului?


A CINCEA MINCIUNĂ. În aceste 3 fraze pe care le-am ales din acest Comunicat al DNA mai există o minciună menită să ne prostească. Codruţa Kövesi scrie: „Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relații personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparțialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA”. Ca principiu general, aşa ar trebui să fie. Dar ce ne facem cu declaraţia procurorului Angela Nicolae, fosta şefă a Direcţiei Relaţii Internaţionale din Parchetul General, care declara altceva în iulie 2014:


Eram în biroul lui Kövesi pentru a-mi viza o scrisoare redactată de mine în numele ei şi care trebuia să fie transmisă de urgenţă în străinătate. Cu această ocazie am sesizat că este foarte nervoasă, agitată, şi de două ori a apelat pe secretara sa la interval foarte scurt spunîndu-i acesteia ‘să vină urgent Ciurea la mine, că doar nu este plecată în Honolulu’. Cînd a intrat în birou Angela Ciurea, Kövesi nu s-a putut stăpîni (deşi eu eram de faţă şi nu eram o persoană de încredere a ei), a ţipat la ea ‘Cum de şi-a permis să facă unele lucruri fără să o informeze’. Dîndu-şi seama că sunt şi eu acolo, mi-a spus să plec şi să revin ulterior. Am parcurs lungul birou al lui Kövesi şi am auzit pe drum şi între cele două uşi capitonate ale biroului cînd aceasta o certa pe Angela Ciurea: ‘De ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fără s-o informeze şi că dacă nu este în stare de acest dosar să plece’. Era momentul cînd Angela Ciurea ajunsese cu cercetările sale la uşa camarilei lui Băsescu, iar anumite persoane nu trebuiau cercetate. La un interval de timp, am văzut-o pe Angela Ciurea pe o bancă pe holul Parchetului General şi plîngea în hohote. Deoarece aveam o relaţie bună profesională de colaborare cu Angela Ciurea, aceasta mi-a comunicat faptul că i s-a impus să plece din Parchetul General, că s-au făcut presiuni asupra ei de către Codruţ Olaru, procuror şef DIICOT, şi Laura Codruţa Kövesi şi că îi este frică de viaţa ei care este pusă în pericol. Era halucinant ce auzeam de la un procuror profesionist, cu coloană vertebrală: ‘Dacă mi se va întampla ceva, doamna Nicolae, să spuneţi tuturor cine sunt vinovaţii’.


Mai mult chiar, aceeaşi procuroare declara – reţineţi! – în faţa judecătorilor Înaltei Curţi pe 6 octombrie 2014: „La discuţiile cu diverşi demnitari străini, în mod invariabil, Kövesi făcea referire la anumiţi inculpaţi, cum ar fi Năstase, Voiculescu sau Gabriela Ghiţă, arătând că sunt vinovaţi. Procurorul General se pronunţa deja pe vinovăţie… DNA a prezentat că eu aş fi “marea protectoare a mafiei cărnii’… Dosarul evazioniştilor se afla la Dâmboviţa, eu neavând legătură cu el”. Fosta şefă a Biroului de Relaţii Internaţionale din PÎCCJ, Angela Nicolae, a explicat în faţa magistraţilor că dosarul său este fabricat de DNA la comanda procurorului şef Laura Codruţa Kövesi.


Cine are curiozitatea ca, după analiza noastră, să recitească acel Comunicat al DNA / Kövesi cred că vede altfel lucrurile. În atît de puţine cuvinte să minţi de atîtea ori înseamnă, după ştiinţa noastră, că eşti în panică, Man! Nu cred că Laura Codruţa Kövesi s-a dat pe spate în faţa acuzaţiilor lui Mihai Gâdea sau Mircea Badea cu care se află deja într-un proces (acela în care a fost condamnat şi jurnalistul Răzvan Savaliuc pentru ce a spus într-o emisiune la care nu a particpat!). Din moment ce nu a spus un cuvînt despre cei de la revista „Caţavencii”, care au publicat dezvăluirea despre care au vorbit în emisiunile lor cei de la Antena 3, presupun că altul este motivul pentru care şefa DNA a intrat în panică!


Iar acest motiv ţine, în mod cert, de ce ştie dumneaei că au descoperit „spionii” Mosad! Pentru cei care au citit articolul din „Caţavencii”, este cît se poate de clar că informaţiile care au stat la baza acestuia provin direct din „Dosarul spionilor”! Unii comentatori au spus voalat, iar noi am spus cu subiect şi predicat, că arestarea celor doi „spioni” este ilogică, la fel ca toată povestea cu ameninţările nocturne la adresa tatălui Codruţei, toată tărăşenia fiind, mai degrabă, provocată de cei de la „Black Cube”, astfel încît, la momentul potrivit, dezvăluirile rezultate din ancheta lor să fie amplicate de efectul arestării „puştanilor de la Mosad”!


În aceste condiţii, cred că ar fi normal să ştim tot ce au descoperit „spionii” Mosad-ului despre Laura Codruţa Kövesi, aşa cum şi dînsa pare foarte interesată, împreună cu SRI, să ştie totul despre oricare dintre noi prin ascultarea telefoanelor sau urmărirea e-mail-urilor noastre! Evident, fără picanteriile eventuale sau chestiunile care ţin strict de viaţa sa intimă. Nu de alta, dar spaima devoalată acum de Comunicatul lui Kövesi în numele DNA arată că acolo, în „Dosarul spionilor” sînt lucruri grave care ar interesa întreaga opinie publică! Din acest moment, nu mai este doar un ping-pong între Kovesi şi Antena 3, ci un scandal în care este implicată o instituţie importantă a statului, iar acesta trebuie să fie anchetat în modul cel mai serios!


P.S. Dacă mai este cineva care crede că foşti agenţi ai Mosad-ului au venit în România să-l sperie pe tata Lascu sau să-i spargă mail-ul şefei DNA, este rugat să nu citească acest articol.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.